Reklama

Reklama

Moje sestra vlkodlak

  • Česko Dravá Ginger (více)

Obsahy(1)

Krev, mrtvoly a okultní vědy. Ginger a její sestra Brigitte jsou ty největší kamarádky a mají opravdu dost neobvyklé záliby. Střední škola, biologie, rodiče, randění - to všechno je pro ně dokonalá nuda. Blíží se úplněk. Šestnáctiletá Ginger má svou první menstruaci a jednoho večera se domů vrátí pokousána po celém těle. Co se stalo vědí obě dvě. Temný noční přízrak nemohl být nikdo jiný než vlkodlak. Dívka se pomalu a jistě mění v krvelačnou bestii. Město plní strach a v ulicích přibývají roztrhané mrtvoly zvířat i lidí. Vlčí přirozenost nabývá vrchu s každou přibývající nocí, po které se Ginger probouzí s chutí krve v ústech, a je jasné, že za chvíli bude jakýkoliv vztah i k vlastní sestře dalekou minulostí. Zůstane jen hlad... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (116)

Jossie 

všechny recenze uživatele

Z celé vlkodlačí série se mi jednička líbila bezkonkurenčně nejvíc, má výbornou atmosféru, pěkně podaný příběh, Ginger, která byla vždycky mrcha, je s postupným vtělováním se do vlkodlaka pořád větší mrcha, klidně schopná zničit i vlastní sestru. Hodně komická je postava matky a naprosto odevzdaného otce, kteří vůbec netuší, co se to kolem nich děje. Emily Perkins je typově moc zajímavá, i když v tomhle díle jasně nejslabší (v pokračováních se hodně vylepšila), takže jediné, co mi vadilo, byl ten vlkodlak, ten byl fakt dost mizerný. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nemuzu si pomoct, ale i kdyz tvurci film mysleli jako horor, ja se skoro celou dobu u filmu spis smal, prislo mi to jako cerna komedie. Hlavni dve hrdinky jsou spravne ujety, ale je fakt, ze kdyz pride na nakou skutecnou nechutarnu, tak z toho moc nadseny nejsou, i kdyz furt kecaj jak se v tom vyzivaj. Nicmene tvurci dali do filmu dalsich nekolik zajimavejch postav, ktery sem tam hodi nakou hlasku a jako celek to dava dohromady docela slusnou atmosferu. Taky nastesti neni moc videt vlkodlak, coz je jedine dobre. Zaverecnejch 15 minut je docela napinavejch, ale jakmile se objevi vlkodlak, tak je to hodne spatny, takle trapnyho vlkodlaka sem snad jeste nevidel. No, ale i kdyz sem se nebal, tak diky slusny davce krve, pekny atmosfere a hustejm hlavnim hrdinkam davam lepsi 3*. ()

Reklama

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Když už se nějaký nový horor zprvu vymyká studentské vyvyražďovačce, pak se k ní nějakým záhadným obloukem vždycky vrátí. I když třeba ne přímo. Nejprve sem vyl nadšením z prvních minut žel pak jsem už jen tak poštěkával nad nic moc dějem. Takže vlkodlakuchtivým příznivcům hororu radím, nečeekejte něco extra ale před probdělou nocí to ujde. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu, potažmo většina děje je pro EMO populaci jako stvořená. Nicméně i já patřím k těm, kterým se film docela líbí a hodnotí ho jako průměrný hororový počin. Herecké výkony obou filmových sester jsou na velice slušné úrovni (především pak Emily Perkins). Dokonce i hlášky které se zde objeví, jsou místy opravdu trefné a dokázaly mě rozesmát. Horší to už je s vizuální podobou samotného vlkodlaka, který je doslova katastrofální. 6/10 ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

"Deje sa somnou niečo divného." Prvý diel tejto priemernej sérii, nám ukazuje ako to bolo s Ginger, a to čo ju má ešte len čakať. Filmu nemám čo vytknúť všetko funguje ako má, vzťahy sestier, ktoré chcú byť stále spolu, premena vlkodlaka nastane až na konci ale sem tam sa niečo udeje, gore efekty tu máme vela, kdežto u dvojky sme pozorovali Brigitte a jej všemožný príbeh, v jednotke je to presne naopak, ide sa hneď na vec a nenaťahuje sa to 80 percent. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (29)

  • Navzdory velkému mezinárodnímu úspěchu ve Velké Británii a Austrálii se film v USA těžko dostával do povědomí, dokud ho na začátku roku 2000 nezačala vysílat HBO a film nezačal vzbuzovat zájem severoamerických hororových fanoušků. (ČSFD)
  • V roce 2007 a 2011 byla dvakrát naplánována reedice ve Velké Británii, ale z neznámých důvodů k ní nedošlo. (ČSFD)
  • Austrálie byla jediná země, která dala tomuto filmu přístupnost od 15 let. Všude jinde včetně Německa, Kanady a Velké Británie film obdržel přístupnost až od 18 let. (ČSFD)

Související novinky

Moje sestra vlkodlak v seriálové podobě

Moje sestra vlkodlak v seriálové podobě

27.10.2020

Blíží se úplněk, a tak následující zpráva přišla právě v ten pravý čas. Pokud jste fanoušci vlkodlačích hororů a je vám líto, že kvůli pandemii koronaviru a s tím spojeným vládním opatřením se nebude… (více)

Reklama

Reklama