Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mike s jednou z koulí implantovanou do hlavy prchá ze zajetí do pouště Death Valley a v duchu si znovu promítá své první setkání s Dlouhánem, zatímco Reggie po Mikeovi dál pátrá na Dlouhánem zpustošeném jihozápadě. Schyluje se ke konečnému zúčtování se záhrobním zlem. Čtvrtý díl kultovní série nízkorozpočtových surrealistických hororů nezávislého režiséra Dona Coscarelliho. (choze)

(více)

Recenze (60)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Niekde blízko toho, ako vyzerali série Candyman a Hellraiser v rovnakom období. Oblivion je nudný, lacný sequel bez zmysluplného príbehu a so silným pocitom, že sa tu zliepali scény, aby z toho na konci vyšlo tých 90 minút a všetci si mohli vydýchnuť. A prekvapivo problémom nie sú staré zábery, práve naopak. Problém je vykastrovaný príbeh, samoúčelné snové pasáže, prázdne scény s minimom kulís a vlastne to všetko, čo dokázal Coscarelli svojim entuziazmom prekonať v roku 1979, no tu na to rezignuje, len chce mať ďalšiu čiarku na zozname. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Čtvrté setkání s Dlouhánem a jeho mozků milovnými koulemi už není tak atmosférické jako předchozí tři díly, přesto je to kupodivu pořád dobrá podívaná. Don Coscarelli chytře využil svých starých, doposud nepoužitých záběrů z jedničky, a odhalil nám zase něco z Dlouhánovy minulosti. Reggie Bannister má opět plné ruce práce a hubu plnou suchých hlášek. Jen mě mrzí, že každá část skončí dá se říct stejně - Tall Man je prakticky nezničitelný a tak se s ním setkáme v dalším pokračování. Angus Scrimm nám už sice dost stárne, ale pořád jde z něho strach. Jsem zvědavej, jestli někdy vznikne pětka. Určitě bych se nebránil. EDIT: Vznikla. A dočkáme se jí brzy! ()

Reklama

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Docela smutný zakončení série,která mě tímhle dílem trochu začla štvát. Film si vystačí opravdu s minem herců,jedním kaskadérem a nudným příběhem. Tenhle díl se mi zdá zbytečný jako celá série,možná,že jsem nepochopil kouzlo a význam,ale tohle pro mě byla pomalá jízda a spousta prvků,hlavně Reggie a nějaká holka co pak zjistíte,že je monstrum se opakuje. Celkově zbytečný díl,kdyby u torjky udělali lepší konec,mohla by z toh být slušná trilogie. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nudná slátanina splácaná z miliardy flashbecků totálně na hovno, krom toho i když se tady ještě jakž takž nějaká příběhová linie najde, tak opět děsně nudná a chaotická. Jediný co se mi líbilo byly scénky s Reggiem, s kym jiným taky že jo, jeho dějová linie byla vtipná, občas i docela drsná a dalo se u ní fakt výborně pobavit, jenže jaksi Coscarelli, pro mě z neznámých důvodů, dal radši přednost linii s Mikem, která ale byla nudná neskutečně ubíjející rádoby všechno vysvětlující píčovina. Jednoznačně nejhorší díl ze série a nebýt Reggieho, tak jdu ještě níž ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Najmenej napínavá časť, ale k môjmu potešeniu najviac snová, najmenej béčková a najviac dávajúca zmysel. Angus Scrimm aj trochu hral, no hlavne sme sa dozvedeli, ako jeho postava vznikla. Na toto sa veru oplatilo čakať. Pred päťkou, ktorú už však točil niekto iný, nasadená latka vysoko. Bojím sa, čo príde. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (12)

  • Natáčelo se v mauzoleu Angeles Abbey v Comptonu v Kalifornii. (Chatterer)
  • Syn Dona Coscarelliho Andy se ve filmu objeví ve flashbacku z občanské války. (Chatterer)
  • V čase natáčania úvodnej scény bojoval Angus Scrimm (Dr. Jebediah Morningside) s laryngitídou, a preto nemá jeho hlas ten zvyčajný hlboký tón. (beso74)

Reklama

Reklama