Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

George Banks tvoří se svou ženou Ninou výjimečně šťastný pár a vášnivě miluje své děti, malého Mattyho a starší Annie. I v ní stále vidí malé děvčátko, takže nemůže věřit svým uším, když se Annie vrátí ze studií v Evropě a oznámí, že by se chtěla vdávat. George vůbec není nadšen vyhlídkou, že čas jeho otcovské péče je u konce. Věnuje budoucímu zeti mimořádnou pozornost a zpočátku se k němu samozřejmě staví naprosto odmítavě. Sabotuje dokonce i svatební přípravy. Nakonec se však přece jen rozhodne nestát dceři v cestě a jako hrdý otec ji přivede k oltáři. Než se tak ovšem stane, je třeba svatbu připravit a to se ukáže být doslova noční můrou. (TV Nova)

(více)

Recenze (157)

palailogos odpad!

všechny recenze uživatele

Trapná zápletka, nicotný výkon Steva Martina, který si z podobných filmů - slaboduché rodinné zábavy - dělá v Americe monopol. Hloupě feministická agitka, která jasně dokresluje, kam amíci v nejednoznačném přístupu k vlastní společnosti vlastně došli ....Pořád to ale ještě není tak úděsný paskvil, jako pozdější pokus o růžopanterské remaky. Na dvou místech jsem se dokonce usmál. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Videl som tuto komediu viackrat a vzdy sa nasmejem hlavne na reakciach Stevea Martina, ako sa v jeho ociach vecne malicka dcerka Annie, ktora je dnes uz dospela zena chysta vydavat a tie stresy pred svatbou. Spokojne mozem dat tejto komedii 4 hviezdicky, pretoze vzdy ma pobavi, nech ju vidim kedykolvek. Reziser Charles Shyer natocil i pokracovanie HLAVA RODINY 2 - TATINEK NEBO DEDECEK (1995) alebo i novinarsku komediu s Juliou Roberts ZBOZNUJU TRABLE (1994)... 06.04.2010 ______ Steve Martin - (George Banks) +++ Diane Keaton - (Nina Banks) +++ Kimberly Williams-Paisley - (Annie Banks) - Kieran Culkin - (Matty Banks) +++ George Newbern - (Bryan MacKenzie) +++ B.D. Wong - (Howard Weinstein) +++ Peter Michael Goetz - (John MacKenzie) +++ Kate McGregor-Stewart - (Joanna MacKenzie) +++ Hudba: Alan Silvestri +++ ()

Reklama

Rudyamon 

všechny recenze uživatele

Komedie se Stevem Martinem mám rád. Není to komik-šílenec jako Eddie Murphy, jeho komediální umění spíš jemně inteligentní, dokáže rozesmát jednoduchými pohledy a mimikou. Hlava rodiny je možná tou nejlepší komedií jakou natočil. Příběh není nějak zvlášť naročný, ale v jednoduchosti je síla a to tento film dokazuje. George (Steve Martin) a Nina (Diane Keaton) mají krásnou dceru Annie(Kimberly Williams-Paisley) a ta jim jednoho dne oznámí, že se bude vdávat. To zvlášť George nese těžce a to přináší velké množství příležitostí pro ukázku umění Stevea Martina. Všichni herci v hlavních rolích jsou skvělí, ovšem perlou filmu je poněkud přihřátý Frank (Martin Short), který fakticky film rozehřeje na chvílkama neúnosnou teplotu. Tato komedie určitě potěší i po několika dalších shlédnutích. Zaslouží si, myslím vyšší hodnocení, než má momentálně. Mé hodnocení: **** - 90%... ()

JP84 

všechny recenze uživatele

Vítejte v utopii!!!Všichni tady bydlí v nádherných vilách plného luxusního nábytku,cestují po světě,můžou si dovolit zaplatit svatbu pro stovky lidí a,především,VŠICHNI SE TADY MAJÍ STRAŠNĚ RÁDI.A když uděláte brajgl v domě rodičů vašeho budoucího zetě?Jen to bonznou svému synáčkovi a jede se dál.Akorát ti páni policajti byli kvůli těm autům nějak moc zlí a museli je řešit opravdu škaredou domluvou...Tohle je jeden z nejvyumělkovanějších filmů jaký jsem kdy viděl. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Trochu nedoceněná komedie. Tehdy holt byla zlatá éra těhlech filmů. A je škoda, že dnes se už takový milý komedie netočí. Nikdo tu moc neřve, odsýpá to dobře, Steve Martin to utáhne (i když bych dokázal představit vhodnějšího herce). S originálem z roku 1950 to má sice pramálo společného, ale jako rodinná komedie to je úplně v pohodě. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (22)

  • Tom Irish (Ben Banks) hraje v tomto filmu i v jeho původní verzi z roku 1950 stejnou postavu. Navíc v roce 1950 si v Nevěstinu otci odbyl svůj filmový debut. (HappySmile)
  • Ve scéně, kde George a Nina Banksovi zmenšují seznam hostů na svatbu a některé vyškrtávají, zazní jména Steve a Stephanie Tyrellovi. Steve Tyrell složil pro film i jeho pokračování několik písniček. (HappySmile)

Reklama

Reklama