Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Doktorka Susan Wheeler (Genevieve Bujold) sa po smrti svojho najlepšieho priateľa v bostonskej nemocnici, kde vykonáva prax, rozhodne dopátrať, čo bolo príčinou jeho smrti. Zistí, že až príliš veľa hospitalizovaných mladých a zdravých ľudí upadá do kómy, z ktorej sa už nikdy nepreberú. Pri svojej snahe zistiť, prečo k tomu dochádza, naráža na nepochopenie svojich nadriadených i milenca, kolegu Marka Bellowsa (Michael Douglas), ktorý by nerád ohrozil svoju sľubnú kariéru

V poradí len druhá kniha s názvom Kóma a už bestseller od Robina Cooka bola predlohou pre tento film. (Yoss)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Starší kúsok z kategórie tých lepších, aký sa nestratí ani v dnešnej dobe prekombinovaných zápletok a situácií. Nemáme až do konca jasné, kto je na akej strane, aj keď sa dá tušiť, kam vedú hlavné nitky zločinu. Niektoré naháňačky by sa možno dali skrátiť pre lepší spád deja, ale nahrádza to prevedenie úschovne živých mŕtvol, ktoré ma niekedy dávno úplne ohromilo. –––– Můžeme ho držet při životě rok, dva, neomezeně dlouho. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

"V kómatu". Film, na který jsem si pamatovala z dětství, ale ne a ne ho najít, protože jsem si za boha nedokázala vzpomenout ani na jeho název, ani na herce, kteří by v něm hráli (Michael Douglas byl pro mě šok). A i když to nakonec nebyl "horor", jak jsem se mylně domnívala, zklamaná nejsem, neboť se jedná o - na svou dobu - velice zdařilý thriller, který funguje naprosto parádně i po pětatřiceti letech.:-) P.S.: Film jsem viděla poprvé a naposledy někdy před patnácti lety a přesto jsem si skvěle pamatovala cca. 75% děje (respektive scén) a číslo smrtícího pokoje k tomu (8)... Neuvěřitelné.;-) ()

Reklama

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

V hlavní roli Geneviève Bujold s přehledem, ostatní se k slovu takřka nedostanou. (otázkou je, jestli by se to nedalo jinak, když už tam ti herci jsou). Není to poprvé že obraz od Crichtona je takový jednodušší, ale umí pracovat s časem a příběhy mívá zajímavé. Tento je pomalu zrající drama, po čase málem až do hororu, ale konec by mohl být lepší. 3,5/5 ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Vůbec nevadí, pokud hned v začátku pochopíte, oč běží. Naopak. Protože do poslední chvíle netušíte, jak příběh půvabné, leč tvrdohlavé Susan Wheeler SKONČÍ. P.S.: Pokaždé znovu a znovu mě fascinují zvídaví jedinci, kteří si žijí své vcelku všední, více či méně naplněné životy přesně do onoho přelomového okamžiku, kdy se v jejich blízkosti vyskytne něco podezřelého. I když nemají policejní výcvik ani žádnou jinou průpravu pro zvládání nebezpečných a fyzicky i psychicky náročných situací, pouštějí se obyčejně bez váhání a bez jakékoli podpory do pátrání na vlastní pěst, ačkoli jim přitom nejde o nic menšího než o život. Velice ráda bych je viděla v reálu, leč ve světě filmu právě nerozvážné počínání hrdinů-amatérů otevírá dveře té správně napínavé atmosféře, která vás postupně pohltí. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobre si pamätám, aký rozruch spôsobilo uvedenie Kómy začiatkom osemdesiatych rokov v našich kinách. Nečudo, že som bol po štyridsiatich rokoch zvedavý, či ten rozruch mal základy odolávajúce času. Sklamanie sa nedostavilo, ale ani spokojnosť. Dej sa odohráva v atraktívnom prostredí Bostonskej nemocnice, námetom je agresívne získavanie telesných orgánov na transplantáciu bohatým klientom. Réžiu má môj obľúbený Michael Crichton a ústredná dvojica hercov je populárna. Potiaľ všetko v poriadku. Problémom je, že to, čo v Cookovej knihe čitateľ príliš nevníma, vystúpilo vo filme do popredia a ruší celkový dojem. Ide samozrejme o superhrdinku, ktorú nič nezastaví, takže divák realistického razenia sa pomerne rýchlo odpojí od emočnej zainteresovanosti na deji. Pred zhliadnutím filmu som koketoval s myšlienkou, že by si možno zaslúžil i štyri hviezdičky, po jeho skončení som spokojný s ponechaním pôvodných troch. A aj keď to nie je záležitosťou tvorcov filmu, treba poznamenať, že dabingom (Galovič!) sa nikto chváliť nemôže. ()

Galerie (112)

Zajímavosti (2)

  • Pri lekárskej vizite v Jefferson Institute jasne vidno, že všetky pacientky majú odhalené prsia. Keď o pár minút neskôr prechádzajú cez miestnosť strážnici, pacientky majú prsia zahalené. V nasledujúcej scéne, keď strážnici hľadajú Susan Wheeler (Geneviève Bujold), ich majú opäť odhalené. (Jayem)

Reklama

Reklama