Reklama

Reklama

Pavouk

  • Kanada Spider (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh muže, osudově polapeného do sítí vlastní mysli. Dennis Cleg je po mnoha letech propuštěn z psychiatrického ústavu. Odjíždí do chráněného domu, aby tam dál žil svůj osamělý podivínský život. Ponechán napospas sám sobě, svým představám a vzpomínkám na dětství, kdy zdánlivou rodinnou idylu s milovanou maminkou a otcem narušil otcův vztah k jiné ženě. Komorní psychologický příběh podle románu a scénáře Patricka MacGrathea zaujme především díky výtečnému výkonu britského herce Ralpha Fiennese v titulní roli (také Schindlerův seznam, Sluneční svit, Harry Potter a Ohnivý pohár…). (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (124)

k212 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdičky dávám jen za předvídatelný závěr, nicméně ... o to v podstatě nejde, jde hlavně o myšlenkové postupy duševně nemocného člověka, o jeho pokřivený a deformovaný svět. Cronenberg mě zas až tak nepřekvapil, hlavní myšlenka je téměř stejná jako u jeho předchozího dílka ExistenZ - prolínání reality a snu. A Ralph Fiennes - NO COMMENT, všichni se už nejednou přesvědčili, že jeho herectví je něco extra. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Film ma slaby scenar, ktory sa nevie rozhodnut, ci ma rozpravat pribeh o cloveku, ktory sa liecil na psychiatrii alebo o osudoch vraha ........ Pribeh je priserne nudny, herci ako Fiennes sice fajn, ale Cronenberg sa ako reziser prilis neukazal, skor je tu len za rutinera bez kuska invencie a bez zaujmu. 40 % ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Pavouk“ je klasickým Cronenbergovým filmem, který už ale má výrazné náznaky toho, co vidíme v jeho tvorbě v současnosti. Minimum gore a maximum lidské mysli, která se dostala do stavu, který není možné označit za normální. Cronenberg se stále drží své snahy šokovat, kdy v tomto případě je to již příběhem, nikoli tím, co vidíme. V některých chvílích je otevřený, což je prostě jeho deviza, ale na druhou stranu už je více obrácený do nitra duše, nikoli do nitra těla. Pravdou ale je, že mu sedí i tenhle přístupnější styl, který není v některých bodech o nic méně depresivní než jeho krvavé filmové počátky. ()

bublajsa 

všechny recenze uživatele

Jako letitá obdivovatelka Ralpha Fiennese(!) zkusím komentovat objektivně. Jeho skvělý herecký výkon se v Pavoukovi nedá popřít. Spolu s krásně pochmurou atmosférou do mě film pravidelně vtiskává škálu pocitů. Na poprvé jsem film zcela nepochopila, ale dneska se v něm přímo rochním. Ralphovi příjemně sekundují Miranda, Gabriel i malý Pavouček. Tenhle typ filmu s tímhle typem hlavního hrdiny a touhle atmosférou je přesně můj šálek kávy. A proč se na film nedívat? Není to podívaná pro každého, může se zdát zdlouhavý a nezáživný. Nikoliv pro mě. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

skoda. cronenbergova filmografia do tohto momentu pre mna absolutne bezchybna. spider ma v prvej polovici totalne znechutil a odrovnal, nastastie druha polovica zachranuje co moze, a tak som to zvladol az do konca. co k deju. ten je pomerne lahko predvidatelny a viacmenej aj nezaujimavy. fiennes je skvely herec, svoje si zahral aj tu, no z priemeru tento film nevytiahne asi nic. zial. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • Spiderovy (Ralph Fiennes) potíže s rodinnou historií jsou skutečnou psychologickou diagnózou nazvanou Capgrasův syndrom. Jedná se o duševní poruchu, kdy si osoba myslí, že někdo z rodiny, blízký přítel, rodiče nebo partner byli nahrazeni identicky vypadajícím dvojníkem. Lidé s touto poruchou při pohledu na přátelé, partnera či sami sebe v zrcadle věří, že vidí dvojníky. (oje)

Reklama

Reklama