Reklama

Reklama

Moje sestra vlkodlak

  • Česko Dravá Ginger (více)

Obsahy(1)

Krev, mrtvoly a okultní vědy. Ginger a její sestra Brigitte jsou ty největší kamarádky a mají opravdu dost neobvyklé záliby. Střední škola, biologie, rodiče, randění - to všechno je pro ně dokonalá nuda. Blíží se úplněk. Šestnáctiletá Ginger má svou první menstruaci a jednoho večera se domů vrátí pokousána po celém těle. Co se stalo vědí obě dvě. Temný noční přízrak nemohl být nikdo jiný než vlkodlak. Dívka se pomalu a jistě mění v krvelačnou bestii. Město plní strach a v ulicích přibývají roztrhané mrtvoly zvířat i lidí. Vlčí přirozenost nabývá vrchu s každou přibývající nocí, po které se Ginger probouzí s chutí krve v ústech, a je jasné, že za chvíli bude jakýkoliv vztah i k vlastní sestře dalekou minulostí. Zůstane jen hlad... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (116)

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Když už se nějaký nový horor zprvu vymyká studentské vyvyražďovačce, pak se k ní nějakým záhadným obloukem vždycky vrátí. I když třeba ne přímo. Nejprve sem vyl nadšením z prvních minut žel pak jsem už jen tak poštěkával nad nic moc dějem. Takže vlkodlakuchtivým příznivcům hororu radím, nečeekejte něco extra ale před probdělou nocí to ujde. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

S kanadskou werewolf horrorovou sériou "Moja sestra je vlkodlak" som sa zoznámil trocha neobvyklým spôsobom. Ako prvú som videl tretiu časť, ktorá sa odohráva v roku 1895. Je to taký akýsi zvláštny prequel. Potom som zhliadol časť s poradovým číslom dva. Tá sa točila hlavne okolo tmavovlásky Brigitte. No a teraz sa mi dostal do rúk úvodný film. Takže už konečne viem ako sa to celé začalo. Už poznám príbeh dvoch vlkodlačích sestier celý. *** ()

Reklama

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Jedné noci za úplňku sestry Ginger a Brigitte napadne temný noční přízrak a jednu ze sester kousne. Zanedlouho se začne měnit v krvelačnou bestii. Jak se bude děj dál odvíjet už není třeba ani naznačovat. Příběh si všímá hlavně psychologie obou děvčat. Hlavně Ginger, která se mění nejen fyzicky. Její sestra to s ní nebude mít vůbec jednoduché. Je třeba také dodat, že snímek se vůbec nesnaží kopírovat obdobné filmy, netlačí na pilu a nechává všemu volný průběh až do grandiózního finále, které stojí za to. A můj názor je, že takhle nějak by měli vypadat lehce pojaté 'horory', kde napětí stoupá sice pomaleji, ale jistě. A kde není potřeba špičkových efektů k tomu, aby vše působilo věrohodně. Co se týká obsazení, neumím si představit lepší herecké sestavy než jsou Katharine Isabelle a Emily Perkins. Nejvíce ze všeho se mi líbí vztah sester a jejich dokonalá zvrácenost, která filmu značně dodává něco originálního. Nutno také podotknout, že tento snímek se řadí mezi jeden z nejlepších filmů s vlkodlaky své doby. Řeknu to asi takhle; tenhle film jsem poprvé viděla někdy v 11 letech, kdy jsem si ho ještě stihla nahrát na nostalgickou VHS kazetu a už tenkrát, od prvního shlédnutí, jsem měla jasno. Tenhle snímek už navždy bude mojí srdcovkou a asi se mi nikdy nepodaří vysvětlit proč. Kdyby se dalo hodnotit nad rámec, udělala bych to a vůbec bych se za to nestyděla. Děkuji tvůrcům, že teď existuje film, který mě svou atmosférou a hudbou dokáže vždy vrátit do nostalgie a mých dávných vzpomínek. - "Out by sixteen or dead on the scene, but together forever." ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Silných 80%. Jeden z najzaujímavejších post-moderných hororov z vlny začínajúcej kedysi v polovici 90tych rokov. Ginger Snaps výnimočne nehrá na popkultúrnu nôtu ale na metaforu s menením sa na vlkodlaka = dospievaním. Skutočne originálny coming-of-age s na horor vynikajúco napísanými tínedžerskými postavami a množstvom skvelých vtipov. Škodia tomu dve veci: fádny vizuál a slabšie finále, ktoré s výnimkou poslednej scény rezignuje na dvojznačnosť a je iba jednorozmerným hororom. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Je to s podivem, ale dvojka se mi líbila mnohem víc. Možná je to tím, že tam měli lepší peníze a tak to bylo mnohem hutnější a temnější. Tenhle film není vlastně pořádnej horror (kdo čeká od nějakýho dnešního filmu, že se bude bát, měl by rychle navštívit lékaře), ale jako u druhýho dílu, je tu krásně vykreslená psychika postav. A to se u béček nestává, a dost často ani u áček. Emily Perkins jako mladší sestra (ve skutečnosti však o 5 let starší) přímo exceluje, Oskara bych jí klidně dal a přišlo by mi, že je zaslouženej. Ale problémem je trošku nudnější a zdlouhavější děj. taky oceňuju, že tu není žádná připitomělá hláškující postava a žádný "obl(í)bený" gagy sem nepropašovali. Rozhodně je to jeden z lepších zástupců odpornou bestií vyvražďovacího horroru. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (29)

  • Castingy na hlavní dívčí role Ginger a Brigitte probíhaly v Los Angeles, New Yorku, Torontu, Montrealu a ve Vancouveru. Produkci trvalo dlouhých šest měsíců než se jim podařilo najít ty správné herečky k obsazení hlavních rolí. Obě dvě jak Emily i Katharine pak byly obsazeny v tentýž den. (Stocki)
  • Austrálie byla jediná země, která dala tomuto filmu přístupnost od 15 let. Všude jinde včetně Německa, Kanady a Velké Británie film obdržel přístupnost až od 18 let. (ČSFD)
  • Navzdory velkému mezinárodnímu úspěchu ve Velké Británii a Austrálii se film v USA těžko dostával do povědomí, dokud ho na začátku roku 2000 nezačala vysílat HBO a film nezačal vzbuzovat zájem severoamerických hororových fanoušků. (ČSFD)

Související novinky

Moje sestra vlkodlak v seriálové podobě

Moje sestra vlkodlak v seriálové podobě

27.10.2020

Blíží se úplněk, a tak následující zpráva přišla právě v ten pravý čas. Pokud jste fanoušci vlkodlačích hororů a je vám líto, že kvůli pandemii koronaviru a s tím spojeným vládním opatřením se nebude… (více)

Reklama

Reklama