Reklama

Reklama

Zahraj to znovu, Same

  • USA Play It Again, Sam (více)
Trailer 1

Allan Felix (Woody Allen) je filmový kritik, který miluje filmy, zvláště pak svou nejoblíbenější Casablancu. Právě ho opustila jeho žena Nancy (Susan Anspach) a požádala o rozvod. Allan, který se s tímhle emocionálním zmatkem nedokáže vyrovnat, hledá útěchu v milovaných filmech a představuje si, že se u něj doma zastavil Humphrey Bogart, aby mu poradil, jak jednat se ženami. Nejlepší přítel Dick (Tony Roberts) a jeho žena Linda (Diane Keatonová) se snaží sklíčeného kamaráda povzbudit a domluví mu několik schůzek, které však pro nervózního a nejistého Allana dopadnou katastrofálně. Allan si nakonec uvědomí, že tráví s Lindou více času než kdokoli jiný, a že ho začíná přitahovat... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (193)

jezurka42 

všechny recenze uživatele

Love is such a strange phenomenon. Strange and exquisite. Před Alvym a Annie, před Borisem a Sonjou, byli zde Allan s Lindou, kteří žili v nepřirozeném světě, kde i jejich podivnost přirozeně vyčnívala. Něco nebo někdo jim do ucha šeptal, jak se mají chovat, a co mají dělat, a tak udělali přesný opak - zamilovali se, s láskou i bez ní, s city i bezcitností. Našli se ve své ztracenosti. Jenže svět nepřirozený podivnou přirozenost zabijí, a tak naši dva hrdinové po chvilkovém milostném zatemnění mysli a rozjasnění srdce vrátili se tam, kam rozum jejich chtěl. Na cestu vyšlapanou a bezpečnou, se vzpomínkou tak blízkou jako ve skutečnosti vzdálenou. Na ten život prožitý v jednom jediném dni. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

["Nic, co by nespravil bourbon se sodou."] Nejlepší Woodyho komedie. Ne nejlepší režijní počin (protože svůj obvyklý post přenechal Herbertu Rossovi), ne nejlepší film (protože tím jsou Zločiny a poklesky), ale jednoduše nejlepší Woodyho komedie. ["Co děláte dnes večer?" "Spáchám sebevraždu." "A zítra večer?"] ()

Reklama

Oskar 

všechny recenze uživatele

"Co děláte v sobotu večer?" "Spáchám sebevraždu." "A v pátek večer?" :-) Co dělat, když člověk není Humphrey Bogart. Teď, když jsem Sama konečně viděl, se vlastně divím tomu poprasku, který způsobila o pět let později Annie Hallová. Všeobecnému údivu, že Woody umí i něco jiného než bláznivé parodie. Protože základ je položen už tady. Musím ale říct, že jsem od toho nápadu "život podle Casablancy" čekal mnohem víc. Vtipné to je, několikrát jsem se od srdce zasmál, dosyta se pokochal celuloidovou premiérou dvojice Keatonová-Allen, ale taky jsem si nepříjemně často říkal "tahle scéna musela být v divadle k popukání". Všimněte si, kolik situací a dialogů je vystavěno tak, jako když se počítá s bezprostřední reakcí publika. I tak rozhodně nadprůměr a mohu-li radit, vyhněte se dabované verzi. Za nápad, aby WA česky mluvil hlasem Oldřicha Kaisera, by měl někdo pykat. 70% ()

JayZak 

všechny recenze uživatele

Woody v netradiční pozici režírovaného herce, ale napsal scénář a jeho rukopis je tu patřičně znát. Allen v roli Allana Felixe pojídá tuby aspirinů po rozvodu s volnomyšlenkářskou Nancy a s pomocí svého nejlepšího přítele Dicka a jeho manželkou Lindou se snaží najít novou partnerku. S balením mu pomáhá i Humphrey Bogart z Casablancy, kterou Allan má jako svou bibli. Ale ani image Humphreyho mu nepomůže v jeho nešikovnosti a rande většinou končí katastrofou. Nebývalý zájem o něj ale má Linda... Oproti jiným je tenhle film svým humorem(eskapády při balení) přístupnější než jiné Allenovky. Je to také zajímavost pro příznivce Casablancy, taková vtipná pocta :).. Já se mnohdy smál nahlas.. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Parádní snímek Woodyho Allena kde tentokrát nerežíruje, ale ujal se pouze scénáře a hlavní role. Pro fanoušky Cassablancy je tenhle snímek jako stvořen a je povinost ho vidět. Ve filmů uvidíte spoustu skvělých záběrů, nezapomenutelných dialogů, moře vtipných scén a hlavně dojemný závěr, který rozesměje nebo vás dojme. [ Project 100 2010 ] ()

Galerie (39)

Zajímavosti (7)

  • Film se měl původně natáčet na Manhattanu a Long Islandu, ale kvůli stávce filmařů v New Yorku bylo natáčení přesunuto do San Francisca. (washek)
  • Na začátku filmu, kdy postava Allana Felixe (Woody Allen) leží ve své posteli a kolem něj je několik knih, můžeme vidět i jednu s názvem „Without Feathers“. Jedná se o knihu, kterou napsal samotný Woody Allen. (jezurka42)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno