Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nově zvolená starostka rozhodla, že každý, bez ohledu na velikost, váhu, pohlaví, vzhled či fyzickou sílu, může vstoupit do místní Policejní akademie a po jejím absolvování se stát ochráncem pořádku. Když velitel akademie, major Lassard, spatří nové adepty na místa policistů, směsici roztodivných postaviček, podivínů, nemotorů a nekňubů, přikáže svým podřízeným, aby jim dali pořádně zabrat a vyhnali jim z hlavy přání být policisty. Každý totiž může kdykoli školu opustit. Z davu dychtivých čekatelů na policejní odznak postupně vystupuje do popředí několik svérázných figurek: mohutný a poněkud těžkopádný černoch Moses Hightower, háklivý na každou narážku týkající se barvy kůže, lehce trhlý imitátor zvuků Larvell Jones, drobná a nesmělá černoška Laverne Hooks s vysokým dětským hlasem, bojácný tlouštík Leslie Barbara, fanatický pistolník Tackleberry a samozřejmě zlodějíček a povaleč Corey Mahoney. Ten jediný nemůže ze školy odejít dobrovolně, skončil by totiž ve vězení. Může však být vyhozen. A tak je zcela jisté, že začíná válka nervů, kde na jedné straně stojí Mahoney, na druhé důstojníci akademie v čele s poručíkem Harrisem. Po náročném výcviku, se nezkušení nováčci ocitají v ulicích města... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (539)

berg.12 

všechny recenze uživatele

Po koupi prvního rodinného videa na vánoce 1990 pro mě seznamování s filmovým světem znamenalo dva tituly: "James Bond" a "Policejní akademie". K Bondovi se dokážu vracet dodnes, z Policejní Akademie zůstal pro mě tenhle první díl (se zavřenýma očima možná tak ještě dvě pokračování). Pokud se řekne 80's, tahle parta se mi vybaví vždy mezi prvními. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Policejní Akademie je bezesporu nejkultovnější parodií (společně se sérií Žhavé Výstřely) všech dob, kterou zbožňují masy lidí. První díl je nejlepším z celé série a to proto, že je prostě první :) Ve srovnání s ostatními díly opravdu ční hodně vysoko, ale nedosahuje zábavnosti už zmíněné série Žhavé Výstřely, ve které se ukázalo, že druhý díl nemusí být vždy ten horší. Pokud máte zájem o pobavení se nad partou přiblblých policistů, bude vám úplně stačit díl první. O moc nepřijdete. ()

Reklama

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Klasika môjho detstva a dodnes jedna z mojich (naj)obľúbenejších komédií. Osemdesiate roky by bez Mahoneyho, Thompsonovej, Harrisa, Hightowera, Lassarda, Tackleberryho, Facklera a Jonesa neboli osemdesiatymi rokmi. Samotný film už poznám (takmer) naspamäť a napriek tomu ma nenudí. Naopak, povedal by som, že zreje ako víno. Nemám, čo vytknúť, film je originálny, svižný, má nespočetné množstvo kultových scén, nezabudnuteľné hlášky, dokonalé postavy a bezkonkurenčnú úvodnú melódiu. Pre mňa "vec" zo skupiny "kedykoľvek & kdekoľvek", lepšie povedané - ten kto ide pod 4* u mňa nemá šancu.:) ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Pohyb, pohyb, pohyb. Starší komedie, která je opravdu výtečná. I přes svá léta má stále co nabídnout a divák se baví. Prostředí policejní akademie je příjemné a ukázkou je, že i na tomto se místě se dá zažít spousta legrace. Je to prostě klasika, která nezevšední a především pobaví. Komedie na správné úrovni. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jedna z najdôležitejších komédií mojej mladosti, do ktorej som bol tak trochu prinútený ostatnými spolužiakmi, ale ktorú som si aj dosť užil. A samozrejme viackrát. Fóry sú tu síce nesmrteľné, ale skôr sa jedná o ten prípad, keď si niečo už pripomínať nechcem, pretože by som zistil, že to už ani zďaleka nie je ono a oná nostalgická spomienka by utržila tak trochu ranu pod pás. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (65)

  • Časopis, ktorý drží Leslie Barbara (Donovan Scott) v oboch kúpeľňových scénach, je Life Magazine z júla 1983 s článkom "Národné parky v ohrození". (WalterIK7)
  • Na párty hrá Eugene Tackleberry na saxofón. V skutočnom živote bol David Graf skutočne vynikajúcim hráčom na saxofón. (Arsenal83)
  • Niektoré scény sa natáčali v opustenej psychiatrickej liečebni Lakeshore v Toronte. (m.a.t.o.)

Související novinky

Za zvuků hudby... předěláváme

Za zvuků hudby... předěláváme

21.08.2009

Dost bylo válek na vzdálených planetách (doufám, že vás teaser na Avatara příliš nezklamal), pojďme si trochu zatančit a zazpívat ;-). Tento týden se vynořily tři hudební projekty, které stojí za… (více)

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Reklama

Reklama