Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví pravdivý životní příběh kontroverzního basketbalového trenéra Kena Cartera. Carter uzavřel tělocvičnu svého neporazitelného týmu, když zjistil, že hráči mají špatný prospěch ve škole. Za svůj čin byl jak sveřepě odmítán, tak nadšeně chválen. Musel překonat odpor hráčů, rodičů i celé společnosti, kteří ho nutili znovu otevřít hřiště. Rozhodl se ukázat mladým lidem budoucnost, která přesahuje gangy, drogy, vězení a dokonce i basketbal. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (437)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Ani prsty na oboch rukách by mi nepostačovali na vymenovanie všetkých filmov, ktoré som na túto tému videl. Základná schéma je vždy rovnaká: medzi neskrotných grázlov prichádza On a mávnutím čarovného prútika z nich spraví úplne iných ľudí. Metódy transformácie sa menia, schéma ostáva. Pokojne si viem v hlavnej úlohe predstaviť osvedčeného Sidney Poitiera. Športové filmy spravidla nemusím a tomuto do mierneho nadpriemeru chýbalo vystrihnutie všetkých moralistických a mentorujúcich blábolov, na ktoré som najmä u amerických filmov alergický. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

film o basketu, na kterém se podílela MTV? je jasný, že tady bude (spousta) černý muziky a jelikož jde o basket, tak taky spousta černochů. ale půjde taky o disciplínu a hlavně o něco víc, než jen o sport. nevím, jestli něco S.L.J. sedlo víc než role basketbalového trenéra, který se snaží svými drsnými metodami vychovat z kluků z problémové čtvrti slušné lidi, ale jeho nominace na oscara hovoří za vše. dokázal si získat důvěru hráčů, rodičů a taky mojí. nejkrásnější na tom je, že se to opravdu stalo, takže nikdo nemůže nikoho obviňovat z vypočítavosti. ani mě. ()

Reklama

korbitch22 odpad!

všechny recenze uživatele

what the fuck???what the fuck???79%????WHAT THE FUCK,FUCK,FUCK!!!????asi se smíchy poseru,sestra v akci smíchaná s nebezpečnými myšlenkami,okořeněná stupidním scénářem a trapnými a nechutnými nesmysli.tohle hodnocení je vážně trapný,zase se mi che zvracet!koho vůbec zajímá nějakej debilní basket a posraný americký studenti?chudáčci z ghette se blbě učej a maj smůlu,že sou všude gangy!!!tak ať všichni chcípnou s crackem v nose a neotravujou na filmovym plátně.hned po drsnym shaftu,nejhorší jacksonův film.U proslovu lehce nechutně chlupatého mexického albínka ke kouči Cártrovi mi skoro stvrdnul,ale žaludek a poblil sem si ovladač vod televize.Patetická americká sračka,plná podělaných klišé a vy tomu namrdáte 80%? děte se fakt už všichni vysrat znalci. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě sejmulo tak jak se sluší a patří. Coach Carter je vrcholem sportovních filmů, je to poctivá práce kamery, je to úchvatná hudba Travora Rabina, ale je to především excelentní herecký výkon Samuela L. Jacksona. Mnozí zde filmu vyčítají kýčovitost filmu potažmo scénáře a já jim to vyvracet nebudu. Jenže všechny ty řeči o morálce, vzdělání, systému apod. jsem prostě Cartrovi věřil a to je umění. Coach Carter je přesně film pro mě i jako bývalého basketbalistu i jako fanouška dobrých filmů. Jenže malá odlišnost tu je - tohle totiž není jen dobrý film, tohle je setsakramentsky povedená filmová pecka !!! :-) ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Prostředí 7/10/// +Jackson v hlavní roli, soundtrack, náboj, příběh, děj -budu upřímný, moc záporů mě nenapadá, snad jen žánr, ale o tom se rozepíšu dál/// Tomuto filmu jsem se dlouhou dobu vyhýbal. Důvod je prostý. Sportovní filmy patří až na samotný konec mého potravinového řetězce a tudíž je vůbec nežeru. Ono se totiž hodí, aby jste alespoň trošku danému sportu rozuměli a aby vás zároveň bavil i příběh a osudy postav. V tomto filmu se právě toho podstatného dočkáte a to měrou vrchovatou. Probíhající zápasy mají jiskru a jsou zajímavé, samotné postavy potom mají co říct. Jsou přehledné, každý má svůj příběh a do toho hlavního je spojuje coach Carter v podaní skvělého Samuela L. Jacksona. S výsledkem jsem nesmírně spokojen a o to víc, že jsem takový filmový zážitek nečekal. Uvěřitelné a upřímné sportovní drama./// Celkem 82%/// ()

Galerie (34)

Zajímavosti (21)

  • Samuel L. Jackson získal od Národní sdružení pro herce černé barvy pleti cenu Image 2005 v kategorii nejlepší herec. (Terva)
  • Otevírácí víkend přinesl tomuto snímku tržbu 24 182 961 amerických dolarů, což mu vyneslo titul do té doby nejvýdělečnějšího filmu z produkce MTV. (KucC)
  • Channing Tatum nikdy nehrál basketbal, takže měl speciální trenéry, aby dokázal s ostatními udržet tempo. (viperblade)

Reklama

Reklama