Reklama

Reklama

Joon (Mary Stuart Mastersonová), bystrá a půvabná dívka, je poněkud nevyrovnaná. Žije se svým starším bratrem Bennym (Aidan Quinn), který se o ni po smrti jejich rodičů svědomitě stará. Ale jedné noci při pokeru s neobvyklými sázkami Joon prohrává... a výhru získává Sam (Johnny Depp), podivín s pověstí ztracené existence, který si velice záhy získá svým osobním kouzlem a veselým chováním sympatie Joon. Kdyby se jim tak ještě podařilo najít vhodnou partnerku pro ustaraného Bennyho... (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (205)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Typický produkt amerického studiového systému. Abych si něco podobného vychutnal, muselo by mi být tak o 25 let míň. V tomhle filmu je všechno jenom jako. Joon má jako duševní chorobu, vyskytují se tam jakoby problémy a krize, které se, to dá rozum, vyřeší tím nejlepším možným způsobem. Postavy v těch správných momentech vždycky nachází ta správná emočně působivá slova, zkrátka je to příjemná romantická pohádka s křehkým pábitelem Johnem Deppem. Na to, abych k ní našel cestu, je to moc mělké a přeslazené, ale nic ve zlém, jedná se o příjemných oddechový film, který v žádném případě nenapáchá škody. Celkový dojem: 55 %. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Benny (Aidan Quinn) je hodný chlápek pracuje jako automechanik v servisu. Má duševně trochu nemocnu sestru Joon (Mary Stuart Masterson), kterou má moc rád a stará se o ní. Vše začne nabírat grády, když s nima začne bydlet pozitivní magor Sam (Johnny Depp), co ovládá cirkusácký tríčky, zná nazpaměť scénář céčkových hororů, dělá toasty pomocí žehličky a další věci. Příběh je takový "Hallstromovský," ale Jeremiah S. Chechik se režie zhostil skvěle. Johnny Depp zde opět podává excelentní výkon (už je mi trapný to furt psát) Po shlédnutí jsem měl fajn náladu. ()

Reklama

aluna 

všechny recenze uživatele

V celý tý televizní záplavě průměrnejch akčňáků, kde na sebe mířej bouchačkama, nebo na druhou stranu úžasnejma romanťákama podle Danielly Steel, nad kterejma bych brečela ( ale fakt ne dojetím ), tohle působí jako balzám na duši. Joon je půvabná a dobře trhlá, Benny správnej chlap se srdcem na pravým místě no a Sam, ten je prostě k sežrání. U všech těch jeho ala Buster Keaton taškařic jsem nasadila lobotomicko-zasněnej výraz a tráva mi připadala zelenější, nebe modřejší a kytky voňavější. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Johnny Depp sice umí zahrát i "normální" postavy (např. J.M. Barrie ve snímku "Hledání Země Nezemě), ale nejlepší je stejně v těch svých ujetých podivínech (Střihoruký Edward, Jack Sparrow, Willy Wonka anebo Sweeney Todd) ;-) Nejinak je tomu i v případě Sama, snílka a blázna, jemuž prostě nelze odolat. Ten jednoho dne vpadne do života automechanika Bennyho a jeho sestry Joon. A jak se později ukáže, láska (snad) opravdu nezná žádné hranice :-) ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Benny a Joon, sourozenecká dvojice, ve které jsou oficiální role mentálně slabší Joon a jejího opatrovatele Bennyho rozdělené jasně, s postupem času jsem však o „normálnosti“ Bennyho začínal pochybovat. Mladý muž, jenž jediné, co v životě poznal, je starost o svou mladší sestru, neumí navazovat vztahy a svůj úděl ochranáře mu slouží jako kvalitní zástěrka. Proto si i on musí projít jakousi mentální proměnou, když se na scéně vynoří Sam, pomatený mladík, imitující Bustera Keatona, do něhož se Joon zamiluje. Vtipné a smutné, podbarvené hravou hudební kulisou, plné emocí a pochybující o rozdělení věcí a pohledu na ně na normální a nenormální. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (14)

  • Johnny Depp absolvoval všechny kaskadérské kousky sám. (ČSFD)
  • Benny (Aidan Quinn) měl být původně psychiatr z New Yorku. (D3VIL)

Reklama

Reklama