Reklama

Reklama

Phantasm II

  • USA Phantasm II (více)
Trailer

Volné pokračování slavného hororu. Dvojice přátel, kteří jako jediní přežili řádění létajících vražedných koulí ve službách Vysokého muže, se rozhodnou zničit zlo jednou provždy. Připraví se důkladně na všechny překážky, které je mohou potkat. Ale skutečnost je mnohem horší, než mohli očekávat... (MIDO FILM)

Videa (1)

Trailer

Recenze (97)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký snímek „Phantasm II“ skvěle navazuje na první díl, možná je ještě lepší, minimálně v tom smyslu, jak je to celí ujeté a fantaskní. Horor se z toho trochu vytrácí, je v tom více humoru a bizarních situací, ale film je pořád velmi akční a je to prostě jízda od začátku do konce. Nikdy nevíte, co se komu stane a jak zase budou úřadovat ty děsivé koule. Mimochodem, trikově pořád výtečné. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Typický B produk konca 80´ rokov. Žiadny kompromis v prípade krvavých jatiek, zábavnosť sa zvýšila a to čo nasledovalo na konci sa jedným slovom musí označiť ako úžasné. Skvelé pokračovanie. Bývalý zmrzlinár Reggie si vyrobý fantastickú 4 hlavňovú brokovničku, guličky sú drsnejšie a pán Coscerreli sa silne inšpiroval Raimiho Evil Deadom čo vôbec nieje na škodu. Súboj dvoch motorových píl a šantenie vraždiacej guličky telom obete sú nezabudnutelné. ()

Reklama

Gorehound 

všechny recenze uživatele

V podstate rovnako dobré ako jednička, ale trochu inak. Rýchlejšie, akčnejšie, trošičku viac humoru, viac fenomenálnych masiek a efektov, ktoré obstáli v skúške času a dávajú na prdel ľubovoľnému CGI! Ale nezabúda sa ani na atmosféru a sureálne roztrieštené rozprávanie, krásne to pritom naväzuje na prvý diel. Potešila aj narážka na Sama Raimiho a vôbec ten kreatívny, "evil dead 2" style feeling a kreatívne spracovanie. Takto sa robia sequely! ()

Laurent 

všechny recenze uživatele

Druhý díl sice nepřináší žádné nové zabijácké techniky, pořád je tu ale stará dobrá koule, která si vystačí sama. Jinak společně s Mikem dospěl i samotný scénář a v něm jeho postava jako taková. Angus Scrimm je v této své roli naprosto skvělý. Divím se, že tenhle chlapík natočil tak málo filmů a že začal až téměř v 50ti. S tím svým "ksichtem" by mohl udělat větší díru do světa. ()

erl 

všechny recenze uživatele

Tohle je již naprosto jiný film. Atmosféra originálu je fuč a tak to Coscarelli dohání skvělými akčními momenty a humorem. Reggie je sympaťák se kterým divák nemá problém ztotožnit se. Tall Man je pak taková třešnička na dortu. Závěr velmi vydařený. Vidím zde paralely s Raimiho Evil Dead. Kolikrát mi přišlo, že ho Coscarelli doslova cituje. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (16)

  • Druhý díl vznikal narozdíl od jedničky pod křídly velkého studia Universal. To podmiňovalo financování změnou herce pro roli Reggieho nebo Mikea (nakonec to odnesl Mike, kterého ve dvojce hraje James LeGros), film neobsahuje žádné sny a do scénáře se připsala ženská partnerka pro Mikea. (BoredSeal)
  • Nový vzhled stříbrných koulí byl inspirován povídkou "Second Variety" od Philipa K. Dicka. (Chatterer)
  • Film byl natočen až za téměř deset let po první části. Zasadil se o to jeden z vysoce postavených pracovníků Universal Pictures, protože byl velký fanoušek prvního dílu. (Chatterer)

Související novinky

Reklama

Reklama