Reklama

Reklama

Středoškolák Homer Hickam žije v hornickém městečku ve východní Virginii, kde jedinou možností obživy je práce na šachtě. Homer má velkou fantazii a touží objevovat vzdálené světy. Jednoho dne zahlédne na obloze přelétat první sovětskou družici Sputnik. Začne se zajímat o rakety, a dokonce se díky tomu spřátelí s opovrhovaným "šprtem" Quentinem. Spolu se dvěma dalšími kamarády pak začnou amatérsky konstruovat malé rakety. První pokusy jsou však zoufalé. Aby získali více znalostí, pustí se do studia chemie, fyziky a matematiky. Nakonec se jim podaří sestrojit překvapivě funkční rakety. Ty nepředstavují jen jakousi lepší hračku, ale pokud uspějí na mezistátní soutěži mladých techniků, i únik z rodiště. V cestě za splněním snu Homerovi stojí nepochopení otce. Přesto se nevzdává a snaží se naplnit svoji vizi. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

dANo 

všechny recenze uživatele

Skutočný príbeh jedného NASA pracovníka, ktorý síce pohladí dušu snílkov, ale niekoľko scén z filmu je podľa mňa vyslovene trápnych a zbytočne emotívnych (hľadanie stratenej rakety, otcovo uznanie a pár ďalších klišé). Ináč, veľmi ma potešilo herecké obsadenie, ktoré podľa mňa nie je až také nehviezdne, ako píše zopár užívateľov... ;o) ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Filmy natočené na základě skutečného života někoho, kdo se svou pevnou vůlí a odhodláním něco dokázal, budou zkrátka vždycky příjemné a inspirativní. Tenhle není výjimka a i svým zpracováním a hereckými výkony docela vyniká. Je vidět, že už před Donniem Darkem hrál mladičký Jake Gyllenhaal skvěle. Stejně tak vynikají i Chris Cooper a Laura Dern. Z postav mě nejvíc zaujal právě otec (Chris Cooper). Tato role totiž nebyla napsána jako ten klasický stereotypní typ otce, který jen z principu synovi něco zakazuje. Naopak se tam snoubila přísnost se snahou syna pochopit. A je vždycky osvěžující vidět ve filmu takto prokreslenou postavu, která svým charakterem dává zároveň smysl. Celkově bych to shrnula volnou citací toho, co o tomto filmu řekl skutečný Homer Hickam: "Jako příjemný nízkorozpočtový film je to velmi dobré, jen to bohužel vynechalo nejlepší části mých memoárů. Na druhou stranu je ale pravda, že svět potřebuje přesně takové příjemné filmy, které dokážou mladé lidi povzbudit k tomu, aby šli za svými sny." ~(3,7)~ ()

Reklama

malylada 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch životopisných filmů, který nevypadá svým tématem poutavě a málo kdo sáhne po filmu o chlapíkovi, který se podílel na vývoji raketových motorů. Na druhou stranu se nedá nic namítat, na tak mile od vyprávěný film o partě kluků a vztahu syna s otcem. Celý příběh se odehrává na pozadí hornického městečka, ukazuje místní poměry a především houževnatost hlavního hrdiny, který si jde za svým snem. Asi nepřekvapí, když řeknu, že Gyllenhaal opěr výborný a Cooper v roli otce budí na platně velký respekt. Je to jeden z těch životopisů, které nemají tak silné téma, ale jsou poctivě natočeny.......7/10 ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Joe Johnston je zkušeným tvůrcem rodinných filmů s pozitivním poselstvím a tento patří k jeho nejpovedenějším (byť je hranice mezi dětským dobrodružstvím a sociálním dramatem téměř setřena a film je možné v tomto ohledu brát za ukázkovou kombinaci obojího). Inspirující nádech je o to silnější, že jde o příběh podle skutečných událostí, k jehož prezentaci byly vybrány vhodné herecké tváře i snesitelná míra patosu. 80% ()

uhlajz 

všechny recenze uživatele

Nádherný film o víře, naději a síle jít si za svým cílem. Cesta života skýtá spoustu překážek, které se musí překonávat, abychom dosáhli na své štěstí. Jake Gyllenhaalsice v roli Homera neexceluje jako v Donniem Darkovi, ale působí velmi příjemně a přesvědčivě. Roli přísného otce, který má s Homerem jiné plány skvěle zahrál Chris Cooper. Tento film musí potěšit snad každého... ()

Galerie (31)

Zajímavosti (13)

  • V scéne, kde Homer (Jake Gyllenhaal) sleduje neúspešný štart rakety Vanguard s prvou americkou družicou, píše Wernherovi von Braunovi (Joe Digaetano), že je mu ľúto neúspešného štartu. Pravdou ale je, že von Braun nemal so štartom tejto rakety nič spoločné. Pôvodne mal prvú raketu von Braun vypúšťať, bohužiaľ, kvôli jeho nacistickej minulosti to pridelili námorníctvu USA. Po tomto neúspechu už ale kongres dovolil von Braunovi vypustiť družicu, ktorej štart bol úspešný. (rexino)
  • Film je natočen podle autobiografické knihy "Rocket Boys (Rakeťáci)" od Homera H. Hickama Jr. (rodo)
  • Skutočné mená hrdinov sme mohli vidieť v záverečných titulkoch. (Karush)

Reklama

Reklama