Reklama

Reklama

Generace X

  • USA The Chumscrubber (více)
Trailer

Obsahy(1)

Černá komedie o životě v typickém americkém satelitním městečku. Každý se stará sám o sebe a o nic jiného se nezajímá. Příběh začíná v okamžiku, kdy Dean Stiffle (Jamie Bell) najde mrtvé tělo svého přítele Troye. Ví, že nemá smysl nikomu nic říkat, protože by to stejně nikoho nezajímalo. Brzy se však ukáže, že Troy sebral peníze místním drogovým dealerům a ti jsou přesvědčeni, že Dean ví, kde jsou ukryty. Pokud jim skrýš neukáže, zabijí jeho mladšího bratra, kterého unesli. Spletli si však dítě… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (237)

Tygrys

všechny recenze uživatele

The Chumscrubber je jeden z mála filmů, které neumím ohodnotit. Při sledování jsem se cítil jako na houpačce. Pokud tvůrci zamýšleli stvořit drama tak se jim to povedlo jen z části, spíš vůbec. Pokud komedi tak je to ta největší šílenost. Opravdu jsem párkrát vybuchl smíchy. Největší uleťák byl každopádně starosta Ebbs v podání Ralpha Fiennese a nejvíc sexy byla bez diskuzí Crystal (Camilla Belle). ()

Abes 

všechny recenze uživatele

S odstupem páru dní se k Chumscrubberovi myšlenkami stále vracím. Vidím Americkou krásu, cítím Donnie Darko a nejpodivnější asociace bude asi vzpomínka na Ken Park. Rozhodně spřádám druhou projekci, páč ta první byla nečekaná, podrytá dabingem a trestuhodným ořezem obrazu v poměru podobnému stranám krabičky od sirek. ...je to příběh o ženě, která musí stihnout snad milion věcí, a proto úplně zapomene, že má syna. O té samé ženě, která přes svou snahu stát se paní starostovou nepozná, že je její snoubenec delfín. O muží, který je prací na své nové knize zaslepen natolik, že když mu jeho syn vyhrožuje smrtí, On reaguje pouze na slovní spojení "tvá blbá kniha". Příběh o jiné ženě, která se svou absencí energie bojuje pomocí extraktů ze zeleniny. Je to zkrátka příběh o všemožných závislostech, vyštosovaný do absurdních výšin a osobitým způsobem je i zábavný. ()

Reklama

Faye 

všechny recenze uživatele

Podivné předměstí obývané ještě podivnějšími lidmi, kteří jsou navíc naprosto lhostejní ke všemu, co se kolem nich děje. Městečko, kde mládež nemusí dospělým lhát, protože ti jsou tak zahledění sami do sebe, že nic a nikoho nevnímají. Jsou i tak ohleduplní, že ani nekontrolují a tím pádem ani nepostrádají vlastní děti. A tady žije Dean a žil i jeho jediný kamarád. „Troy dodával dobrou náladu pilulkami všem dětem. Ano, takhle bylo štěstí rozprostřeno všude kolem. Život už nemohl být báječnější.“ …. Než se Troy oběsil. Absurdita dnešního světa podpořená značnou dávkou cynismu a k tomu skvělá herecká sestava. Rozhodně pozoruhodná kombinace. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrá generačná výpoveď, ktorá možno viac hovorí o rodičoch ako o ich deťoch... Čosi podobné skúšal aj provokačný KEN PARK. Tu sa to zaobišlo bez porna a bez tlačenia na pílu násilia a výsledok je omnoho silnejší. Občas pripomenie o rok mladší ALPHA DOG... Téma delfínov bola zaujímavá a nevadila mi, aj keď som ju úplne nepochopil... ()

sharky 

všechny recenze uživatele

65% Podivný mix mezi Zoufalými manželkami, teenagerským hororem a nezávislým filozofickým dílkem. Film je chvíli vážný, chvíli sarkastický, chvíli šílený, úplně mi ta žánrová nejednoznačnost nesedla, ale na druhou stranu jsem se nenudil a v pohodě to dokoukal až do vysmátého/dramatického konce. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (7)

  • Film získal Cenu diváků pro nejlepší film na Filmovém festivalu v Moskvě. (Terva)
  • V 11. minutě, když jdou děti do školy, zní v pozadí skladba „Pure Morning“ od britské hudební kapely Placebo z jejich alba „Crossing All Over! Volume 8“, které vyšlo v roce 1998. (Trajektt)
  • Název filmu odkazuje na stejnojmennou videohru. (Terva)

Reklama

Reklama