Reklama

Reklama

Mrtvá zóna

  • USA The Dead Zone (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Mladý muž Johnny Smith upadl po nehodě na pět let do komatu. Když se po dlouhé době probere zpět k životu, zjišťuje, že má náhle dar předvídat události. Ve své mysli může procházet prostorem i časem a vidí to, co jiní ne. Trápí jej však také vize děsivé budoucnosti, které může zabránit jedině on. S nasazením vlastního života se proto vrhá do osudové akce! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (309)

nash. 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch lepších kingovských adaptací, která se sice výbornému románu ani zdaleka nevyrovná, navzdory výraznému krácení však funguje i bez znalosti knihy. Spíš drama než thriller, k jehož kladům patří nečekaně krotký Cronengerg, vynikající Walken, civilní pojetí, které umocňuje působivost příběhu a znepokojivá místy mrazivá atmosféra. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Obrysy budoucnosti vidím ve svých vizích příliš mlhavě na to, abych s čistým svědomím zabil někoho, kdo může za to, že mi zítřky nenabídnou automaticky se doplňující ledničku a benzín zdarma. Johnny Smith však vidí mnohem jasněji a tak se rozhodne udělat to, co udělat musí. Já nemusím, takže jsem si našel čas na další z Cronenbergových počinů, který však, na rozdíl od většiny režisérových počinů, takřka postrádá punc úchylnosti. Přesto je to snímek napínavý a nepostrádající zábavnost, i když rok výroby je na něm přeci jen znát. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Tak som tu, Johnny.“ MŔTVA ZÓNA patrí k tým normálnejším príbehom Stephena Kinga a Davida Cronenberga a hoci v nej obidvaja vykrádajú Kingovu a De Palmovu CARRIE (parapsychologické schopnosti, nábožensky fanaticky založená mama), vznikol kvalitný nadprirodzený triler s hereckými výkonmi, disciplinovane podriadenými inteligentnému scenáru. Predovšetkým úžasne vlasatý Christopher Walken citlivo dokazuje, že nie je len šťavnatým predstaviteľom podporných roličiek, ale skroteným skúseným zrelým hercom, ktorý utiahne i „vážny“ príbeh. Knižku som si napriek dojemnému koncu príliš neobľúbil, ale pokladám ju za jeden z najdospelejších románov Kinga – filmová adaptácia za ním nezaostáva. Viac na mojom ex-blogu: http://ivokucera.blog.sme.sk/c/180327/Mrtva-zona-80.html ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ukážkový príklad toho, ako veľmi záleží na tom, v ktorej dobe sa film pozerá. V čase jeho vzniku by som ho určite ohodnotil na plný počet. Ale časom nároky rastú a nároky na kvalitu sú tak vyššie. Scenár od Kinga nemôže sklamať, filmu vždy dodá punc kvality a záruku dobrej zábavy. Ani v tomto prípade nesklamal. A keď si k tomu prirátame skvelý výkon Christophera Walkena, mohli by sme chrochtať blahom, keby.... Keby režisér dokázal z tak kvalitného scenára vyťažiť viac. Chýbala mi tu tá správna, dusivá, ťaživá Kingovská atmosféra. To je ten rozdiel medzi týmto filmom a povedzme filmom Osvietenie (1980), kde by sa atmosféra dala krájať. Škoda, s iným režisérom by mal film určite naviac. Ale aj napriek tomu, snímok určite stojí za pozretie. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Co zkazil scenarista tím, že celé psaní scénáře pojal pouze jako vyseparování klíčových pasáží z knihy (a vynechal pro jistotu celou anabázi s nahrazováním zapomenutých slov), to napravuje zasněžená atmosféra, Walkenův civilní výkon a Kamenova hudba. I Cronenberga chválím, snad jen ten závěr mohl podat spíše ve stylu "on neví a obálka časopisu až při titulkách". Rozhodně jde však o jednu z těch zdařilejších adaptací Kinga. Jen kdyby to nebylo tak strašně hrr. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (29)

  • Postava Martina Sheena prohlásí, že má pocit, že se jednou stane prezidentem. Ještě v roce 1983 si zahrál Sheen prezidenta v televizní sérii Kennedy a pak v roce 1999 v seriálu Západní křídlo. (Othello)
  • Stejně jako Johnny Smith byl autor předlohy Stephen King učitel angličtiny předtím, než se stal spisovatelem na plný úvazek. (Othello)

Reklama

Reklama