Reklama

Reklama

Středoškolák Homer Hickam žije v hornickém městečku ve východní Virginii, kde jedinou možností obživy je práce na šachtě. Homer má velkou fantazii a touží objevovat vzdálené světy. Jednoho dne zahlédne na obloze přelétat první sovětskou družici Sputnik. Začne se zajímat o rakety, a dokonce se díky tomu spřátelí s opovrhovaným "šprtem" Quentinem. Spolu se dvěma dalšími kamarády pak začnou amatérsky konstruovat malé rakety. První pokusy jsou však zoufalé. Aby získali více znalostí, pustí se do studia chemie, fyziky a matematiky. Nakonec se jim podaří sestrojit překvapivě funkční rakety. Ty nepředstavují jen jakousi lepší hračku, ale pokud uspějí na mezistátní soutěži mladých techniků, i únik z rodiště. V cestě za splněním snu Homerovi stojí nepochopení otce. Přesto se nevzdává a snaží se naplnit svoji vizi. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (197)

Happykubas 

všechny recenze uživatele

Sympatické drama s tehdy ještě mladičkým Jakem Gyllenhaalem. Zcela jistě největší režisérova pýcha. Joe Johnston dokázal výborně přenést osudy mladého rakeťáka Homera Hickama na filmové plátno. Ze snových kluků se stali dospělí muži, kteří v životě něco dokázali. A to vše díky tomu, že nic nevzdávali a šli si za svým cílem. Už se mi dlouho nestalo, aby na mě nějaký film udělal tak příjemný dojem. Při závěrečném odpalovaní poslední rakety mi běhal mráz po zádech. Také Chris Cooper mě přesvědčil, že se dokáže opravdu bezchybně vžít do role tvrdého táty se svými zásadami. Ostatně tak tomu bylo i ve snímku Americká krása. Díky za chvíle strávené u tohoto filmu a není zač za pět hvězdiček!!! ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Nehledím na komentáře ostatních.. Mně se ten film moc líbil. Skvělé herecké výkony, krásná hudba a poutavý příběh o splnění jednoho snu. Jistěže je předvídatelný, ale u kterého filmu se to neděje a stejně je to hit? Navíc skutečnost, že se tento příběh stal, v člověku vyvolá trochu jiné pocity a dívá se na něj hned jinak. Mám rád tenhle film a nedám na něj dopustit. 90% ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Americký (rodinný) film o těch správných amerických hodnotách. Silný je archetypální vztah a střet autoritativního otce a syna, který odmítá jít v předpřipravených otcových stopách, tedy model opakující se co je lidská civilizace civilizací. Rámování maloměstským zapadákovem celý střet ještě zesiluje. To, co je na první pohled nedostatkem, tedy dopředu jasné směřování děje, může být v tomhle případě i předností, kde jinde než v Hollywoodu, tedy filmové továrně na sny, se sny tak bezezbytku šťastně plní... ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film so skvelou atmosférou 50.tych rokov, prostredím, príbehom, hercami. Proste so všetkým. I keď meno režiséra nieje veľmi známe a zvučné, natočil už dosť filmov, ktoré mám rád a ktoré som hodnotil nadpriemerne. Navyše ako sa hovorí - filmy podľa skutočnej udalosti sa píšu sami a sú skvelé. Vyzdvihol by som výkon ešte vtedy mladého Jakea Gyllenhaala a predovšetkým krásnej Laury Dern, z ktorej vždy srší charizma. Soundtrack sa tiež podaril na výbornú a príjemne film osviežil. Tento film môžem odporučiť snáď všetkým. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dalsi prototyp o spravnych americkych hodnotach a o tom, ako otec nalinajkuje a nadiktuje cestu zivotom aj synovi. Plus do toho kecy okolo zostrojenia vlastnej rakety. Gyllenhaal je mozno dobry herec, ale pre CZ a Sk konciny je silny americky patriotizmus dost cudzim pojom a preto pochopenie pre tento film nemam. 50 % ()

Galerie (31)

Zajímavosti (13)

  • V knižní předloze je Homerovi čtrnáct let, ve filmu je mu sedmnáct. (rodo)
  • Pravé jméno otce hlavního hrdiny není John Hickam, ale Homer Hickam Sr. (rodo)
  • Homer H. Hickam Jr. sa v skutočnosti nikdy nestretol s nemeckým raketovým fyzikom Wernherom von Braunom. (Karush)

Reklama

Reklama