Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví pravdivý životní příběh kontroverzního basketbalového trenéra Kena Cartera. Carter uzavřel tělocvičnu svého neporazitelného týmu, když zjistil, že hráči mají špatný prospěch ve škole. Za svůj čin byl jak sveřepě odmítán, tak nadšeně chválen. Musel překonat odpor hráčů, rodičů i celé společnosti, kteří ho nutili znovu otevřít hřiště. Rozhodl se ukázat mladým lidem budoucnost, která přesahuje gangy, drogy, vězení a dokonce i basketbal. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (437)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Prostředí 7/10/// +Jackson v hlavní roli, soundtrack, náboj, příběh, děj -budu upřímný, moc záporů mě nenapadá, snad jen žánr, ale o tom se rozepíšu dál/// Tomuto filmu jsem se dlouhou dobu vyhýbal. Důvod je prostý. Sportovní filmy patří až na samotný konec mého potravinového řetězce a tudíž je vůbec nežeru. Ono se totiž hodí, aby jste alespoň trošku danému sportu rozuměli a aby vás zároveň bavil i příběh a osudy postav. V tomto filmu se právě toho podstatného dočkáte a to měrou vrchovatou. Probíhající zápasy mají jiskru a jsou zajímavé, samotné postavy potom mají co říct. Jsou přehledné, každý má svůj příběh a do toho hlavního je spojuje coach Carter v podaní skvělého Samuela L. Jacksona. S výsledkem jsem nesmírně spokojen a o to víc, že jsem takový filmový zážitek nečekal. Uvěřitelné a upřímné sportovní drama./// Celkem 82%/// ()

Mgb21 

všechny recenze uživatele

Nejsem taková naivka, abych si myslel, že se teď všichni středoškolští basketbalisté začnou pořádně učit aby se dostali na vejšku. Ale příběh je to o to poutavější, že se zakládá na pravdivé události. Jackson je jako charismatický trenér výborný. Až má člověk sto chutí si jít zaházet na koš a pak se hned vrhnout do učení :-))) ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Trevor Rabin: 1. All Night Long - Red Cafe [3:33] ,2. No Need For Conversation - Fabolous/Mike Shorey [3:38] ,3. Professional - Chingy/G.I.B. [3:36] ,4. Southside - The Game/Lil Scrappy [4:12] ,5. Roll Wit You - Ciara [3:23] ,6. Wouldn't You Like To Ride - Kanye West/Common [3:51] ,7. Hope - Twista/Faith Evans [4:12] ,8. Your Love - Van Hunt [3:33] ,9. This One - Ak'sent [3:06] ,10. Beauty Queen - Czarnok [3:44] ,11. Balla - Mack 10/Da Hood [4:07] ,12. Time - St. Lunatics [4:52] ,13. What Love Can Do - Letoya [4:04] ,14. About The Game - Trey Songz [3:39], ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Nečekaná odzbrojující pecka! Dvě hodiny slítly jako voda, protože Coach Carter je extrémně poutavé basketbalové drama, které je o to více umocněno, že jde o true story. Trenér Carter vzal novou práci trénovat basketbalisty na jedné z velmi špatných středních škol, a tak se rozhodne, že nebude dbát jen na svou trenérskou roli, ale bude se snažit dát životy svých svěřenců dokupy a udělat z nich lepší a inteligentnější lidi. Perfektně vybalancovaný poměr osobních životů ku basketbalovým tréninkům, vyhrocené zápasy a precizně přesvědčivé herní výkony dělají spolu s jako vždy výborným S. L. Jacksonem z filmu úžasnou jednohubku na večer, která se zavděčí snad úplně všem typům diváků. Nemám výhrady, tohle bylo učebnicově provedené drámo, kterému nechybělo ani napětí, vyhrocenost a poutavost. ()

Bat55 

všechny recenze uživatele

Jackson v roli Coacha ma už začiatkom filmu nadchol svojím výkonom.Film hovorí o chlapcoch chodiacich do školy,ktorí sa zaujímajú o basketbal a aj ich baví.Carter ich začne učiť disciplíny,zodpovednosti,cieľavedomosti a taktiky na súpera.Vždy keď ho niekto nasral,tak mu dal robiť kliky.Skvelý prístup!!Film ukazuje aj na ťažký život študentov patriacich do pouličných gangov.Samuel L. Jackson ma týmto filmom príjemne prekvapil a navždy ma presvedčil,že je skvelý herec.Jedna z najlepších športovných drám.95% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (21)

  • Herní plán byl přizpůsoben hercům podle jejich silnějších a slabších stránek. Proto například Robert Ri'chard (Damien) hraje rychlého útočníka a Channing Tatum (Lyle) operuje hlavně v obraně. (ArsenalEagle)
  • Během bazénové párty hrají Black Eyed Peas píseň "Shut Up ". Tato skladba byla vydána v roce 2003, ale film se odehrává už v roce 1999. (Basketak8)
  • Otevírácí víkend přinesl tomuto snímku tržbu 24 182 961 amerických dolarů, což mu vyneslo titul do té doby nejvýdělečnějšího filmu z produkce MTV. (KucC)

Reklama

Reklama