Reklama

Reklama

Nová noční můra

  • USA Wes Craven's New Nightmare (více)
Trailer

Obsahy(1)

Natáčení nového dílu Noční můry v Elm Street se odehrává v zákulisí filmu, ale i na place. Nechybí tu herečka Heather, která před lety vytvořila v prvním díle celé série hlavní roli dívky Nancy a později si zahrála i v třetím dílu odbornici na sny. Po skončení natáčení záběrů se nečekaně začne hýbat Freddyho rukavice, dva techniky zabije a Chase (manžela Nancy) řízne do ruky. Heather se náhle probudí a zjistí, že vše byl jen zlý sen, vydechne si, ale pak si všimne, že manžel má opravdu ruku pořezanou. Studio nabídne Heather roli v novém dílu Noční můry v Elm Street, ke kterému píše scénář Wes Craven, ale ona to odmítne! Dovídá se, že manžel na filmu už pracuje a telefonuje mu a prosí ho, aby se vrátil domů. Chase za volantem cestou domů usne, havaruje a náhodou ho zabije Freddyho rukavice. Syn Dylan se také chová podivně, nechce spát, protože se bojí „zlého pána“. Po dalších incidentech, které se svým způsobem týkají filmového přízraku, jede za Wesem Cravenem, aby se ho zeptala na scénář. Tvůrce však doposud neví jak příběh dopadne... Poslední souboj svede Nancy (Heather) v podzemním světě, kde objeví scénář k novému filmu z cyklu Noční můry v Elm Street a kde se setkává nejen se svým synem Dylanem, ale i s Freddy Kruegerem. (Rodriguez)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (225)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tento film je diametrálne niekde úplne inde ako predchádzajúce časti. A mne to celkom vadí. Režisér Wes Craven sa pokusil po rokoch oživiť legendu, ktorú sám stvoril. Sám seba zakomponoval do deja, tiež sa opäť do príbehu vracia Heather Langenkampf (Nancy Thompsonová), ktorá si v tomto filme taktiež zahrala samú seba. Scenár je dosť prepracovaný a svojim spôsobom i zaujímavý, ale veškeré kúzlo Freddyho Kruegera je preč. Osemdesiate roky skončili, jeho doba pominula. Z "Novej Nočnej Múry" som bol dosť sklamaný. *** ()

Petoss1 

všechny recenze uživatele

Oproti posledným dvom častiam je to trochu lepšie, hlavne zo začiatku keď príbeh ukazuje život hrdinky série mimo filmového plátna. Ale ako to už býva, toho dobrého je málo a tých sračiek je stále viac a viac. Táto séria sa stala pre mňa tabu a moja nočná mora konečne skončila. Hneď mi je lepšie. 30% ()

Reklama

Mordenroth 

všechny recenze uživatele

So sériou Nočnej mory v Elm Street to už po štvrtom diele nevyzeralo príliš ružovo a šiesty diel bol len akýmsi hluchým výkrikom do tmy... Wes Craven však našťastie jedného dňa dostal (skvelý) nápad ako priviesť Freddyho späť k životu a napraviť tak jeho pokazenú reputáciu. Myslím, že sa mu to v celku podarilo. Originálny príbeh, umiestnený do „reálneho“ života skutočných predstaviteľov pôvodného filmu (resp. filmov), kvalitná atmosféra a nádherná Heather Langenkamp. To sú hlavné klady tohto snímku. Škoda, že samotný Freddy už nie je tak desivý ako v prvom diele a už vôbec nie tak vtipný ako v ďalších častiach. A samotná maska sa mi tiež bohvieako nepáčila... ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Příšernost. Freddie Krueger má obvykle ve své hororové sérii skvělý (černý) smysl pro humor, zatímco tohleto se bere šíleně vážně, ačkoliv to jen nabízí rodinný drama mezi ustaranou matkou a jejím malým uřvaným fakanem. Samotný Freddie je ve filmu minimálně, v podstatě se na jeho návrat čeká osmdesát minut (!). A jako základ příběhu je tu pohádka o perníkové chaloupce. Uch. (3/10) ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Nuda, nuda, nuda.... Pokus Wese Cravena o jakýsi přenos jeho Freddyho do reality nevyšel. Slibný začátek je utnut dříve než byste čekali, víc než polovinu filmu čekáte ( a nudíte se) na Freddyho, který sice přijde, ale trochu jinak... Cravenova reality show je zbytečným počinem tohoto skvělého režiséra ()

Galerie (122)

Zajímavosti (19)

  • Náklady na výrobu byly přibližně 8 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Pracovní názvy filmu byly A Nightmare on Elm Street 7: The Ascension a A Nightmare on Elm Street 7: The Real Story. (Chatterer)

Reklama

Reklama