Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(14)

Obsahy(1)

Seriál Kancl, natočený polodokumentárním způsobem, zachycuje pracovní den šéfa Davida Brenta (Ricky Gervais) a jeho zaměstnanců. Brent je ten nejhorší šéf na světě. Je netaktní, bez špetky talentu, egoistický, plný předsudků, zbabělý a vychytralý – přesto je však nějakým způsobem přesvědčen o tom, že ho všichni milují. Mezi jeho trpělivé zaměstnance patří snaživec Gareth, smolař v lásce Tim a recepční Dawn, objekt Timova zájmu. Tato třeskutě vtipná komedie z dílny Rickyho Gervaise a Steva Merchanta získala Zlatý glóbus za nejlepší komediální seriál. (HBO Europe)

(více)

Recenze (300)

Stanislav_H 

všechny recenze uživatele

"...V té hospodě se tomu aspoň směješ, když to vidíš v bedně. To já se takhle sám rozesměju někdy i ve vlaku nebo na nástupišti, když si vybavuju ty Davidovy grimasy a výmluvy apod. (třeba - "Ty blbče s bradkou."). Vypadám potom jak debil. Většinou začnu kašlat nebo vytáhnu kapesník a jako že smrkám. Tak moc mě pronásleduje...." (doc. Jiří B) ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem sice nemohl trošičku zviknout na herecký projev Rickyho Gervaise a divnou kameru. Po pár dílech jsem si ale na kameru zviknul a Gervaise jsem si přímo zamiloval.Každý týden jsem se těšil na nový díl, ve kterém bude Gervais s Crookem hláškovat a Freeman na ně bude zmateně koukat. Tuhle partu si prostě nejde nezamilovat. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Predstaviteľka Dawn mi prišla dosť nesympatická (duplom v porovnaní s tým, aké zlatíčko je Jenna Fischer), čo je problém, pretože mi to kazilo chémiu medzi ňou a Freemanom (ktorý mi, na druhú stranu, prijde sympatickejší ako John Krasinski). A tiež mi vadilo, že tá love story nie je na tak vážnej úrovni, ako tomu bolo v americkom Office. S výnimkou postavy Davida Brenta prakticky žiadna z tém nie je dostatočne prepracovaná (kvôli stopáži), ale zrovna u toho, z čoho sa v remaku vyklul jeden z najkrajších milostných príbehov televízie, ma to obzvlášť mrzelo. Záver výborný. ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Áno, je to originálny seriál, svojsky točený, schválne trápny humor, stojí na charakteroch,...o tomto je The Office, alebo teda Kancl pre väčšinu ľudí. Za seba však musím povedať, že u mňa by to fungovalo aj keby nejde o komédiu. Pri prvej sérii som síce sem tam vybuchol smiechom a v druhej sa tiež slušne bavil na scénach s Garethom (Mackenzie Crook), či Keithom (Ewen MacIntosh), no ten pravý dôvod, kvôli ktorému som sledoval v napätí Office až do konca, bol vzťah Tima (Martin Freeman) s Dawn (Lucy Davis). Sčasti preto, že Martin Freeman je tu (ako inak) úžasný a hrá postavu, s ktorou sa dokážem stopercentne stotožniť (čo sa mi až v takejto miere nestáva). Naozaj si myslím, že o 10 rokov budem žiť jeho život (i keď až taká výhra to nie je :) ). A sčasti je to aj kvôli tomu, že "vzťah" týchto dvoch postáv dokonale zodpovedá súčasnosti a tým pádom naberá na reálnosti a získava si moje sympatie ako bonus.V skratke- neviem si vybaviť inú dvojicu, ktorej by som naposledy takto silno fandil (ani len House - Cuddy). Aby som ale len nechválil, priznám sa, že ma sklamal Ricky Gervais. Teda všetka úcta, že prišiel s takýmto nápadom a postavami, dokonca aj tá jeho bola zo začiatku geniálna, postupom času sa však jeho šéf tak opakoval, až mi bol vo finále úprimne ukradnutý. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se tomuto seriálu docela dlouho vyhýbal, ale asi nadešel správný čas se na něj podívat. Musím uznat, že je seriál ve své podstatě velmi originální a Ricky Gervais a Stephen Merchant stvořili něco, co se jen tak nevidí. Na druhou stranu mi více sedí jiný styl humoru a já jsem se vždy nebavil. David Brent je ale postavou, kterou nezapomenete. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (48)

  • V každém díle je záběr na kopírku, jak pracuje. Záběr je vždy ze stejného úhlu. (don corleone)
  • I když to tak působí, při natáčení se téměř vůbec neimprovizovalo, vše bylo předem napsané ve scénáři, seriál měl jako improvizace jen působit. (don corleone)
  • I když je Gervais při každé příležitosti přemlouván k napsání a natočení třetí řady, odmítá to, aby se zachoval "kult" seriálu. Pochopitelně i z obavy, aby neklesla jeho kvalita. (don corleone)

Související novinky

Americký Kancl dostane reboot s novým obsazením

Americký Kancl dostane reboot s novým obsazením

11.05.2024

A opět píšeme o pokračování slavné značky, nikoliv o novém originálním projektu. Snaha zlákat diváky na osvědčené způsoby zábavy a nedostatečná odvaha velkých studií se samozřejmě netýkají jen filmů,… (více)

Reklama

Reklama