Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od tragických událostí ve Woodsboro uplynuly dva roky. Sidney Prescottová a Randy Meeks, nyní studenti Windsor College, se pokoušejí dát si své životy do pořádku. Cotton Weary je na svobodě a snaží se ze svého nešťastného uvěznění profitovat. Gale Weathersová napsala bestseller Woodsborské vraždy, který se stal předlohou pro film Bodnutí s Tori Spellingovou v hlavní roli Sidney. S blížící se premiérou filmu začíná koloběh smrti nanovo. Dewey Riley okamžitě přilétá z městečka Woodsboro, aby se pokusil ochránit Sidney, svou "náhradní sestru". V tomto pokračování slavného hororu z roku 1997 se však zužuje okruh podezřelých pouze s narůstajícím počtem mrtvol! (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (371)

hansel97 

všechny recenze uživatele

Achjo, tohle bylo ze začátku tak moc sakra dobrý, ale ten konec byl slabej. Celá ta scéna ve školním divadle se minulý vyvražďovací party ani zdaleka nevyrovnává a konec, kdy umře naprostá většina postav je důležitá část filmu. Jinak vraždy ze začátků a první polovina filmu jsou pecka, to kino mě naprosto dostalo. Ale nevím, možná nemuseli v prvním dílu zabíjet vrah. I když to by taky byla kravina, myslím, že je těžký natočit tomuhle pokračování a zhostili se toho dobře. Prostě to bylo nastavovaný, ale ne špatný. Slušný gore a docela sranda, což mi přijde fajn. Jen je trapný, jak to ty tři vždycky přežijou. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Přestože je tenhle díl částečně menším překvapením než téměř geniální jednička, dokáže zapůsobit zejména způsobem, jakým se mu daří dělat si zároveň legraci ze žánrových kolegů, druhých dílů jako takových, sebe samého a dokonce i z předchozího dílu. Vřískot 2 již není tak pevným hororem, přesto se dočkáme příjemných vražd a ani tentokrát nepřijdeme o tolik populární krev podávanou na všechny různé způsoby. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak slavný jako v prvním díle už to není nicméně Scream 2 je ještě obstojným pokračováním vynikající jedničky. Je to prostě typická dvojka. Víc vražd, víc šokujících odhalení. Občas i celkem vtipný sebeparodování (hlavně ten konec) ale místy je to taky celý trochu zbytečně překombinovaný aby nebylo vidět, že se jedná v podstatě o recyklaci prvního dílu se vším všudy a ne vždy se to daří. Prostě někdy chce bejt ten film až moc chytrej, moc cool a moc šokující a občas to tvůrci trochu přeženou. Nicméně neměl jsem ještě s tímhle dílem žádný zásadní problém. Hlavně ta úvodní vražda v kině celkem pobavila a jako celek to funguje takže dávám.60% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Až na dvě scény (úvodní v kině a s vrahem v autě), filmový teoretický průvodce o hororech a pokračováních a krátkou roli Heather Graham, je to docela pěknej shit. Možná by to bylo lepší, kdyby to nebyla dvojka, ale ve srovnání s obstojnou jedinčkou, kterou to docela shazuje, to vůbec neobstojí. Dokonce i ty vraždy mi na filmu spíše vadily, než bavily. Přemýšlím, zda, to, co mě zaujalo stojí za jednu nebo za dvě *. Ale dokoukal jsem to dokonce (pokud se pamatuju, tak dokonce dvakrát), tak dám 2*. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Jediná pozitivní věc na tomto filmu je, že změnil prostředí. Přenesl se do univerzitních prostor. Jinak nepřináší nic nového. Takže úplně postačí pouze první díl. Ale pokud budu brát film jako hororovou zábavičku na jeden večer, tak mu nemůžu vytknout vůbec nic, protože při zábavě vypínám mozek a v některých případech ho rovnou nechávám za dveřmi. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (56)

  • Celosvětová premiéra proběhla 10. prosince 1997 v Hollywoodu. (Varan)
  • Herci, kteří byli na konkurzu pro postavu Dereka (Jerry O'Connell), byli požádáni, aby zahráli scénu z jídelny, v níž Derek zpívá píseň "I Think I Love You" bez hudebního doprovodu. (Ruuzha)

Související novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Reklama

Reklama