Reklama

Reklama

„Když listujeme albem fotografií, vidíme jen šťastné chvíle našeho života. Nikdo nechce mít snímek události, na niž by rád zapomenul,“ říká hlavní postava filmu Sy Parris. Už dvacet let dělá fotky v místním obchodním domě a vede dost smutný a osamělý život. Ti, co se sem přijdou vyfotit, si sotva všimnou muže za pultem. Jen Nina Yorkinová se na něho vždy usměje, pozdraví ho a odnese si další snímek šťastné rodinky. Yorkinovi jsou jeho nejlepší zákazníci - Sy sledoval před hledáček lásku Niny a jejího manžela Willa, viděl, jak jejich nyní devítiletý syn Jakob vyrůstá z plenek, ví všechno o jejich rodinných prázdninách. A protože svou práci dělá zodpovědně a dokonale, ve svém archivu schraňuje i fotografie, které vypovídají mnohem víc o osobním životě těch druhých. Jak rád by se stal součástí Yorkinovy rodiny, která z jeho pohledu má všechno, co on postrádá. Jenže pak zjistí, že není zdaleka tak dokonalá, rozhodne se, že s tím musí něco udělat a jeho záchranná mise končí bizarní konfrontací... Film režíroval Mark Romanek, v hlavní roli uvidíme Robina Williamse. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (249)

kingik 

všechny recenze uživatele

Nepovedlo se. Nedá se říct, že by Robin Williams neměl na roli psychicky vyšinutého muže, ale když film k smrti nudí, táhne se jak žvýkačka a nenabídne jedinou zajímavou nebo děsivou scénu, tak si o vysokém hodnocení z mé strany může nechat jenom zdát. Film s označením thriller si představuji opravdu jinak. Mé hodnocení: 20% ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Tento film som videl dost davno a ohodnotil som ho vtedy na 60%, ale teraz po opätovnom pozreti som hodnotenie zvysil na 80%, kedze ma tieto psychologicke thrillery bavia. Okrem toho ma prekvapil v netradicnej ulohe Robin Williams, ktoreho mam v pamäti hlavne ako komedialneho herca. Namet bol celkom zaujimavy, ale pre mnohych z vas moze byt film aj trosku nudny, kedze je tam vela pomalych zaberov a dialogov, avsak mne to teraz po reprize vobec nevadilo a bavilo ma to. _________ >Robin Williams - (Seymour Parrish) +++ Connie Nielsen - (Nina Yorkin) +++ Michael Vartan - (Will Yorkin) +++ Dylan Smith - (Jakob Yorkin) +++ Erin Daniels - (Maya Burson) +++ Gary Cole - (Bill Owens) +++ Paul H. Kim - (Yoshi Araki) +++ ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Trošku jsem se ztrácela v motivacích hlavní postavy. Je zřejmé, že on touží mít rodinu a vzorem této rodiny je ONA zákaznice se svým synem. Představuje si, kdyby mohl být alespoň jeho strýčkem. Čte stejnou knihu jako ona, jen aby na ní udělal dojem. Když ale objeví manželovu nevěru, je zničený. Taky mi není úplně jasné, kam až to chtěl dovést a taky, co měl znamenat ten "políček" šéfovi? Film je to ale velmi jemný, lidský a Robin Williams je herec, který stále překvapuje. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Mark Romanek je pozoruhodný režisér a jsem moc ráda, že jsem na něho na ČSFD narazila. I tento jeho druhý film považuji za skvělý a nadčasový. Z počáteční hodiny úzkosti až hrůzy se stávají rozpaky a ještě později pochopení. V mém případě i dojetí. Neznám druhého režiséra, který by podobný postup používal a uměl ho tak dobře. Pátou hvězdičku dávám za rafinovanost. ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Robin Williams dokonale překvapil. Herec, kterého mám zapsaného jako sympatického, leč zahrabaného "strejdu" z komedií a rodinných filmů, se v Expres Fotu ukázal jako výborná volba pro psychopatického pracovníka minilabu. Ten si vysnil, že je členem rodiny jedné ze stálých zákaznic a když zjistí, že ne všechno je, jak se zdá být z idylických snímků, vezmi věci do vlastních rukou. Je velmi těžké nesoucítit s hlavní postavou, přestože se jedná o velmi vyšinutého člověka. Film plyne velmi zvolna, ale s každou scénou roste napětí a očekávání neodvratného se blíží každým okénkem. Debutující Mark Romanek předvedl úžasnou práci a proto mě šokuje, že další celovečerní snímek má ve filmografii až o 8 let později. Přitom to rozhodně nebylo ani finančním neúspěchem filmu (rozpočet 12 mil. / tržby 52 mil.). Prostě záhada. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (18)

  • Robin Williams si kvôli filmu musel oholiť ruky a hornú časť hrudníka, pretože bol veľmi zarastený. (U_S_O)

Související novinky

Affleck Jr. vs. Bostonský škrtič

Affleck Jr. vs. Bostonský škrtič

10.01.2014

Sériovým vrahům se na filmovém plátně rád věnuje David Fincher, který do téže řeky úspěšně vstoupil třikrát – v Sedmi, v Zodiacovi a v Mužích, kteří nenávidí ženy. Momentálně točí detektivku Zmizelá… (více)

Symbol je ztracený, ale našel režiséra

Symbol je ztracený, ale našel režiséra

22.10.2011

Ron Howard, který natočil Šifru mistra Leonarda a Anděly a démony, se na třetí langdonovku vykašlal kvůli adaptaci westernové fantasy Stephena Kinga „Temná věž“. Tu mu ale studio Universal nakonec… (více)

Klony Keiry Knightley útočí

Klony Keiry Knightley útočí

03.03.2009

Britská kráska konečně setřese dobový kostým a vklouzne do něčeho současnějšího, nebo možná dokonce futuristického. Zahraje si totiž v britském sci-fi thrilleru Never Let Me Go. Podrobnosti zápletky… (více)

Reklama

Reklama