Když věčně upracovaná Lindsey Meeks potkává šarmantního a uvolněného Bena Wrightmana, zdá se jí milý a okouzlující. Oba se dávají dohromady a celou zimu spolu tráví každou volnou hodinu. Ale s blížícím se létem Lindsey objevuje Benovu posedlost týmem Boston Red Sox. Všechno se zdá dokonalé až do chvíle, kdy to s nimi začne jít z kopce. Film byl natočen podle knihy Nicka Hornbyho Fotbalová horečka. (oficiální text distributora)

(více)

Trailer

venison

Původní předlohu jsem nečetla, ale Nick Hornby zní slibně navíc v kombinaci s Drew Barrymore.. Tady ani tahle kombinace bohužel na solidní komedii nestačila :-( Hlavní myšlenka každopádně zaujala - čeho všeho by se měl člověk kvůli lásce vzdát a pokud se svého fantismu vzdá, bude stále stejným člověkem, do kterého jste se zamilovali? ()

Jara.Cimrman.jr

"Je ve vnějším poli vlhká tráva?" Tak to je ta jediná správná otázka, když za vámi vyvolená statečně přeběhne při zápase MLB přes hřiště s udýchanými pořadateli v závěsu za svými kmitajícími nožičkami. Tedy pokud jste seriozní sportovní fanatik a právě se nejistě rozhodujete mezi láskou k ženě a láskou ke skupině propocených chlapů v dresech. Já jsem se přitom tedy pobavil poměrně slušně, ale fandou Red Sox jsem se nestal a ani záhadu obliby baseballu jsem opětovně nedokázal odhalit. ()

jenik71

Spíše než komedie je to psychologický profil jednoho poblázněného fanouška Bostonu. A samozřejmě jeho lásky, na kterou kvůli sportovnímu fandění až doteď neměl čas. Film nenabízí vůbec nic nového, děj je přímočarý a konec předem jasný. Nevím, mě to nijak neoslovilo. Alespoň že Drew Barrymore vypadá k světu ... Prostě lehce podprůměrné. ()

MATADOR

Poblázněný fanoušek RedSox se zamiluje a zároveň nastávají patálie, co je mu přednější. Typická americká komedie, která má sice nějaký ten "potenciál" někoho donutit k smíchu, ale bohužel se tak tomu stane jen v pár okamžicích a to je na komedii opravdu málo. Konec mohl být typický - americký a odsunul bych tento film, do nejhorších hodnocení, jelikož je to prostě chuchvalec scén, které mají málo co společného a dohromady z toho je jen pouze ztráta času. Ale ten páteční večer, co to běželo v televizi je optimální. Komedie o fanouškovi RedSox, který se zamiluje a řeší celý film, co s tím. ()

dopita

Bratři Farrellyovi se už asi uplně odstřihli od filmů s postiženejma lidma a nekorektním humorem a natočili čistokrevnou romantickou komedii. Fanaticky zamilován je natočenej podle románu Nicka Hornbyho, a je to o chlapíkovi, kterej se musí rozmyslet jestli má radši Drew Barrymoreovou nebo Baseball. Jak to dopadne je myslím uplně jasný. Natočený je to celkem svižně, humor je občas i vtipnej a romantická linka taky docela funguje. Shodou okolností jsem nedávno viděl britskou verzi s Colinem Firthem (Ve fotbalovém kotli) a musím říct, že americká se mě líbila výrazně víc. ()

• I přes to, že Jimmy Fallon ve filmu ztvárňuje postavu Bena - fanouška Boston Red Sox, ve skutečnosti je herec velikým příznivcem týmu New York Yankees, jednoho z jeho největších rivalů. (Dio_Padre)
  • Film je remakeom osem rokov starého anglického filmu s totožným názvom Fever Pitch (1997). (genetique)
  • Film vznikol podľa románu známeho britského spisovateľa Nicka Hornbyho Futbalová horúčka. Bratia Bobby a Peter Farrellyovci, od ktorých sme zvyknutí na drsnejšie, tzv. fekálne komédie (napr. Niečo na tej Mary je), tento raz zostali veľmi umiernení. Posadnutosť hrdinu futbalom sa v americkej snímke zmenila na lásku k jednoznačne americkejšiemu športu – bejzbalu. (ash99)

Související novinky

Další remake od Farrellyů

Další remake od Farrellyů

25.04.2006

Pokuď možno nazvat nějaké tvůrčí seskupení opravdovým samorostem bez pudu sebezáchovy, tak se s velikou pravděpodobností jedná o Petera a Bobbyho Farrellye. Režírujíci bratrská dvojice proslula hitem… (více)