Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o vášni, jež se vymyká kontrole. Žena, která vede úspěšnou uměleckou galerii, pozvolna shledává, že se propadá hlouběji a hlouběji do děsivého vztahu s mužem, který otevírá její nitro a posunuje rozkoš za hranice všeho, co kdy poznala, neboť je jím svedena k takovému odevzdání, jež nezná žádných zábran. (Bonton Home Video)

Recenze (172)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Nejprofláknutější je z filmu asi scéna krmení u ledničky a pak Kimin striptýz na Cockerovo You Can Leave Your Hat On, který si s písničkou užasně sedne. Film, jehož kouzlo nespočívá ani tak ve viděném jako v tušeném, byl svého času opravdu kultem, i když tehdy spíš proto, že se v něm čekalo něco zapovězeného a brutálně nemravného, což dnes vyznívá dost usměvně. ()

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Nejznámější hollywoodský erotoman Adrian Lyne vykreslil vztah dvou lidí jako sérii originálních erotických her a díky zásadě "méně je někdy více" se mu podařilo dostat do většiny záběrů tolik jiskření a smyslného napětí, že by z toho slabší povahy mohla postihnout srdeční zástava. Na slavnou "ledničkovou" momentku, která dala vzniknout výrazu erotická gastronomie se jednoduše zapomenout nedá. Nemluvě o scéně, ve které Joe Cocker rozbalí svoje "You Can Leave Your Hat On", aby tak pomohl svůdné Kim Basinger v její snaze zbavit se co nejefektněji veškerého šactva. Závěr filmu je sice dost zvláštní a trochu to vypadá, jakoby si s ním režisér moc nevěděl rady, když se namísto očekávaného vyvrcholení film tak nějak rozplyne do ztracena. To ale nic nemění na faktu, že díky několika vpravdě nezapomenutelným scénám už dnes každý ví, co si představit pod souslovím kultovní erotický film. ()

Reklama

Madison 

všechny recenze uživatele

Erotický thriler alebo smutná dráma? V zobrazovaní sexuálnej príťažlivosti, dráždivosti a vášne je Lyne macher a od mnohých scén - oplývajúcich neopísateľným fluidom erotického napätia - som nemohla odtrhnúť pohľad. Nostalgická osemdesiatková atmosféra, vnútorne nepokojná, skvelá Basinger a najmä atraktívny Rourke, ktorý v tom čase ešte vyzeral k svetu :-) ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších Lyneových filmov. Medzi hlavnou dvojicou to správne iskrí a filmu nechýba to obligátne čaro 80s (ak sa to teda čarom dá nazvať). Kim Basinger je skutočne krásna a jej striptíz na Cockerovo You Can Leave Your Hat On patrí k vrcholom filmu, ale už len kvôli nej samotnej sa film pozrieť oplatí. Záhadného Mickeyho Rourkeho nebudem posudzovať, to prenechám ženskému zastúpeniu CSFD, ale on sa ku Kim výnimočne hodil. Výraznejšie výhrady vlastne nemám, niekomu by možno mohla vadiť tá melancholická "upršaná" atmsoféra, ktorá sprevádza celý film a keďže má niečo cez dve hodiny, na niekoho by mohol pôsobiť až depresívnym dojmom. Ale zase treba uznať, že bez tej atmosféry by to už nebolo ono. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Striptíz Kim Basinger pri skladbe You Can Leave Your Hat On (túto skladbu som použil aj na našej stužkovej, keď sme boli všetci chalani v ženských šatách a ladnými či menej ladnými tancami sme sa promenádovali po sále - po skončení ma odchytila spolužiačka a dalej? ako chlapa prezlečeného za ženu ma zviedla - cítil som sa byť taký využitý a ľahký! :D od vtedy už do ženských šiat neleziem) je kultovou scénou a jednou z mojich najoblubenejších vôbec. Hlavnej dvojke to spolu sekne. Kim je krásna a neskutočne sexi (Vrrrrrrrrr...). Mickey je frajer a vo forme. Vždy si to pozriem veľmi rád. Baby take off your coat real slow. Take off your shoes. Baby take off your dress. Yes! Yes!! Yes!!! You can leave your hat on... lalalalaáááááá, tututúúúúú ()

Galerie (58)

Zajímavosti (16)

  • V některých sexuálních scénách byly za Elizabeth použity dablérky. (HellFire)
  • V květnu 2008 se podle Moviefone umístili Mickery Rourke a Kim Basinger v žebříčku 25. nejvíce sexy filmových párů na 1. místě. (HellFire)
  • Snímek byl natočen podle stejnojmenného románu Elizabeth McNeill. (Hans.)

Související novinky

Kdo se ponoří do Padesáti odstínů temnoty?

Kdo se ponoří do Padesáti odstínů temnoty?

29.01.2016

Kim Basinger se letos objeví v komedii Správní chlapi Shanea Blacka (Iron Man 3), pořádný comeback si ale dá až v únoru 2017. Zahraje si totiž Elenu Lincolnovou, obchodní partnerku a bývalou milenku… (více)

Reklama

Reklama