Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví pravdivý životní příběh kontroverzního basketbalového trenéra Kena Cartera. Carter uzavřel tělocvičnu svého neporazitelného týmu, když zjistil, že hráči mají špatný prospěch ve škole. Za svůj čin byl jak sveřepě odmítán, tak nadšeně chválen. Musel překonat odpor hráčů, rodičů i celé společnosti, kteří ho nutili znovu otevřít hřiště. Rozhodl se ukázat mladým lidem budoucnost, která přesahuje gangy, drogy, vězení a dokonce i basketbal. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (437)

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Volky nevolky musím dát plnou sazbu, protože film splňoval všecky moje přísná kritéria.☺Mají to ti černouši ve světě těžké, podle statistiky je s 80% jisté, že jich pár z nich pravidelně skončí v lochu. Většina z nich ani neodmaturuje a na výšku se dostane minimum, což je automaticky vyhazuje na ulici. A jak jsou talentovaní, viz famózní black music. To byl jeden z atributů, který mě moc bavil. Pak skvělé tempo, fantastické výkony všech, hlavně SLJ, krasavec Channing Tatum a především silný příběh o člověčenství. Bylo to tak lidské, až mi přijde slovo humanismus přitroublé a hrubé. Pár emočních scén mi zaslzely spontánně oči a to je co říct. U nás mají mladí šanci vystudovat střední skoro všichni a na vysokou jich jde výše zmíněných 80%, co dodat? ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Keď som na začiatku videl logo spoločnosti MTV Films až ma zamrazilo:) Čakal som stupidnú plytkú americkú limonádu a videl som inteligentne napísanú životopisnú drámu, ktorá ani pri svojej dĺžke nenudí a to predovšetkým z jedného podstatného dôvodu a tým je Samuel L. Jackson. Práve on je tou najväčšou devízou tohto filmu a len za jeho brilantný a presvedčivý výkon dávam * navyše... Veľmi príjemné prekvapenie! ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Že mě má 130 minut bavit film o basketbalu, navíc s hoperskou muzikou? Po přečtení obsahu je navíc zřejmé, jaký průběh ty dvě hodinky budou mít a jaké otřepané fráze uslyšíme. Jméno Samuel L. Jackson navíc ještě nutně neznamená sázku na jistotu, vzpomeňme například Hady v letadle... :-) Ale víte vy co? Bavil jsem se, a to právě především díky Samuelovi, které mu bych do očí raději tvrdil, že je běloch, než se s ním dal do křížku. ()

Had6 

všechny recenze uživatele

Nejdříve průměrný film o podprůměrném družstvu, které začne s příchodem nového trenéra vyhrávat. To je klasická zápletka, kterou jsme videli už tisíckrát. Postupem času se ukáže, že tu jde i o jiné věci než basketbal. I tenhle prvek už známe z jiných filmů, kdy sport udělá z grázlíků studentíky. Ovšem i navzdory těmto faktům, mi nepřišel Coach Carter jako průměrný film. Naopak. Skvělá hudba, velice věrně zahrané role studentíku Richmond High a autentičnost prostředi. Vše podtrhuje skvělým výkonem Samuel L. Jackson, který v roli trenéra nepůsobí vůbec křečovitě. Je na něm vidět, že basketbalu rozumí i v soukromém životě (je to veliký basketbalový fanoušek, který chodí neustále na zápasy NBA)....Asi by to byl film na čtyři hvězdičky, ale já jako basketbalovej fanatik dávám pět, protože I LOVE THIS GAME!! ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Oproti ostatním filmům o sportu, tady není hra týmu jednou nahoře a jednou dole. Ta je totiž od příchodu Cartera pořád nahoře. Ti, kdo jsou jako na houpačce, jsou sami lidé a hráči především. Samuel L. Jackson opět v roli drsného mravokárce, který zachraňuje nevinné hříšníky z Dálnice do pekel. A válí, setsakra válí. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (21)

  • Ken Carter, podle kterého je film natočen, byl každý den přítomný při natáčení jako konzultant. Řekl, že ho Samuel L. Jackson ztvárnil s 98,5% přesností. (ArsenalEagle)
  • Ve scéně, kdy má trenér (Samuel L. Jackson) telefonát, zda jdou hráči do finále, si můžete všimnout, že v kanceláři na zdi visí portrét Martina Luthera Kinga Jr., který je především znám jako vůdce hnutí afroameričanů za lidská práva. (Aknah)

Reklama

Reklama