Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posádka podmorskej americkej výskumnej stanice nájde vo vraku ruskej lode Leviathan fľašku s alkoholom, jeden z jej členov sa z nej napije a začne sa geneticky meniť v slizkú príšeru. Popcornový, nízkorozpočtový klon Priepasti, Votrelca a Veci. (POMO)

Videa (1)

Trailer

Recenze (209)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

A ono to vykrádání jiných filmů nemusí vždy nutně znamenat, že se zlodějský film bude potácet po hranicí podprůměrna. Leviathanu se to docela povedlo. Nejvíce se mi líbil pozvolnější, atmosféričtější a mrazivější rozjezd, když už pak monstrum řádilo jak zběsilé, byla to trochu nuda (neb již viděna v mnoha jiných filmech) a samotný vzhled monstra mě trochu zklamal. Ale jinak povedená plejáda známějších herců (výborný Daniel Stern, skvělá amanda Pays - zrovna nedávno jsem si pouštěl díl Akt X, kde hrála, konečně Crenna jinak než Rambův nadřízený). Navíc mám rád filmy odehrávající se pod mořskou hladinou. Takže povedený béčkový osmdesátkový sci-fi horror, který mě bavil i více, než jeden z jeho předobrazů Vetřelec. 3,5*. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Technicka stranka je super. Rozpocet bol evidentne velky. Herecke obsadenie je tiez zaujimave. Ma to dokonca tu pôsobivu atmosferu aku mali sci-fi filmy v 80tych rokoch. Lenze od polovici filmu sa to neskutocne zhovadi pretoze postavy sa postupne spravaju stale imbecilnejsie a trapnejsie vdaka comu sa to da pozriet iba raz, pretoze znova by som tie nezmysli nerozchodil. Vzhladom na skvelu prvu polovicu ma to dost stve. Podobne dopadol napriklad nedavny Scottov Prometheus. Filmy s velkym potencialom ale imbecilnym vyustenim. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Takhle okatý výcuc těch nejlepších sci-fi horrorů (Vetřelec, Věc) by dneska asi těžko zabodoval. Jenže koncem osmdesátých let tomuhle žánru přálo přece jenom víc (Propast, DeepStar 6) a tak vznikla nečekaně zdařilá popcornovka, zábavná a stále svěží i po tolika letech. Dočkáme se úžasného vizuálu jak podmořské stanice, tak nejrůznějších masek, co se před našimi zraky neustále vyvíjejí. Ušetřeni nejsme ani o chamtivou společnost neváhající obětovat nevinnou krev, zrádce ve vlastních řadách a hlavně o příšeru, která nabírá inteligenci po svých hostitelích a dokáže přežít v nejdrsnějších podmínkách. A když nakonec započítáme slušné obsazení, jež kočíroval béčkový veterán Cosmatos (Rambo 2, Cobra), máme tu záležitost nabíhající téměř na kultovní status. ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Ano, hlavně toho Vetřelce nemuseli kopírovat tak okatě, ale Propast bych mezi materiál sloužící tvůrcům jako inspirace rozhodně neuváděl, jak tomu někteří zdejší činí, protože byla natočena později. ___ Jinak jde o příjemný bubu sci-fi s úsměvným koncem a pro osmdesátky celkem charakteristickou závěrečnou scénkou. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Aaaa 80's zradlo - bckovy horor v hlubinach ala The Abyss, herci Peter "Robocop" Weller, Richard "Rambo" Crenna, hudba Jerry "Alien" Goldsmith, masky Stan "The Thing" Winston, vsude spousta predpotopnich pipajicich pocitacu, prvotridni zvuky, ktere samploval napr. i Trent Reznor pro sve kultovni NIN album The Downward Spiral. Lahudka. Skoda jen, ze to trpi neduhem vetsiny podobnych filmu, tedy cim blize ke konci, tim vetsi hysterie, tim slabsi atmosfera a tim vetsi otrava. 7/10 ()

Galerie (37)

Zajímavosti (6)

  • Na začátku filmu, kdy Tony 'DeJesus' Rodero (Michael Carmine) začne lapat po dechu, Steven Beck (Peter Weller) ve snaze pomoct mu spustí monitor, na němž běží zmatečné 3D animace. Jednou z těch animací je 3D náčrt lampy s míčem, což je Luxo Jr. ze stejnojmenného krátkého filmu Luxo Jr. (1986), který je zároveň prvním 3D filmem natočeným pod hlavičkou studia Pixar. Nezbedná lampa se pak stala i logem tohoto studia. (Bertramm)
  • Režisér George P. Cosmatos obdržel přes padesát kreslených návrhů, jak by měl netvor ve filmu vypadat. Výsledná podoba je kombinací všech těchto návrhů. (Holina)
  • Leviathan je ve skutečnosti mytologická mořská obluda ze Starého zákona. (Lajty)

Reklama

Reklama