Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Knihy, dopisy, artefakty, časopisy. To vše je nástrojem zvláštní skupiny detektivů: literárních stipendistů. Dva takoví detektivové, Maud Baileyová a Roland Michell stopují tajemství, které historicky zcela změní porozumění páru dvou slavných viktoriánských básníků a také možná vzbudí vzájemnou náklonnost mezi Maud a Rolandem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (46)

nash. 

všechny recenze uživatele

Tři milostné příběhy prolínající se v čase a prostoru.. tři osudy plné vášně, ale také bolesti, nejistoty, nedorozumění a omylů... neučesané obvyklým filmařským hřebenem, spíš tragické než pozlátkové, přesto s pramenem naděje... k dokonalosti tomu ještě kousek chyběl a ke konci trochu docházel dech, přesto se podařilo přenést na mě jako diváka, nejen kousek objevitelské dychtivosti a nadšení, ale také milostné okouzlení, jemuž podlehl básník Ash... vždyť kdo by odolal Jennifer Ehle, která tu jako Chrisabelle zazářila neobvyklou krásou, tajemnou, něžnou a křehkou, a během jediného záběru zcela zastínila i hvězdu Gwyneth Paltrow. I mě se zatajil dech na jeji magickou krásou.. :-) ... A taky má tenhle film nádherný trailer s geniálně použitou skladbou The Mystic's Dream Loreeny McKennitt... ()

Desperado 

všechny recenze uživatele

Paltrowovú nemusím, ale LaBute na mňa zanechal pozitívny dojem zo Sestričky Betty. Tento príbeh sa rozbieha pomaly , možno až príliš , ale postupne som sa dostával do dvoch časovo pretkávaných príbehov, až ma to chytilo pod krk. Taktiež zaujímavá sonda do práce biografov, okorenený chytľavým milostným príbehom z konca 19. storočia. Nakoľko romantické snímky nie sú pre mňa veľkým magnetom, táto ma však dostala, aj vďaka originálnemu scenáru a citlivej réžii. Bravo , LaBute. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Akademická červená knihovna provazuje utajenou dobovou romanci ženatého básníka a (lesbické) básnířky se současným pátráním literárních vědců, kteří se na základě nově objevených dopisů vydávají v jejích stopách (a také směrem k sobě). Příjemná sbližovací záležitost selhává přimícháním mělkého dramatu, zároveň nefungují jiné než ony lehké romantické emoce mezi dnešní dvojicí – uvolněným Aaronem a roztávající Gwyneth. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný snímek, na který jsem náhodně narazila v dopoledním televizním vysílání. Tato komorní, ale nikoliv nudná romance mne upoutala prolínáním dvou milostných příběhů, kde obzvláště ten o osudu dvou viktoriánských básníků s Jeremy Northamem a Jennifer Ehle mne zcela okouzlil a zatlačil do pozadí hlavní linii filmu. Vůbec celé herecké obsazení bylo působivé, hudba velmi příjemná a krajina fantastická. Takové filmy mám ráda. Bylo to nevšední zaměstnání hledat v časech dávno minulých bílá místa v osudech slavných osobností. Taky bych ho brala. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Dnes by se jakýkoliv film s Gwyneth Paltrow a Aaronem Eckahrtem stal velkým tahákem. Bohužel v době Posedlosti nebyl Eckhart tolik oblíben a Gwyneth nedokázala sama zvládnout tíhu celého filmu. Scénář naprosto ničemu nepomohl a právě jeho nudnost a nezajímavost je smrtelná rána pro celý film. není to nejhorší film, ale sledovat ho do konce vydrží opravdu málokdo a mnoho mu to stejně nedá. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama