Reklama

Reklama

Kdo by se odvážil zabít dítě?

(festivalový název)
  • Španělsko ¿Quién puede matar a un niño? (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Pár anglických turistů projíždí Španělsko a dostane se do vesnice, kde však není žádný dospělý, ale jen děti, které nic neříkají a koukají na ně s potutelným úsměvem. Dvojice postupem času zjišťuje, že s dětmi není něco v pořádku, a i když jsou to jen děti, mohou být nebezpečné... (markettka)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (81)

giallo 

všechny recenze uživatele

Hned při dlouhých úvodních titulcích filmu jsem si myslel, že jsem si spletl film a dívám se na nějaký dokument o zvěrstevech, která se páchájí na dětech. Dle názvu filmu jsem totiž očekával nějaký španělský horror o vrahu malých dětí. Jenže tento film není ani jedním ani druhým. Ve skutečnosti je to velice atmosferický snímek, který je mixem loňského povedeného horroru Eden Lake a pro někoho kultovního D´Amantova Antropophaguse. Who can kill a child má jako Eden lake stejné hlavní hrdiny a záporáky, atmosférou vylidněného prosluněného města s všudy přítomným zlem se zase přibližuje Antropophagusi. Mě se tento mix velice líbil a za unhappy konec přidávám hvězdičku navrh. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Povzbuzen předevčírem zhlédnutým novým hororem Eden Lake, v němž roli záporáků taky zastupují mladiství, dopřál jsem si dneska tuhle španělskou perlu. Hned úvodní sestřih různých nepěkných obrázků (pochopíte) je dost silná káva, se samotným dějem nastupuje znepokojující atmosféra, která vrcholí celou poslední půlhodinu (záběr, kdy houf dětí sestupuje ze svahu na pobřeží, kraluje). Začátek filmu (dvojice prozkoumává opuštěné městečko) mi připomněl mladší snímek Antropophagus, klidně bych i věřil, že jeho režisér D´Amato se tady inspiroval. Who can kill a child? je chytrý intenzivní horor, který má svojí aktuálnost i 30 let od svého vzniku. Btw režisér Narciso Ibáñez Serrador o pět let dříve spáchal taktéž vysoce kvalitní horor La Residencia. Horror movie of the year ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se neuvěřitelně. Slyšel jsem jenom chválu a to že se jedná o Španělskou verzi Kukuřičných dětí kterou miluju. Ale bohužel jsem dostal zklamání těžkého kalibru. Svoje klady to má a nemá jich málo. Třeba začátek kde hraje ta depresivní hudba a brouká do toho dítě je neuvěřitelně nepříjemná(v dobrém slova smyslu). Pak ale přijde první půlhodina což mi přišla jak neuvěřitelná nuda, která byla fakt strašná. Nic se tu nedělo a když jo tak jsem se nudil. Pak přišlo sice zlepšení ale nic extra to taky nebylo. Děcka terorizují dospělí ale to terorizování mi přišlo dost zdlouhavé. Aspoň že herci se snažily a děcka byly krajně nepříjemní už od pohledu, navíc film nepostrádá správnou dávku drsnosti a syrovosti, třeba(Spoiler) scéna kde hlavní chlapík zastřelí samopalem pár dětí, je docela drsná.(Konec spoileru). Syrová atmosféra film jen podtrhává, vedro a vědění že není úniku se režisérovy podařilo vytáhnout. Ale jak jsem řekl spíše zklamání. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Nesmírně zneklidňující španělský horor, který svým tématem vraždících dětí připomíná například nedávný The Children. I zde nám něco zlého a neviditelného ovládlo haranty, co je pak nutí vyvraždit všechny dospěláky v okolí. Tentokrát se však ocitáme na malém ostrově, z kterého se jen těžko uniká. Napětí mezi zdmi městečka, které se už takhle dá řezat cirkulárkou, umocňuje dusivá atmosféra horkých letních dnů. Stopáž filmu se blíží dvěma hodinám, ale za tu dobu jsem neměl šanci na malou chvíli vydechnout. Následující dění se totiž v tomhle případě hodně těžko odhaduje, což je obrovské plus. Malinko mě deptalo chování hlavního hrdiny, ale v poslední půlhodině si to u mě napravil. Tenhle opravdu tíživý a znepokojivý snímek nelze jinak než doporučit. Fakt bomba! ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Spanelsky horror ze sedmdesatych let? Automaticky jsem byl pripraveny na urcitou davku trashovosti, podporenou porci pohupujicich se koz a par litry kecupu. Ale uz prvni minuty filmu, rekapitulujici v dokumentarnich zaberech nejvetsi valecna zverstva dvacatehou stoleti a jejich dopady na deti, me vyvedly z omylu. Who Can Kill a Child je skvely vazny film, vypravejici pribeh manzelskeho paru, ktery misto dovolene na opustenem ostrove patra, proc zde nejsou zadni dospeli a decka se chovaji tak divne... Pribeh prostoupeny dusivou letni atmosferou je sice podporen slusnou davkou gore, ale nastesti nejde o nic rusive kycoviteho, ale jen normalni soucast pribehu. Rozhodne doporucuju. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (7)

  • Některé sekvence filmu jsou poctou filmu Ptáci (1963). Příkladem je scéna s dětmi připravujícími se k útoku na Toma (Lewis Fiander) a Evelyn (Prunella Ransome) nebo závěrečný útěk z ostrova. (hladass)
  • Režisér Narciso Ibáñez Serrador si ve filmu zahrál malé cameo, konkrétně muže, který se Toma (Lewis Fiander) ptá na hluk ve městě. (hladass)

Reklama

Reklama