Michael Felgate (Hugh Grant) je pilný Angličan pracující v aukční síni v New Yorku. A jak to tak bývá, zamiluje se. Do Giny Vitaleové (Jeanne Tripplehorn) učitelky z Queensu. Leč, jak ji požádá o ruku, její reakce není rozhodně povzbudivá. Gina odmítne a štkající uteče z restaurace. Všechno se ale provalí, když se Michael setká s jejím otcem, okouzlujícím Frankem Vitaleem (James Caan), jenž je "Mr Big" v ultranásilnickém mafiánském spolku, a který ho uvítá s velmi otevřenou náručí. Gina se snaží vysvětlit Michaelovi, že si ho nemůže vzít, protože Frank se svou zločineckou bandou zničí každý vztah, který má pokračování v "náboru" přítele do otcova obchodu. Michael slibuje, že zařídí čistku v gangu, aby si svou milovanou mohl vzít, leč úkol si předsevzal nelehký. (oficiální text distributora)

(více)

Trailer

kingik

Komedie nejen pro mafiány a hlavně o mafiánech drží vysoké karty v hereckém obsazení a šikovné nápaditosti, která ovšem není nijak ohromující. Je fakt, že Hugh Grant a James Caan je tandem, který opravdu pobaví a když se přidá provokativně milá Jeanne Tripplehorn, tak je o zábavu postaráno. Není to sice žádný skvost v žánru komedie, ale patří to k tomu lepšímu, co se za poslední roky urodilo. Mé hodnocení: 60% ()

Dudek

Je to parádní film, nejspíše překvapení měsíce. Čekal jsem obvyklou Grantovskou taškařici, ale dostal něco úplně jiného. Mickovy modré oči jsou přehledem těch nejšílenějších nápadů složené ve velmi kompaktní celek. Úžasně též funguje gradace příběhu, tvůrci se nad žádným zábavným tématem dlouho nepozastavují a v moment, kdy by přestala být daná věc vtipná ji okamžitě nahrazují něčím mnohem zábavnějším. Mezi herci musím pochválit jak oblíbence Jamese Caana, tak i zcela úchvatného Burta Younga v jedné ze svých nejlepších rolí. Škoda jen toho zbytečně přeslazeného konce, černější závěr bych jen ocenil. [TOP 19/6 57%] ()

Gilmour93

Přijmutí do mafiánské rodiny sebou nese nástup na kolotoč služeb a protislužeb a vy máte jistotu, že se o vás nakonec vždycky někdo postará, nebo „postará..“ Grantův kolouší kukuč hozen do světa, kde je úmrtnost stejně vysoká jako spotřeba špaget. S klišé mafiánských filmů si to pohrává podobně jako Analyze This (pojítkem může být i měsíční krajina na obličeji Joea Viterelliho), ale pokud mám dostat komediální nabídku, která nejde odmítnout, volím kousek Harolda Ramise.. ()

gudaulin

V záplavě romantických komedií tvoří Mickovy modré oči lehký nadprůměr a podobně se dají označit i v rámci filmografie Hugha Granta, který na sympatické, bezelstné tvářičce založil svou hereckou živnost. Humor je přitom v podstatě tuctový, rozhodně nečekejte nějaký originální nebo dokonce intelektuální zážitek. Na druhou stranu, i když snímek evidentně cílí na masové publikum, dokáže se vystříhat trapností, vulgarit a lacinosti typických pro zámořskou tvorbu. Největší plus přitom představuje obsazení, kdy role mafiánů v lehkohumorné hříčce hrají herci, které známe z krvavých mafiánských dramat a zároveň dokonale zapadají do představ, jaké my diváci máme o členech mafiánských klanů. Asi nejlepší trefou je James Caan v roli mafiánského otce nevěsty. K opakovanému shlédnutí sice tenhle kousek nevybízí, ale jedno shlédnutí neurazí. Celkový dojem: 55 %. ()

berusche

Když já vážně nemám ráda Granta! Ten jeho imbecilní pohled někoho, kdo ani tu Babičku nečetl, mi prostě na roli svůdníků a milovníků nesedí. Možná je to tím, že je Brit :D, obecně ten humor není nic pro mě (Jonesová se nepočítá). Jediné, co si pamatuju, je snaha tvůrců o dobrou kopii italských mafiánů (která mě nenadchla), ne-moc hezkou hlavní hrdinku a tu hloupou a rádoby vtipnou větu "vodkrouhni mě" s tím rádoby drsným dialektem. Podle mého takové dost přepálené vtipy, bez kterých by se to možná obešlo. ()

• Prezývka jedného z gangstrov je Tony Dvojprsťák. Rovnaká postava sa objavila aj vo filme Likvidátor (1996). Zaujímavosťou je, že Tonyho Dvojprsťáka tam hral Joe Viterelli, ktorý v tejto snímke stvárňuje Vinnieho D'Agostina. (m.a.t.o.)
  • Väčšina hercov, ktorí si zahrali v tomto filme, sa objavila aj v seriáli Sopranovci (od r. 1999). (m.a.t.o.)
  • K filmu nebola zložená žiadna hudba. Použila sa totiž muzika z britskej televíznej show Jeeves and Wooster (od r. 1990). (m.a.t.o.)