Reklama

Reklama

Kdo by se odvážil zabít dítě?

(festivalový název)
  • Španělsko ¿Quién puede matar a un niño? (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Pár anglických turistů projíždí Španělsko a dostane se do vesnice, kde však není žádný dospělý, ale jen děti, které nic neříkají a koukají na ně s potutelným úsměvem. Dvojice postupem času zjišťuje, že s dětmi není něco v pořádku, a i když jsou to jen děti, mohou být nebezpečné... (markettka)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (81)

obitus 

všechny recenze uživatele

Spanelsky horror ze sedmdesatych let? Automaticky jsem byl pripraveny na urcitou davku trashovosti, podporenou porci pohupujicich se koz a par litry kecupu. Ale uz prvni minuty filmu, rekapitulujici v dokumentarnich zaberech nejvetsi valecna zverstva dvacatehou stoleti a jejich dopady na deti, me vyvedly z omylu. Who Can Kill a Child je skvely vazny film, vypravejici pribeh manzelskeho paru, ktery misto dovolene na opustenem ostrove patra, proc zde nejsou zadni dospeli a decka se chovaji tak divne... Pribeh prostoupeny dusivou letni atmosferou je sice podporen slusnou davkou gore, ale nastesti nejde o nic rusive kycoviteho, ale jen normalni soucast pribehu. Rozhodne doporucuju. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Od úvodní titulkové sekvence je jasno, že toto nebude béčko, ale pořádné psycho. A je tomu vážně tak! Místy je tempo sice trochu pomalé, ale když už tam k něčemu dojde, je to šokující podívaná. Dětské hlásky zpívají sugestivní úvodní melodii, zatímco mladý pár připlouvá v dusném letním dni na ostrov plný dětských zabijáků... Atmosféra, na kterou se jen tak nezapomíná; navíc s výbornou pointou! ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Už začiatok na mňa vplýval strašne bezmocne aj depresívne, ale hneď som si išiel skontrolovať či pozerám správny film, lebo toto vyzeralo ako dokument. To čo tam bolo ukázané napísal sám život a práve preto to malo veškerú moju pozornosť. Najprv to malo podobnosť s Antropophagusom, ale už potom si išiel cestou mesta prekliatych. Vyľudnené ulice, detské hry na úkor dospelích, mŕtvoly, strach o svoj život, dramatickosť, všetko toto je tu parádne prepracované. Aj keď tých útokov nieje až tak veľa, ale tá atmosféra, ktorá prúdila celím filmom je mrazivo dokonalá. Je tu aj naivita, ale rok natočenia to vie odpustiť. Musím pochváliť aj strašidelno dotieravú hudbu, bola fakt famózna. Neskutočné prepracovanie a parádny mrazivý zážitok, vynikajúce! ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se neuvěřitelně. Slyšel jsem jenom chválu a to že se jedná o Španělskou verzi Kukuřičných dětí kterou miluju. Ale bohužel jsem dostal zklamání těžkého kalibru. Svoje klady to má a nemá jich málo. Třeba začátek kde hraje ta depresivní hudba a brouká do toho dítě je neuvěřitelně nepříjemná(v dobrém slova smyslu). Pak ale přijde první půlhodina což mi přišla jak neuvěřitelná nuda, která byla fakt strašná. Nic se tu nedělo a když jo tak jsem se nudil. Pak přišlo sice zlepšení ale nic extra to taky nebylo. Děcka terorizují dospělí ale to terorizování mi přišlo dost zdlouhavé. Aspoň že herci se snažily a děcka byly krajně nepříjemní už od pohledu, navíc film nepostrádá správnou dávku drsnosti a syrovosti, třeba(Spoiler) scéna kde hlavní chlapík zastřelí samopalem pár dětí, je docela drsná.(Konec spoileru). Syrová atmosféra film jen podtrhává, vedro a vědění že není úniku se režisérovy podařilo vytáhnout. Ale jak jsem řekl spíše zklamání. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Na úvod uvidíte viacero výrezov z dobových dokumentov (druhá svetová vojna, Vietnam,...), ktoré Vám dajú jasné posolstvo a pointu filmu. Dospeláci spôsobujú všetky najväčšie hrôzy sveta (vojnu, hladomor,...). Následne príde zbytočne dlhá predohra v ktorej manželia prichádzajú na miesto A a následne cestujú na miesto B. Až potom vlastne začína film samotný. Prišlo mi to lepšie než Kukuřičné děti, avšak o svetelné roky slabšie ako Jezero smrti. Takže ak máte chuť sledovať, ako deti lovia dospelých, tak ste odpoveď dostali o vetu skôr. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (7)

  • Některé sekvence filmu jsou poctou filmu Ptáci (1963). Příkladem je scéna s dětmi připravujícími se k útoku na Toma (Lewis Fiander) a Evelyn (Prunella Ransome) nebo závěrečný útěk z ostrova. (hladass)
  • Holandská turistka mluví po celou dobu do telefonu německy. (Samthron)
  • Ve Velké Británii vyšel film pod názvem Smrt je dětská hra, ve Spojených státech zase pod názvy Ostrov zatracených a V pasti. (hladass)

Reklama

Reklama