Kamera:
Remi AdefarasinHudba:
Damon GoughHrají:
Hugh Grant, Nicholas Hoult, Sharon Small, Toni Collette, Natalia Tena, Peter McNicholl, Chris Webster, Isabel Brook, Bethany Muir, Jenny Galloway (více)Obsahy(1)
Osmatřicetiletý Will (Hugh Grant) je typický londýnský playboy. Je bohatý, svobodný, bezdětný a bezstarostný. Ale jen do chvíle, než mu jedna z bezpočtu přítelkyň, které až dosud střídal ve svižném tempu, dá "kopačky". A víte proč? Kvůli svému dítěti. Právě tato nová a zcela nepochopitelná zkušenost přivede Willa do nedotčeného "loviště", a tím je Sdružení osamělých rodičů, kde jsou téměř výhradně svobodné či rozvedené ženy. Právě díky Susie (Victoria Smurfit), té nejatraktivnější, se Will jedné neděle seznámí s Marcusem (Nicholas Hoult). Je to divný kluk a ještě podivnější je jeho matka Fiona (Toni Collette). Právě ten víkend, kdy poslala syna se sousedkou, se pokusí o sebevraždu, a tak se Will proti své vůli ocitne v roli záchranáře a vzápětí i pěstouna. Ten "spratek" se na něj překvapivě upnul, i když mu bylo od začátku jasné, že Fiona u Willa nemá nejmenší šanci. Dospělému chlapci zprvu není po chuti, že Marcus se stal jeho každodenním hostem. Ruší to jeho nicnedělání. Jenže pak se karta obrátí a Will toho malého nutně potřebuje, aby postupně začal chápat, že Marcus už navždy vstoupil do jeho života. (oficiální text distributora)
Taky jsem se jal přemýšlet o "bratřích W+W", dokud mi nedošlo, že je to adaptace vynikající knihy. Všechno to přesně balancuje na té nepřesně vymezené hranici mezi hodně černým cynismem a tím naším starým známým sentimentem. Jen nechápu, proč se Will tak divil, že se zamiloval právě do Rachel. Já potkat Weiszovou, tak fakt neváhám ani nanosekundu :-D ()
Jo tak tohle me fakt dostalo. Hodne netradicni romanticka komedie, ale jako drama bych to v zadnym pripade nevidel, protoze jsem se skoro furt smal. Hugh Grant tu predvadi jeden ze svych nejlepsich vykonu a jakkoliv ho moc nemusim, tak tohle zahral fakt dokonale a je to nejspis nejlepsi film ve kterem hraje v hlavni roli. Ty jeho kecy nemeli chybu a trosku mi pripomnel Lepsi uz to nebude. Skoda, ze pribeh, ktery je ze zacatku fakt svizny a proste bajecny, zacne postupne ubirat na vtipech a vic se venovat napraveni Granta. Nastesti to neni nijak moc a na konci to s pisnickou Killing me Softly fakt hodne rozjede. Pro me byl tenhle film velke prekvapeni a skvela zabava, za kterou si zaslouzi 5*. ()
Tak toto považujem za jednu z najnedotieravejších romantických komédií s priklonením na komediálne zameranie a zároveň aj ako zlom môjho vnímania Hugha Granta. Veľká vďaka, že sa Weitzovci nedržali pri type komédií, s ktorou debutovali. Toto je o niečom inom a myslím, že túto podstatu sa im podarilo vystihnúť ešte o niečo lepšie ako typické zvrátené úlety ('American Pie'). Akurát to trošku prehnali s vyzobrazením Toni Collette a ešte rozmýšľam, čo by som vytkol, no iné ma nenapadá. 95%. ()
Pre Hugha Granta celkom netypická romantická komédia, pretože všetko čo natočil, až na jednu výnimku a zhodou okolností je to aj jeho životný film - Horký mesiac (1992), je sladké ako kilo sušených ďatlí pomiešaných s práškovým cukrom. Toto nebolo tak sladké, ale o to viac to bolo pohodové a pozerateľné. Postrehol som aj náznak zaujímavých myšlienok a pekný odkaz na záver, takže u mňa spokojnosť. 75/100 ()
Jeden z mála filmových bonbónků z nabídky vánočních (2006) filmů, na které jsem se vysloveně těšil. No, a dopadl lépe než jsem předpokládal. Role bezstarostného děvkaře Willa bravurně vymanila Hugh Granta od únavných partů pomatených a nesmělých mladíků a nabídla mu cynického osmatřicátníka z OPRAVDU reálného světa. Je playboyem, žijícím z autorství sentimentálního vánočního hitu svého otce bezstarostný život, když náhle mu do života vklouzne Marcus, fackovací panák pro své okolí. Svěží vypointovaná britská komedie nikdy nesklouzne k levnému sentimentu, je příjemně opravdová, s kouzelnými vnitřními dialogy, vybroušenými gagy a křehkými skladbami britského písničkáře (Badly Drawn Boy). Grant do role „stále dospívajícího“ Willa skvěle padne, i jeho okolí předvádí nadstandardní výkony. Od mladičkého Nicholase Houlta, přes nevděčnou roli destruktivní Toni Collette až k nádherné Rachel Weisz. Děkuju za Nicka Hornbyho, stále ještě inteligentní netuctové komedie a bratry Paula a Chrise!! ()
- Will (Hugh Grant) si vyberie z videopožičovne film Frankensteinova nevesta (1935), ktorý neskôr aj pozerá. Okrem iných hororov je tam vidieť aj Rosemaryino dieťa (1968), Nezvratný osud (2000) či Faust (1993). (fefee)
- Zo zárobku z tohto filmu si Nicholas Hoult kúpil bicykel. (Smok)
- Po skončení natáčania dostal Nicholas Hoult od bratov Weitzovcov do daru bundu, v ktorej hral, škrečka a PlayStation. (Smok)