Reklama

Reklama

Moje sestra vlkodlak

  • Česko Dravá Ginger (více)

Obsahy(1)

Krev, mrtvoly a okultní vědy. Ginger a její sestra Brigitte jsou ty největší kamarádky a mají opravdu dost neobvyklé záliby. Střední škola, biologie, rodiče, randění - to všechno je pro ně dokonalá nuda. Blíží se úplněk. Šestnáctiletá Ginger má svou první menstruaci a jednoho večera se domů vrátí pokousána po celém těle. Co se stalo vědí obě dvě. Temný noční přízrak nemohl být nikdo jiný než vlkodlak. Dívka se pomalu a jistě mění v krvelačnou bestii. Město plní strach a v ulicích přibývají roztrhané mrtvoly zvířat i lidí. Vlčí přirozenost nabývá vrchu s každou přibývající nocí, po které se Ginger probouzí s chutí krve v ústech, a je jasné, že za chvíli bude jakýkoliv vztah i k vlastní sestře dalekou minulostí. Zůstane jen hlad... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (116)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Mě se snad ještě začnou líbit vlkodlačí filmy? Je pro mě stále ještě záhadou, proč mi zrovna tenhle hodně sedl, docela mě zaujal a ano, docela se mi líbil. A to navzdory pár podivnostem, které obsahuje (dost cáklá matka Fitzgeraldová v podání Mimi Rogers, podivuhodné dějové linky apod). Možná to je proto, že jsem se na to díval ve čtyři ráno, když jsem se vzbudil a nemohl už dál spát a prostě mi to velmi zpříjemnilo brzké ráno, možná je to proto, že je ten fil natočen dost zajímavě , nebere se zase až tak moc vážně a v něčem se odlišuje od ostatních klasických vlkodlačích příběhů, určitě to bude zásluhou výborné dvojice Emily Perkins a Katharine Isabelle, ty svým výborným herectvím a uchopením obou jejích postav daleko převyšují film jako celek (ostatně, obě jsou "staré" horrorové harcovnice). Prostě, i když to má pár chyb (místy je to jaksi nevyzrálé, některé postavy jsou dost mimo a některé triky mohly být lepší), je to docela povedený film s náznaky originality (ten ocas je fakt dobrej a dobře zpracovanej nápad, fotodokument o smrti stejně tak), tu a tam dobrými dialogy a poměrně povedeným humorem. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu, potažmo většina děje je pro EMO populaci jako stvořená. Nicméně i já patřím k těm, kterým se film docela líbí a hodnotí ho jako průměrný hororový počin. Herecké výkony obou filmových sester jsou na velice slušné úrovni (především pak Emily Perkins). Dokonce i hlášky které se zde objeví, jsou místy opravdu trefné a dokázaly mě rozesmát. Horší to už je s vizuální podobou samotného vlkodlaka, který je doslova katastrofální. 6/10 ()

Reklama

Jossie 

všechny recenze uživatele

Z celé vlkodlačí série se mi jednička líbila bezkonkurenčně nejvíc, má výbornou atmosféru, pěkně podaný příběh, Ginger, která byla vždycky mrcha, je s postupným vtělováním se do vlkodlaka pořád větší mrcha, klidně schopná zničit i vlastní sestru. Hodně komická je postava matky a naprosto odevzdaného otce, kteří vůbec netuší, co se to kolem nich děje. Emily Perkins je typově moc zajímavá, i když v tomhle díle jasně nejslabší (v pokračováních se hodně vylepšila), takže jediné, co mi vadilo, byl ten vlkodlak, ten byl fakt dost mizerný. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nemuzu si pomoct, ale i kdyz tvurci film mysleli jako horor, ja se skoro celou dobu u filmu spis smal, prislo mi to jako cerna komedie. Hlavni dve hrdinky jsou spravne ujety, ale je fakt, ze kdyz pride na nakou skutecnou nechutarnu, tak z toho moc nadseny nejsou, i kdyz furt kecaj jak se v tom vyzivaj. Nicmene tvurci dali do filmu dalsich nekolik zajimavejch postav, ktery sem tam hodi nakou hlasku a jako celek to dava dohromady docela slusnou atmosferu. Taky nastesti neni moc videt vlkodlak, coz je jedine dobre. Zaverecnejch 15 minut je docela napinavejch, ale jakmile se objevi vlkodlak, tak je to hodne spatny, takle trapnyho vlkodlaka sem snad jeste nevidel. No, ale i kdyz sem se nebal, tak diky slusny davce krve, pekny atmosfere a hustejm hlavnim hrdinkam davam lepsi 3*. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

No horor to jako moc neni, co si budem povídat, těch pár kravých scén a dost divně vyrobenej vlkodlak asi jen tak někoho nepostraší, i když, kdo ví. Vlastně skoro za celej film se pořádně setkáme s vlkodlakem až někdy na konci, jinak to je takovej čajíček. Ale zase na druhou stranu můžu říct, že sem se prakticky nenudil a to hlavně díky docela slušný temný atmosféře, ale jako horor bych to fakt nebral a ani jako komedii, hororovejch je tam asi jenom posledních 20 minut, ale zase zato velice slišně krvavejch a z komedie tam neni ani minuta ()

Galerie (22)

Zajímavosti (29)

  • První premiéra filmu neproběhla v Kanadě ale na festivalu Fantasy Filmfest v německém Mnichově dne 1.srpna 2000, kanadská premiéra proběhla až o 41 dní později na filmovém festivale v Torontu. (Stocki)
  • Jedná se o pátý nejvýdělečnější kanadský film v období mezi prosincem 2000 a listopadem 2001. (Stocki)
  • Emily Perkins bylo v době natáčení dvaadvacet let ale ve filmu hraje patnáctiletou, zatímco Katherine Isabelle oslavila při natáčení osmnáctiny. (Stocki)

Související novinky

Moje sestra vlkodlak v seriálové podobě

Moje sestra vlkodlak v seriálové podobě

27.10.2020

Blíží se úplněk, a tak následující zpráva přišla právě v ten pravý čas. Pokud jste fanoušci vlkodlačích hororů a je vám líto, že kvůli pandemii koronaviru a s tím spojeným vládním opatřením se nebude… (více)

Reklama

Reklama