Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Šestidílný televizní seriál ze života studentů maturitního ročníku natočil tvůrčí tým scenáristů Štorkán, Bednář, Adamec. Na úspěšnou spolupráci autoři navázali o šest let později ve zcela stejném složení dalším seriálem z podobného prostředí s názvem Bylo nás šest. (hippyman)

Recenze (77)

vitekpe 

všechny recenze uživatele

V dospelych rolich spickove (klasicky) obsazeno, v detskych rolich uz je to slabsi. Navratil za divnyho, mladej Censky za tenistu, k tomu nekolik neznamych tvari...a Juricka samozrejme nechybi. Jinak jde o serial, ktery si vychutnaji spise obdivovatele socialistickeho vizualu. Pribehove slabe. Muzika Staidl. 3- ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Dobový seriál pro mládež, který byl naivní už při svém prvním vysílání a dnes je to úsměvná záležitost, ale čistě z nostalgie dávám dvě hvězdičky. Celkový dojem: 30 %. Když nic jiného, tak tehdy nebylo ve zvyku natahovat seriálová dílka donekonečna, takže scénáristická impotence nevyplynula na povrch tak záhy. Z celého seriálu jsou asi nejhodnotnější dvě písničky rámující jednotlivé díly na začátku a na konci z díly socialistického hitmakera Ládi Štaidla. Utkvěly mi v paměti i po té neuvěřitelné době. ()

Reklama

Všežrout 

všechny recenze uživatele

Díky za připomenutí, jak to tady za normalizace vypadalo, kdo patřil ke společenské elitě (automechanik, řezník, primář), jaká funkce stačila do posudku na vysokou školu a jak nepokrytě bujel materialismus i v rozvinuté socialistické společnosti. A díky i za řadu podnětných mouder: "Hezký holky nemusí studovat, to je pro ty zajímavý." nebo "Holka, dyť ty nic nevíš o životě. No, copak ňákýho chlapa bude zajímat, žes byla předsedkyně?". ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Nějakou výpovědní hodnotu tenhle normalizační skvost má - je zajímavé sledovat ten civilizační posun, osmnáctiletí se chovají a řeší problémy dnešních třináctiletých, první rande, první pusa, reflexe rozpadu manželství rodičů... Jinak je ale dobová mládež vzorně normalizovaná a její skutečný život je, řečeno slovy Milana Kundery, jinde. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Další stupidní seriál od Adamce. O mladých nadějných, který jsem vždycky nenáviděla. Třída narvaná k prasknutí bezva spolužákama. Jeden super nesympatický klaďas Žalud, z kterýho Vám naskáče kopřivka. Slizoun Čenský, který hrál ve všech tehdejších sračkách, vyjímečně v záporné roli. To vše podbarveno, tklivou Štaidlovou písní už nevím jakou, protože jsou jako vejce vejci ()

Galerie (13)

Zajímavosti (12)

  • Ve vedlejším studiu se natáčel zároveň seriál Inženýrská odysea. Mladí herci tak jednou po skončení natáčení "naskočili" jako kompars do Inženýrské odysey. (Kulmon)
  • Jan Čenský tenis příliš neuměl, proto byl v některých scénách použit dublér. (Kulmon)

Reklama

Reklama