Reklama

Reklama

Ve dne má Popelka tváře umouněné od sazí, ale v noci se mění v pohádkově krásnou princeznu v plesových šatech z kouzelných oříšků. Krásný princ se do Popelky zamiluje, ale zbyde mu v rukou jen ztracený střevíček... Jak to ve správné pohádce bývá, všechno dobře dopadne. Poslední Popelčin oříšek totiž skrývá šaty svatební... (Bontonfilm)

(více)

Recenze (186)

Jeremiah 

všechny recenze uživatele

Tato pohádka je krásná především svojí jemností a lyričností. Působí na mne křehce, stejně jako její hlavní představitelka. Musíme si uvědomit, že je určena především dětem, a proto lze omluvit naivitu, s kterou se zde často setkáváme. Hudební doprovod je také odpovídající cílové skupině, takže proč né 4. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 9/10 Děj 10/10 Hudba 10/10 Výprava 7/10/// PLUS: Jan Tříska a jeho hudební vstupy, ostatně celá hudební složka je moc pěkná, Pešek, Štědroń, Hrušková, radost se na herce dívat a pro ostatní to platí stejně tak, mnohé situace jsou dnes i trochu nechtěně úsměvné, především skutečnost, jak si poradili se zpracováním a vlastně minimalismem (málo prostoru, málo exteriérů, pár lokací) MÍNUS: někomu to přesto může přijít málo, zvláště když má srovnání, byl bych potěšen, kdyby to bylo v barvě/// Shrnutí: neviděl jsem tolikrát, vlastně možná jen párkrát a dávno, ale vždy jsem věděl že tuto Popelku mám rád a dnes se mi to potvrdilo. Krásně jsem se bavil, upřímně se smál a velice se mi líbilo celkové pojetí příběhu, jeho zpracování a herecké provedení všech zúčastněných. Při diskuzi jsem možná došli k závěru proč o pouhé čtyři roky později byl příběh Popelky znovu natočen. Potěší Jiří, jehož bratranec Miloš se stal později naším pedagogem při studiích/// Celkem 93%/// ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že z našich televizních pohádek patří tato mezi nejlepší. V porovnání s mladší verzí (Libuška v hlavní roli) ale pochopitelně prohrává. Vedlejší role (král, macecha "Koukej zblízka omrknout, z čeho ty šaty má!" a tatínek, Tříska je kapitola sama o sobě) znatelně přehrávají jak ukníkanou Popelku, tak nesympatického prince. ()

Wiluna 

všechny recenze uživatele

Detskému divákovi nebude toto prevedenie „Popelky“ nikdy blízke, pokiaľ mu však rodič nepomôže odhaliť jej skutočné čaro (ďakujem za to mojej mamine). Paradoxne mi hlavná predstaviteľka nikdy nesadla z dôvodu, že pri princovi (ktorý mi teda sadol až veľmi), pôsobila nadmieru detsky, aj keď je veľmi zlatučká. To ale nezmenilo môj vrúcny vzťah k rozprávke ako takej. Je pretkaná krásnym inteligentným humorom (ktorého je dnes už tak žalostne málo), hviezdne obsadenie jej dodáva dôstojnosť a tak spanilé vyznanie lásky, ako predviedol princ Mojmír v podaní J. Štědroňa Popoluške, by chcela zažiť asi každá z nás. „PANI“ herečka Dana Medřická v úlohe Macochy bola fantastická a jej hlášku "VY HUSY!!!" používam ako životnú, bezhlasnú mantru v práci.😁 ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Roztomilá černobílá pohádka v réžii paní Vlasty JANEČKOVÉ dodnes dojímá děti i dospělé. Eva HRUŠKOVÁ svým dětským obličejíčkem naplňuje pohádkovou představu Popelky. A princ ? Jiří ŠTĚDROŇ jako zpívající princ svou vysokou postavou a příjemným obličejem dokonale splňuje dívčí představu o princi, který bude bojovat o přízeň krásné, ale chudé Popelky. Pan Ladislav PEŠEK se Svatoplukem BENEŠEM jsou dokonalým párem vtipných organizátorů královského plesu, aby našli princovi tu správnou nevěstu. Paní Dana MEDŘICKÁ se samozřejmou rutinou hraje bezvadně macechu a milého tatínka Popelky, pan Ilja PRACHAŘ. Hudební pohádka, která v dnešní době má pouze malinkou vadu, že není barevná. Jinak ovšem okouzlující. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (15)

  • Zatímco věkový rozdíl mezi Popelkou (Hrušková) a princem (Štědroň) byl přijatelných 10 let, tak výškový se nedal přehlédnout, byl téměř půl metru, proto se používali různé finty, kdy se Hrušková podkládala různými praktikábly, nebo se naopak musel Štědroň shýbat či klekat. (sator)
  • Film nezačínal natáčením, ale hlasovou zkouškou, zda k sobě budou hlasy Štědroně a Hruškové v duetech ladit, kdyby ne, byla připravena varianta, že by její hudební party byly přezpívány někým jiným. Písničky se dlouho zkoušely, pak byly nahrány a teprve poté se započalo s natáčením filmu. (sator)

Reklama

Reklama