Reklama

Reklama

Dospívající dívka s přehnaným zájmem o chirurgii bojuje s postem vyvržence společnosti a přitom spřádá plány, jak přijít o panenství a zachránit svou sestru od pustošících účinků cystické fibrózy. Když je vám sedmnáct, život stojí za starou belu. Dospívající Pauline (AnnaLynne McCord) je prostě jiná. Ocitá se pod tlakem, protože se snaží zapadnout na střední školu, naplnit očekávání rodičů a k tomu všemu hoří touhou přijít o panenství. Jenže kvůli jejímu grotesknímu zájmu o temnější stránky života ji všichni kolem považují za vyvržence společnosti. A protože ji láká lidské tělo, uzavírá se do vlastní fantazie a doufá, že z ní jednou bude skvělý chirurg... tedy pokud do té doby nezešílí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (100)

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

[SF 2012, Sydney] "Teeth meets Welcome to the Dollhouse." Tak by asi znel neoficiálný názov pre nový žánrový flick od talentovaného sympaťáka Richarda Batesa Jr., ktorý sa nechal inšpirovať aj osobitými filmármi a natočil jeden nesmierne vtipný, rafinovaný, doslova až grafický hororový pop art. Tam je (okrem Lichteinsteina a Solondza) Cronenbergova "Mucha", podobnosti sa neubráni Argentova "Suspiria" a nemusíme sa ani extra namáhať aby sme zbadali nepotlačiteľnú familiárnosť s McKeeho "May." Perličky tu vyzrádzať určite nebudem, uskromním sa na konštatovanie, že obsadenie je kráľovská žranica pri ktorej si prídu na svoje hlavne tí, čo radi pokrivené charaktery, ikonické legendy, úchylných pošukov a nové objavy. Tu mi ale nedá nespomenúť, že tým objavom je prevažne seriálová buchtička AnnaLynne McCord, ktorá rolu okolím zavrhnutého a záľubami nezaraditeľného tínedžera stvárnila s najväčšou bravúrou. Jej zvrátené snívanie na pozadí spoločenského boja za toleranciu je suprovou predprípravou na onen maniakálny verdikt, ktorý predstavuje tu pravú chilli ozdôbkou na tomto obdivuhodne zrealizovanom psycho-suburban genre cvičení. "Excision" je pýchou nízkonákladovej produkcie, darčekom pre fandov pokleslého/kreatívneho umenia a ráznym impulzom pre začínajúcich autorov...pretože tadiaľto milí zlatí cesta istotne vedie. ()

LV.Helter 

všechny recenze uživatele

Záleží na vkuse diváka, ako sa s tým pobije, ale toto je naozaj največšie bizarnosť tohto roku. S pohodového traileru sa nakoniec s Excision vyklubala riadná drastická rozprávka, o vymyslenej pomste a pár surrealistickými scénami. Vskutku nič nové pod slnkom.. Som smutný, že to tak uchylne zostalo iba na papieri.. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MILÝ BOŽE, JE TU JEDNA VĚC, O KTERÉ JSEM PŘEMÝŠLELA. DĚLÁM HODNĚ BLÁZNIVÝCH KRAVIN, ZATÍMCO JSEM SAMA…“ /// Láska má mnoho podob. I ta autoerotická… Pauline je teenager s profilem psychopata a je nemožný ji milovat. Snímku vládnou její zvrhlý krvavý fantasie, který ho dělaj nejen víc barevným, ale hlavně zvláštně úchylným. Navíc se natají tím, že bude spolíhat na závěrečnou pointu. Dobře zmáknutá bizarnost! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Vzrušuje mě pohled na použitou vložku. (Ne, nejedná se o zámečnický učiliště…) 2.) Chci bejt (nebo už jsem) divná/divnej. 3.) Thx za titule ,,verus.1993“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

MA.KI odpad!

všechny recenze uživatele

No, tak jsem se chtěl podívat na něco řekněme ostřejšího, ale přesto ne úplně blbého. Avšak i přes výběr z alternativních festivalových vod musím konstatovat, že se v případě Excision jednalo o nebetyčnou sračku, přičemž většinu stopáže vycpávalo množství nezajímavé, rádoby efektní vaty. Ač se snaží být sofistikovanějším než obdobné výrony tvůrčí geniality, zůstane jen pouhou zábavou především pro americké teenagery s popcornem v ruce. Být však v kůži autorů, dbal bych raději na větší pospolitost jednotlivých motivů a hloubku obsahu než na počet a dokonalost provedení uhrů na obličeji psychicky narušené ošklivky v hlavní roli. ~ Protagonistčiny snové vize byly jen lacinou zástěrkou k vyobrazování oněch perverzních / nekrofilních scén v litrech krve a ten vynikající závěr, byť též řádně krvavý a kontroverzní, už bohužel nic nezachrání. Vydat se jinou cestou, nemusel by výsledek být zas až tak špatný. Z námětu šlo vytřískat mnohem víc. Včetně humoru. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Skvělá sonda do současného světa, kde pomalu tak nějak normální je ten, kdo je nenormální. Opravdu, protože nejnormálnější, nejpřirozenější a nejnepokrytečtější mi připadala pouze hlavní hrdinka ve výborném podání AnnyLynne McCord. Výborně vykreslené postavy. Traci Lords v roli hrdinčiny matky je prostě bohyně, MCBP, kterou bych za matku mít nechtěl ale zdatně sekunduje jak hlavní hrdince, tak její představitelce. Výborné psycho, u něhož mě dost šokují ty čtyři odpady, které se mi tu objevují. Docela by mě zajímalo právní řešení závěrečné scény, v případě, že minimálně jedna "oběť" přežila. Velmi slušný kousek, jemuž podobné můžu. Edit: tak jsem se asi po třech minutách vrátil, protože tohle prostě musí dostat plný počet. ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama