Reklama

Reklama

Horká vlna zaplavila L.A., všichni se chystají na velkolepé oslavy 4. července a svět stojí na pokraji katastrofy.  Vlna veder zaplavila Los Angeles. Všichni se chystají na velkolepou oslavu 4. července 2008. Hlavní postavou je boxer Santaros, který trpí amnézií a jehož osudy se spojí s pornoherečkou Krystou, která rozjíždí vlastní televizní projekt. Svět stojí na pokraji společenské, ekonomické a ekologické katastrofy a policejní důstojník Ronald Taverner má důkazy o spiknutí obrovských rozměrů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (368)

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Nejdivnější film posledních let s největší koncentrací WTF momentů na jednu minutu filmu. Nemyslím si, že bych neodhalil počáteční záměr tvůrců udělat nejkomplexnější sci-fi všech dob, ale tímhle si až nebezpečně zahrávají s tím, že spousta diváků bude na tvůrce stejně jako já, mírně řečeno, naštvaná. A není se co divit, když tahají diváka po všech možných dějových uličkách a pak mu neukážou cestu ven. Nevermore! ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Velmi diskutabilní film, i když mě osobně dost zaujal. Hudební složka zastoupena skvělými jmény - The Killers, Blur a hlavní soundman Moby! Všichni herci hrají v podstatě nadprůměrně...nejvíc se mi líbili Gellar, Lambert a Timberlake. Kelly umí, slabších 5. No a ten komix si musím někdy přečíst, aby mi všechno zaklaplo, tak jak má:)). ()

Reklama

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Richard Kelly se stal obětí své postmoderní hříčky. Příběh ze Southlandu není zase tolik zmatený, jak by se mohlo na první pohled zdát. Postavy jsou jasně vymezené, příběh je lineární a ve své podstatě i značně jednoduchý, případné otázky zodpovídá hlas vypravěče a pohybujeme se stále na jednom místě v rozmezí dvou až tří dnů. To okolní svět nás znepokojuje a nenechává nás proniknout do všech detailů jeho zákoutí. První polovina filmu, prošpikována až k prasknutí různými odkazy a citacemi, je trefnou a ironickou sebereflexí současné společnosti. Orwellovský svět bojuje proti neomarxistům a krmí své občany strachem z terorismu, to vše reflektované vševidoucím okem médií. Prostě postmoderna jako řemen. V druhé polovině se však dostáváme na dřeň samotného příběhu a z filmu se najednou stává nabubřelá zvětšenina Donnieho Darka. Příběh dostává serioznější odstín a tvůrci se začínají brát až příliš vážně. Dokud snímek byl postmoderně hravý, užíval jsem si, ale poté, co se z něj stal angažovaný postmoderní blábol, již nebylo nad čím jásat. Richard Kelly ztrácí ke konci veškerý dosud budovaný odstup a nechává se pohltit svojí megalomanskou vizí. Sebereflexe hvězdného systému, mediální reality, politiky apod. tak pozbývá své veškeré působivosti. Herci se sice po celou dobu oprávněně tváří, jako by vůbec neměli tušení, proč v tomhle filmu vůbec hrají, ale na takhle odvážný a do důsledků promyšlený casting je aspoň radost pohledět, škoda že se to samé se nedá říci i o celém filmu. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

Nepochopil som, ale nevadí. Najvýstižnejšie všetky moje pocity vyjadrím, keď poviem, že je to zamotané a zamotané a ešte raz zamotané. Kelly už v Darkovi príjemne prekvapil, no tentoraz je jeho projekt o kusisko tajomnejší a ťažko pochopiteľný. Oplatí sa však vidieť. Ja osobne som si ani nestihol uvedomiť, že mám pred sebou 145 minút, a bol tu záver. Síce pociťujem maximálnu dejovú dezorientáciu, ale na druhej strane aj akési naplnenie mojich chuťových pohárikov. Musím sa do toho pustiť ešte raz. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Richard Kelly má odvahu experimentovat, jenže to bohužel neumí. Tenhle film byl největší slátanina, co jsem kdy viděl. Naprostá blbost o ničem, kterou jsem opravdu nepochopil a myslím, že zde opravdu není chyba na mé straně. Herecký obsazení na jedničku a některý scény fakt dobrý, jako celek ale absolutně postrádající smysl a naprosto zbytečné. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (22)

  • V snímke môžeme niekoľkokrát vidieť na obrazovke televízora film Kiss me Deadly (1955), ktorý mal podľa slov režiséra na neho obrovský vplyv. Napríklad Boxer Santaros bol vytvorený na základe postavy Mikea Hammera (Ralph Meeker). (ambron)
  • Snímek se umístil na 29. místě v žebříčku nejhorších filmů všech dob sestaveném čtenáři časopisu "Empire". (orkadimenza)

Související novinky

Tvůrce Donnieho Darka opět zkouší sci-fi

Tvůrce Donnieho Darka opět zkouší sci-fi

12.03.2012

Richard Kelly (foto) je tak trochu „one hit wonder“. Navíc Donnie Darko vlastně ani nebyl hit, jen postupem času získal kultovní status. Každým dalším filmem Kelly nahrává svým odpůrcům, kteří tvrdí,… (více)

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (více)

Horor od tvůrce Donnieho Darka

Horor od tvůrce Donnieho Darka

04.07.2007

Režisér jednoho z nejkultovnějších filmů nového tisíciletí (je neuvěřitelné, že si vynikající Donnie Darko doposud nenašel cestu na tuzemský DVD trh!) se stejně jako další originální tvůrci (třeba… (více)

Vůz plný zlata

Vůz plný zlata

01.06.2006

Zatímco čeští filmaři stahují své snímky z většiny festivalů na protest proti nepochopitelnému jednání naší vlády, která neodsouhlasila novelu zákona o české kinematografii, v Cannes se tuto neděli… (více)

Reklama

Reklama