Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rushmore je příběhem nadaného a rebelantského teenagera Maxe Fischera (Jason Schwartzman), studenta desáté třídy elitní Rushmorské akademie. Redaktor školních novin, kapitán nebo prezident nespočetných klubů a spolků, je zároveň jedním z nejhorších studentů ve škole, nad nímž neustále visí hrozba vyhazovu. Jeho svět se otřese, když se Max zamiluje do učitelky prvního ročníku slečny Crossové (Olivia Williams) a chce na její počest postavit akvárium. O její přízeň však musí soupeřit se svým přítelem, ocelářským magnátem panem Blumem (Bill Murray), bohatým otcem jeho dvou spolužáků. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

zette 

všechny recenze uživatele

Hlavni postava urcite nebudi sympatie na pockani, musite si k Maxovi najit cestu, aby jste zjistili, ze jeho vtiravy styl a rec je minimalne vtipna a zabavna. Alespon ve filmu to tak funguje, za kamarada bych ho nechtel:-). Z hercu urcite zaujme Bill Murray a Olivia Williams. Nenarocna, ale jinak humorna komedie z americkych skolnich lavic. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Čeští distributoři si dlouho lámali hlavu nad tím, jak hezky česky pojmenovat Rushmore. Dny se měnily v týdny a film byl stále bez českého názvu. Jejich zoufalost zašla až tak daleko, že zavolali přímo Wesi Andersonovi. Ten zrovna chystal ponorku na natáčení a tak jen zašveholil něco ve smyslu, že Rushmore je jméno školy a jména se nepřekládají. Distřibutoři byli tam, kde začali, takže se rozhodli pojmenovat film jako obyčejnou komedii pro teenagry a doufali, že alespoň je tento název naláká. Ti, kteří na to skočili a čekali střeštěnou komedii o tom jak studentík nahání svojí učitelku všemi možnými způsoby, byli určitě zklamaní. Neboť Wes Anderson zde předkládá své typické míchání žánrů s velice specifickým humorem. Ač miluju třeba Život pod vodou, tak tohle mě nedostalo. Neboť mi byl hlavní hrdina svým arogantním chováním a celkovým vlezdoprdelkováním odporný. A ani mi neseděl celkový námět. Já vždycky klidně přešel na druhý chodník, jen abych učitelku nemusel pozdravit. Život pod vodou se mi také po prvním promítání nelíbil, ale dostal druhou šanci, jenže pochybuju, že Rushmore ji dostane. 2* dávám za herecké výkony hlavních představitelů a závěrečnou divadelní hru. ()

Reklama

sonnak 

všechny recenze uživatele

Anderson je podivín, takže podobných filmů v tomhle žánru je pomálu, ale stejně si nemůžu pomoct...neoslovilo mě to. I když Schwartzman a Murray jsou perfektní. Zatímco mi Život pod vodou přišel opravdu geniální, tohle je někde napůli cesty, a to je škoda. Nicméně jeho filmy mají vzestupnou tendenci, tak uvidíme dál. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Nemám slov. Anderson mě potřetí zasebou zabil. Teda mluvím o devastaci mé bránice a například o přehodnocení TOP 5 režisérů na mém profilu. Life Aquatic mě nakopl, Royal Tenenbaums přesvědčili, že se nejedná o náhodu a chronologicky nejstarší -nepočítám dvě prvotiny- počin tohoto geniálního (a zde si za slovem geniální stojím) Američana mě utvrdil v tom, že se jedná o jednoho z nejosobitějších a nejsvěžejších režisérů současné kinematografie. O ději filmu se nebudu nijak rozepisovat, jen podotknu, že tenhle film (stejně jako jeho mladší bráchové) je pro mě příkladem dokonalé spolupráce všech složek nutných pro vznik filmu. Scénář, herecké výkony (Murray zde vytváří svůj looserovský prototyp), originalita, hudba (ten soundtrack!) a hlavně TO KOUZLO!!! Wesi, jsi KING! 100% ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Výborný Bill Murray a hlavně Jason Schawrzman, hlavní ženská hrdinka byla špatně vybrána, dle mého celý film kazila svou existencí. Námět obyčejný,ale Wes Anderson je skvělý vypravěč a mně se jeho filmy líbí. Hlavní hrdina je aktivistický student, který nevahá udělat cokoliv, pokud si myslí, že to prospěje dané škole. Některé vtípky jsou dobr,é jiné slabší. Ale působilo to na mě věrohodným dojmem a mile. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (17)

  • Bentley použité vo filme požičal filmárom majiteľ iba pod podmienkou, že jeho dcéra si zahrá malú úlohu. (m.a.t.o.)
  • Brian Cox bol do úlohy Dr. Guggenheima obsadený vďaka hereckému výkonu, ktorý predviedol v snímke Manhunter (1986). (m.a.t.o.)
  • Film sa z časti natáčal aj v St. John's School v Houstone, bývalej strednej škole režiséra Wesa Andersona. (m.a.t.o.)

Související novinky

Bill Murray znovu u Wese Andersona

Bill Murray znovu u Wese Andersona

17.07.2021

Po předchozích spolupracích na filmech Jak jsem balil učitelku, Taková zvláštní rodinka, Život pod vodou, Darjeeling s ručením omezeným, Fantastický pan Lišák, Až vyjde měsíc, Grandhotel Budapešť,… (více)

Reklama

Reklama