Reklama

Reklama

Joon (Mary Stuart Mastersonová), bystrá a půvabná dívka, je poněkud nevyrovnaná. Žije se svým starším bratrem Bennym (Aidan Quinn), který se o ni po smrti jejich rodičů svědomitě stará. Ale jedné noci při pokeru s neobvyklými sázkami Joon prohrává... a výhru získává Sam (Johnny Depp), podivín s pověstí ztracené existence, který si velice záhy získá svým osobním kouzlem a veselým chováním sympatie Joon. Kdyby se jim tak ještě podařilo najít vhodnou partnerku pro ustaraného Bennyho... (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (205)

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Prvá polhodina filmu je veľmi zdĺhavá a zdá sa, že pôjde len o priemernú nevtipnú komédiu. Potom ale nastúpi Johny ako novodobý Buster Keaton a zábava začne práve vďaka jeho groteskným scénam. Keď sa k tomu ešte pridala komplikovaná zakázaná láska a soundtrack v podobe najväčších hitov, nadpriemerná optimistická komédia so sympatickými hrdinami a pekným prostredím bola na svete. ()

TominoLa 

všechny recenze uživatele

Je to takový milý filmeček. O čem byl si asi dlouho pamatovat nebudu. Čím je, ale nezapomenutelným jsou herci. Zejména jeden a tím je Johnny Deep. Herec, který je více znám rolí podivínů od Tima Burtona si tenhle příběh ukradl skoro pro sebe. Aidan Quinn a M.S. Masterson hrají dobře, ale ty nádherné scény obstaral Johnny. Scéna v parku, která začíná s kloboukem, nebo kuchařský um si budu pamatovat dlouho. ()

Reklama

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Benny a Joon, sourozenecká dvojice, ve které jsou oficiální role mentálně slabší Joon a jejího opatrovatele Bennyho rozdělené jasně, s postupem času jsem však o „normálnosti“ Bennyho začínal pochybovat. Mladý muž, jenž jediné, co v životě poznal, je starost o svou mladší sestru, neumí navazovat vztahy a svůj úděl ochranáře mu slouží jako kvalitní zástěrka. Proto si i on musí projít jakousi mentální proměnou, když se na scéně vynoří Sam, pomatený mladík, imitující Bustera Keatona, do něhož se Joon zamiluje. Vtipné a smutné, podbarvené hravou hudební kulisou, plné emocí a pochybující o rozdělení věcí a pohledu na ně na normální a nenormální. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Volala Joon, že vám došel pudink ... a policie to může potvrdit." Obvykle se dívám na filmy, v nichž se dá alespoň jedna osoba označit za normální. Tentokrát jsem však potkal komplikovaným životem disponujícího Bennyho, bláznivou patlalku Joon, v pokeru prohraného šaška Sama a hororově zabitou číšnici Ruthie. To byla prapodivná čtyřka hrdinů, z nichž by osud neměl mít problém vytvořit dva fungující páry. A to vytváření jsem shledal natolik milým, že můj tradiční cynismus dobrovolně přenechal místo v duši prosté radosti. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Příjemná romantická komedie, jenž má dobrou režii Jeremiah S. Chechika (VÁNOČNÍ PRÁZDNINY) a slušné herecké výkony. Hlavně tedy Johnny Depp a Mary Stuart Masterson mají velmi pěkné role. Příběh, v tomto žánru nevšední, krásně plyne bez nějakých laciných útoků na city a nejednou ho ozdobí hezká písnička (mj. "I´M Gonna Be (500 Miles)" od The Proclaimers). Pohoda. A v neposlední řadě potěší řada známých herců ve vedlejších partech a nebo recept na to, jak se dají taky dělat tousty. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (14)

  • Aby Johnny Depp umocnil dojem toho, že Sam neumí moc psát, používal při natáčení k psaní výhradně levou ruku. Protože je pravák, vytvořil tak efekt dětského rukopisu. (ČSFD)
  • Mary Stuart Masterson namalovala většinu kreseb, které spatříte ve filmu. (D3VIL)

Reklama

Reklama