Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví pravdivý životní příběh kontroverzního basketbalového trenéra Kena Cartera. Carter uzavřel tělocvičnu svého neporazitelného týmu, když zjistil, že hráči mají špatný prospěch ve škole. Za svůj čin byl jak sveřepě odmítán, tak nadšeně chválen. Musel překonat odpor hráčů, rodičů i celé společnosti, kteří ho nutili znovu otevřít hřiště. Rozhodl se ukázat mladým lidem budoucnost, která přesahuje gangy, drogy, vězení a dokonce i basketbal. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (437)

petero 

všechny recenze uživatele

Po The Longest Yard je tu ďalší film z produkcie Mtv. Americký futbal vo väznici so Sandlerom vystriedal basketbal na strednej škole so Samuel L. Jacksonom. A je to tu – Jackson je o dosť kvalitnejší herec ako Sandler, film má prepracovanejší scenár obohatený o život hráčov aj samotného trénera, tréningy sú drsné, možno tý čierny nie sú namakaní len tak pre nič za nič, cool zábery sú reálnejšie – zápasy majú svoje grády, tempo stúpa spolu so záverečnými sekundamy zápasu, bohužiaľ celkové tempo filmu nie. Ešte by som mu vytkol možno trošku jeho dĺžku, preto za 4*. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Nečekaná odzbrojující pecka! Dvě hodiny slítly jako voda, protože Coach Carter je extrémně poutavé basketbalové drama, které je o to více umocněno, že jde o true story. Trenér Carter vzal novou práci trénovat basketbalisty na jedné z velmi špatných středních škol, a tak se rozhodne, že nebude dbát jen na svou trenérskou roli, ale bude se snažit dát životy svých svěřenců dokupy a udělat z nich lepší a inteligentnější lidi. Perfektně vybalancovaný poměr osobních životů ku basketbalovým tréninkům, vyhrocené zápasy a precizně přesvědčivé herní výkony dělají spolu s jako vždy výborným S. L. Jacksonem z filmu úžasnou jednohubku na večer, která se zavděčí snad úplně všem typům diváků. Nemám výhrady, tohle bylo učebnicově provedené drámo, kterému nechybělo ani napětí, vyhrocenost a poutavost. ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Keď som na začiatku videl logo spoločnosti MTV Films až ma zamrazilo:) Čakal som stupidnú plytkú americkú limonádu a videl som inteligentne napísanú životopisnú drámu, ktorá ani pri svojej dĺžke nenudí a to predovšetkým z jedného podstatného dôvodu a tým je Samuel L. Jackson. Práve on je tou najväčšou devízou tohto filmu a len za jeho brilantný a presvedčivý výkon dávam * navyše... Veľmi príjemné prekvapenie! ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Prostředí 7/10/// +Jackson v hlavní roli, soundtrack, náboj, příběh, děj -budu upřímný, moc záporů mě nenapadá, snad jen žánr, ale o tom se rozepíšu dál/// Tomuto filmu jsem se dlouhou dobu vyhýbal. Důvod je prostý. Sportovní filmy patří až na samotný konec mého potravinového řetězce a tudíž je vůbec nežeru. Ono se totiž hodí, aby jste alespoň trošku danému sportu rozuměli a aby vás zároveň bavil i příběh a osudy postav. V tomto filmu se právě toho podstatného dočkáte a to měrou vrchovatou. Probíhající zápasy mají jiskru a jsou zajímavé, samotné postavy potom mají co říct. Jsou přehledné, každý má svůj příběh a do toho hlavního je spojuje coach Carter v podaní skvělého Samuela L. Jacksona. S výsledkem jsem nesmírně spokojen a o to víc, že jsem takový filmový zážitek nečekal. Uvěřitelné a upřímné sportovní drama./// Celkem 82%/// ()

Had6 

všechny recenze uživatele

Nejdříve průměrný film o podprůměrném družstvu, které začne s příchodem nového trenéra vyhrávat. To je klasická zápletka, kterou jsme videli už tisíckrát. Postupem času se ukáže, že tu jde i o jiné věci než basketbal. I tenhle prvek už známe z jiných filmů, kdy sport udělá z grázlíků studentíky. Ovšem i navzdory těmto faktům, mi nepřišel Coach Carter jako průměrný film. Naopak. Skvělá hudba, velice věrně zahrané role studentíku Richmond High a autentičnost prostředi. Vše podtrhuje skvělým výkonem Samuel L. Jackson, který v roli trenéra nepůsobí vůbec křečovitě. Je na něm vidět, že basketbalu rozumí i v soukromém životě (je to veliký basketbalový fanoušek, který chodí neustále na zápasy NBA)....Asi by to byl film na čtyři hvězdičky, ale já jako basketbalovej fanatik dávám pět, protože I LOVE THIS GAME!! ()

Galerie (34)

Zajímavosti (21)

  • Samuel L. Jackson získal od Národní sdružení pro herce černé barvy pleti cenu Image 2005 v kategorii nejlepší herec. (Terva)
  • Channing Tatum nikdy nehrál basketbal, takže měl speciální trenéry, aby dokázal s ostatními udržet tempo. (viperblade)
  • Během natáčení trávili herci v posilovně i více než 5 hodin denně. (ArsenalEagle)

Reklama

Reklama