Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fester Addams už je dlouhou dobu nezvěstný. Jeho bratr, patriarcha rodiny Gomez Addams, se cítí za jeho zmizení odpovědný a lituje desítek let, které strávil bez něj. Každý rok v den výročí Festerova zmizení pořádá Addamsova rodina seanci a prosí o jeho návrat. Po pětadvaceti letech se konečně dočkají odpovědi. Muž odpovídající Festerově popisu zaklepe na dveře jejich sídla, s pochybnou psychiatričkou jménem dr. Greta Pinder-Schlossová a rodinným právníkem Tullym Alfordem po boku. Podle nich se Fester ztratil v bermudském trojúhelníku a nyní trpí amnézií. Je tenhle člověk skutečně Fester? (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (439)

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Kdo někdy měl nebo stále má v sobě svého vnitřního "gotha", ten si bude pomlaskávat blahem. Koncept to není nijak nový, vždyť Addamsovi existovali v době vzniku tohoto filmu již téměř půl století. Nicméně kromě vynikajícího castingu v čele s u mnoha lidí childhood crush (včetně mě) Christinou Ricci je zapotřebí zmínit i hudbu a kulisy a celkový set design, který věrně napodobuje předlohu. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Z komiksových stripov Charlesa Adamsa vychádzajúci čiernobiely sitcom je nesmrteľnou klasikou, ktorý môžete poznať aj z našich televízií. Celovečernej hranej adaptácie sa zhostil vtedy režijný debutant Barry Sonnenfeld (trilógia Men in Black, Get Shorty!). Bývalý kameraman bratov Coenovcov hneď svojou prvotinou dokázal naservírovať v prvom rade fantastickú čiernu komédiu, ktorá patrí k vrcholom svojho žánru. V druhom rade je to prekvapivo dokonalý rodinný film. Napriek celkovej morbídnosti a bizarnosti ide totiž ešte o silnejšiu propagandu rodinných hodnôt, než akú hlásajú ľubovoľné vianočné komédie alebo Dominic Toretto. Absurdné situácie, originálny humor, množstvo hlášok a ani atmosféra podobná dielam Tima Burtona by však nefungovala tak bezchybne bez funkčného obsadenia. A to je bez výnimky úžasné. Anjelica Huston, Raul Julia, Christopher Lloyd a hlavne Christina Ricci pôsobia, ako keby sa pre svoje roly narodili. A dokazujú to takisto aj vo výbornom pokračovaní. geniála čierna komédia s fantastickou atmosférou.škoda že Sonnenfeld už netočí takéto dobré filmy ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Čiernobiely seriál bol v slovenskom dabingu naozaj kultovou záležitosťou. Film mal obrovské šťastie na tvorcov, ktorí všetkému vdýchli neskutočne skvelo padnúci štýl a atmosféru. Ruka v ruke s tým ide výborný výber hercov. Christina Ricci, Anjelica Huston a predovšetkým Christopher Lloyd. Aby toho nebolo málo, tak na komédiu dostanete fajn zápletku. Štýlová rodinná zábava, ktorá má neobmedzenú dobu trvanlivosti. Komiksové stripy pretavené v jeden z TOP 5 komiksových filmov a zároveň aj člen komediálnej TOP 5. ()

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Rodinka ze záhrobí, z Marsu, z říše divů, ze sna nebo z blázince. To všechno na tuhle rodinu dokonale sedí, což napovídá že se s nimi člověk nenudí. Dokáží vykouzlit pohodovou atmosféru plnou černého humoru. Především skvělá je Wendesday, Fester a samozřejmě sluha Lurch, kterého bych v noci nechtěl potkat. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Mám takový problém: dostala jsem se k tomuhle filmu až před pár týdny, to znamená cca 20 let poté, co bych z něj blaženě ucvrnkávala do spodního prádla a v záchvatech smíchu cenila plomby. Tak nějak mi to přišlo málo ujeté, málo vtipné a celkově mě film nebavil tolik, jak bych od velebeného kultu černých mysteriózních komedií očekávala. Mea culpa, neměla jsem to v dětství minout. Nedětinský pohled nezastřený závojem nostalgie říká: 57,5%. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (37)

  • Když Gomez (Raul Julia) odchází do trezoru za knihovnou, slyšíme prásknutí biče a zazní i Kitty, což je lev – domácí mazlíček Addamsových, který se objevil v původním seriálu. (Dixieboy)
  • Barry Sonnenfeld původně neměl v plánu použít hudební téma slavného seriálu od Vica Mizzyho, ale reakce diváků na trailer, v němž zaznělo, byla tak kladná, že změnil názor. (Karlos80)
  • Lední medvěd, jehož kožešina chytne Tullyho (Dan Hedaya) za nohu, se jmenuje Bruno. (Dixieboy)

Související novinky

Tim Burton se vrací k Addamsovým

Tim Burton se vrací k Addamsovým

18.02.2021

Režisér Tim Burton (Velká ryba, Alenka v říši divů) se upsal novému hranému seriálu o postavě Wednesday Addamsové z kultovní Addamsovy rodiny. Seriál vznikne na streamovací službě Netflix, bude mít… (více)

Reklama

Reklama