Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Životní příběh amerického lupiče z Divokého Západu Jesseho Jamese (1847 – 1882) se stal inspirací pro řadu westernových snímků. Na plátnech kin se začal objevovat již v éře němého filmu a v roli Jesseho Jamese se objevili slavní herci jako Robert Duvall (Velká Northfieldská loupež) nebo Brad Pitt (Zabití Jesseho Jamese zbabělcem Robertem Fordem). V roce 2001 natočil režisér Les Mayfield moderní verzi příběhu o legendárním psanci, jehož jedni vnímali jako nebezpečného zločince a druzí oslavovali jako hrdinu. V akčním westernovém snímku Psanci Ameriky se v roli neohroženého pistolníka představil irský herec Colin Farrell, pro něhož to byla jedna z prvních větších hereckých příležitostí. Příběh pojednává o tvrdém gangu bratří Jamesů a Youngerů, kteří se po skončení americké občanské války vrací zpátky na své farmy v Missouri. V rodném městečku se však setkávají s nelítostným železničním magnátem, který s pomocí bandy pistolníků zastrašuje místní obyvatele a za směšné částky vykupuje jejich pozemky na stavbu železnice. Mladí farmáři se ale nemíní vzdát svých pozemků za žádnou cenu a brání, co jim právem náleží. Začíná jedna z největších štvanic v historii Divokého Západu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

agathon 

všechny recenze uživatele

Kéž by se našel další Eastwood a byl ochoten natočit western jinak. Tak jsem to jako malý zbožňoval a teď v posledních letech jen žasnu (během toho, jak naše televize vyhrabávají ze světových archivů další a další žánrové perly nasazované pak v těch nejroztodivnějších časech), co že to všechno dějinné hlubiny filmů z Divokého západu skrývají. Tohle je jště lepší (post)moderní zástupce toho klasičtějšího proudu. Zajímavé je snad jedině to obsazení - směska ex-Bonda Daltona, pre-Locka O´Quinna, rozpolcené "Hero" Larterové a ještě nepříliš známého Farrella. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nadšením zrovna nekřepčím, přesně nevím co tím chtěl vlastně básník říci. Celý film jsem přemýšlel jestli sleduju komedii u které se nesměji anebo drama u kterého chybí napětí. Ve filmu jde vše jako na drátkách a o nějaké vypjatější scény rozhodně nouze JE. Herecká sestava není špatná, ale filmu aby se dostal na vyšší stupínek chybí mnohé. Především lepší děj. Mladé pušky jsou mnohem lepší. Takže Billy Kid vs. Jesse James 1:0 pro Emilia. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říct, že by se tady nevyskytovaly pot, špína, krev a slzy ... ale patrně skončily v rukou šikovného vizážisty, který je náležitě upravil, aby hrdinům nekazily image. Další z mnoha variací na nestárnoucí téma "Jesse James + jeho gang" nelpí na autentičnosti, je silně nad věcí a neklade si žádné vyšší cíle - proto ji lze přijmout jako lehce úsměvnou, dostatečně akční a vcelku příjemnou westernovou pohádku o stylových amerických Jánošících, kteří stáli na straně spravedlnosti, bohatým brali a chudým dávali ... a jen tak bokem si občas trochu přilepšili. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Príbeh síce toho veľa neponúkne, aj keď by tu snaha bola, no aj napriek tomu je to taka príjemná pohodička pri telke. Neškodná zábava s občasnou akciou, pár hláškami a strieľaním ako z guľometu. A príležitostne prišlo aj na srandu, najmä keď si Colin Farrel zahral neohrozeného ramba na koni. Toľko guliek a ani jedna ho netrafí, no paráda. Alebo dostane zásah do srdca, ale obetavý doktor všetko vylieči, a na koniec ešte aj svadba. No veď vravím, príjemná a zábavná rozprávka z westernového prostredia na nudný večer počas týždňa. Priemer. 60/100 ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Moc nechápu účast Colina Farrella v tomto snímku, který je na všechny způsoby obyčejný. Snaha dostat do filmu co možná nejvíc hvězd budoucnosti je patrná, ale ve výsledku se vyplatila jen hlavní role Colina Farrella, který všechny strká do kapsy. Bohužel mě zklamala i jeho vyvolená, Ali Larter, která není ani moc hezká a nevzbuzuje tak v divákovi tu chápavou vlnu obětování Jesse Jamese pro takovou ženu. jinak film je krátký, což je k jeho prospěchu a zbytečně mu je vnucen happy end, který prostě u každé western komedie musí být, aby byla spokojena i poslední divačka. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (6)

  • Natáčanie trvalo 65 dní, z toho počas 45 dní sa teplota pohybovala okolo 40 stupňov Celzia. (m.a.t.o.)
  • V rámci prípravy na film museli herci stráviť šesť týždňov na ranči s kovbojmi, kde sa učili jazdiť na koňoch. (m.a.t.o.)
  • V titulkoch je uvedené použitie záberov z filmu Maverick (1994). Ide o krátku scénu s parníkom, keď sa Jesse (Colin Farrell) a Zee (Ali Larter) snažia dostať na Floridu. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama