Matt WilliamsKamera:
Richard GreatrexHudba:
Mason DaringHrají:
Natalie Portman, Ashley Judd, Stockard Channing, Joan Cusack, James Frain, Dylan Bruno, Sally Field, Keith David, Heather Kafka, Jim Beaver, Todd Lowe (více)Obsahy(1)
Sedmnáctiletá těhotná Novalee Nation cestuje z Tennessee do Kalifornie se svým sobeckým přítelem, rádoby muzikantem Willy Jackem. Zastávka poblíž supermarketu Wal-Mart v Oklahomě jí změní celý život. Když totiž vychází z prodejny, zjistí, že Willy Jack je pryč. Na parkovišti zůstal ležet jen její Polaroid. Osamocená a zlomená Novalee se tajně nastěhuje do obrovského supermarketu, kde si bere jídlo a zásoby přímo z regálů. Když přímo na podlaze porodí a její úkryt je prozrazen, stanou se náhle z Novalee a z její dcery Americus hvězdy. Novalee nachází novou rodinu a pomalu se mění z teenagera bez domova v úspěšnou a silnou ženu. (oficiální text distributora)
(více)Recenze (79)
Žánr je tu tradičně dost mimo. Dramatické to je místy hodně, romantické taktéž, ale komedie to není ani omylem. Where the Heart Is je opravdu spíše takové příjemné a odpočinkové drámo na nedělní odpoledne. Natalii zpočátku sice moc nesedí ta redneck mluva, ale ta naštěstí po čase vyšumí do ztracena. Je to sice šíleně cukříkové a předvídatelné, ale já tyhle filmy z amerických maloměst, kde se lidi mezi sebou znají a jsou ochotni pro sebe udělat cokoli, mám prostě rád. K tomu příjemné vedlejší role, kterým vévodí Ashley Judd a James Frain a líbivé popové slaďáky... jó, ty 4* si to zaslouží. ()
Mě se to prostě líbilo, těžko napsat proč, ale líbilo. Děj je příjemný a dojemný a abyste neusnuli, objeví se tam i nějakej ten dějovej zvrat.. Co se mi však nelíbilo, byla scéna s tornádem, jak Novalee visela za nohy a držela při tom Americus, to už bylo trochu příliž. K závěru bych pochválil ještě scénář a kameru, která mě zaujala docela dlouhými střihy. ()
Docela ucházející "pomník Natalie Portman", bohužel scénář tuhle variaci na klasické pohádky, ovšem v pěkně moderním pojetí, neutáhne. Bylo mi až trapně při jednotlivém blokování záporných postav, které nakonec dostaly "to co zaslouží". Ti hodní si zase na konci slíznou smetanu. Ano, zní to jako naivní pohádka - a taky je. Naštěstí ve Vás tenhle film nic moc zlého nezanechá, a ač si hraje i na něco víc, tak uznávám, hraje si dobře. ()
Původně jsem chtěla napsat něco o tom, že srdce si nedá poroučet, že je dobré se jím řídit a nepromeškat šanci, která je nám nabízena, že se vyplatí věřit svému srdci a ne okolnostem. No, to bych byla možná úplně někde jinde, ale film si o to přímo říkal. Vrátím se k filmu. Osud si s námi někdy pěkně zahrává,s některými víc, s některými míň. Natalie Portman nám opět ukázala, jak velký talent má. Chvílemi jsem se smála a chvílemi přemýšlela nad trpkým osudem postav. ()
Já tenhle film prostě zbožňuju, tím nevrdím, že je dokonalý, to ani náhodou, tím jen myslím, že si i přes jeho nedokonalosti nemůžu pomoct a zbožňovat ho prostě musim. Pro mě se jedná o krásně vtipně smutný příběh, který je místy přeslazený až běda, ale na druhou stranu jsou zde scény, které tu přeslazenost ohořčují a některé i opepřují, zejména ty s Ashley Judd stojí za to. Nevim proč, ale tohle jsem snad viděla stokrát, a zatim se mi nestalo, že by mě to začalo nudit, prostě skvělé (i když jak tady koukám na ta hodnocení, tak asi jen pro mě). ()
Photo © 2000 20th Century Fox
- Kvůli natáčení v obchodním domě Wal-Mart, odtud musela být odstraněna spousta propagačního materiálu k filmu Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba, kde byly fotky Natalie Portman jako královny Amidaly. (HappySmile)
- Claire Danes a Sarah Michelle Gellar se ucházely o roli Novalee Nationové. (HappySmile)
- Univerzita na konci filmu, která se má nacházet na East Coast, je ve skutečnosti Baylorova univerzita ve Waco v Texasu. (HappySmile)