Reklama

Reklama

Pod kontrolou

  • Česko Pod dohledem (více)
Trailer 1

Extrémně nebezpeční masoví vrazi projíždí krajinou a mezi lidmi se šíří strach. Policie je bezradná, dokud maskované vrahy při jedné akci náhodou nezahlédne trojice očitých svědků – starší policista, osmiletá holčička a mladá žena závislá na drogách. Na jejich výslechy pod dohledem kamer jsou povoláni dva speciální agenti FBI. Původně rutinní práce se brzy změní v tajemnou hru, kterou mezi sebou svědci a agenti hrají. Nikdo zde totiž nemluví pravdu. Originální příběh s nečekaným zvratem natočila režisérka Jennifer Lynchová, dcera významného režiséra Davida Lynche. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (157)

kingik 

všechny recenze uživatele

Režisérka Jennifer Chambers Lynch neví, jestli chce tímto thrillerem šokovat nebo je jí úplně jedno, jak bude její film pochopen. Nejméně do poloviny se film utápí v solidní nudě. Dva agenti FBI (Pullman, Ormondová) přijíždějí na policejní stanici vyšetřovat a poslechnout si výpovědi tří svědků, kteří přežili krvavý masakr na silnici, který se stal den před tím v tomto nehostinném zapadákově. Bílá dodávka s dvěma maskovanými únosci narazila do skupinky lidí a ty co nezemřeli nárazem jednoduše zastřelili. Lynchová v první polovině sbírá body hlavně za technické provedení filmu, ale jako zdatná vypravěčka se moc neosvědčuje. V podstatě tak zbytečně sledujeme kterak dva zkorumpovaní policisté na své dálniční hlídce překračují svoji pravomoc a baví se tím, že projíždějící řidiče zastavují a šikanují za rychlou jízdu. Nechápu, proč tohle ve filmu bylo, když to s hlavní dějovou linií vůbec nesouviselo. Film byl v té chvíli docela na odpis, ale pak přijde velký zvrat v ději a režisérka projeví svůj talent k perverzi a tak trochu zasvětí přímo na policejní stanici diváka do tajů lesbických hrátek a film se jako puzzle začne skládat před nevěřícím divákem. Na mě si ale režisérka moc nepřišla, protože zvrat jsem včas odhalil. Jenže poté film jaksi přestal dávat smysl a možná ho neměl ani předtím. Jennifer Lynch je dcerou slavného Davida Lynche a hodně vody uplynulo od jejího debutu Helena v krabici. Jenže ani po těch letech stále nenalezla ten správný cit pro dobrý vypravěčský rytmus a napětí a tak jsem byl hlavně spokojený s technickou stránkou filmu, kterou odvedla na výbornou. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Vysoko nadpriemerne viac nez dve tretiny filmu, v ktorych je skvelym sposobom budovana atmosfera, su bohuzial v mojich ociach podkopane prehnanou pointou, ktora sice film nedegraduje niekam uplne dole, avsak stale na mna posobi ako past na oko. Kazdopadne, ta hodina a pol urcite stoji za obetovanie, pretoze film to je naozaj viac nez dobry. 3,5/5* ()

Reklama

Fleinka 

všechny recenze uživatele

Rozřešení na konci vás utvrdí, že jste to až tak pod kontrolou neměli aneb jak člověk může dát na první dojem. Jediné co se mi příčilo už od samého začátku, byly prázdné dialogy a hluchá místa, která málem způsobilo zmáčknutí čudlíku OFF. I přesto jsem ráda,že jsem vydržela. Tři hvězdičky za závěrečné minuty filmu si zaslouží. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Možná kdybych film viděla v době vzniku byl by můj komentář jiný, ale takhle...Jediné co se dá říct je, že je film divný s úchylnými postavami kromě dětí...Nejvíc mě, ale nasrala ta konečná přeměna "agentů FBI" a ta jejich sexuální scéna, která na mě působila heavy směšně a naprosto průhledně na efekt...Celkově mám pocit, že se dcerunka chtěla přiblížit papínkovi a moc to nevyšlo...Za mě 50% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Ač předvídatelné, tak při závěrečném "překvapení" nechutně šokující. Moc nevadí, že je pointa jasná během pěti úvodních minut snímku - poslední dvacetiminutovka tím totiž nijak zásadně neztrácí. Škoda jen, že si dílo dcery nejpodivnějšího reřiséra na světě nedrží po celou stopáž to správné tempo... Pravé napínavé peklo ala Funny Games přijde až po hodině stereotypního vyšetřování, jinak se jedná o průměrný každodenní thriller, který nemá moc co nabídnout. Já jako divák si tak odnáším pouze přesvědčivě natočenou studii chování masových vrahů. A mrazilo mě ještě dlouho po titulcích! Inu, škoda, protože kdyby byla celá Surveillance v duchu druhé půlky filmu, bylo by to na pět hvězdiček. Začínající reřiséři se holt nudě nevyhnou, i přesto se těším na Lynchové další kousek o hadí ženě... ()

Galerie (20)

Zajímavosti (7)

  • Jennifer Lynch za tento film, jako první žena, získala ocenění "Nejlepší režisér" na New York City Horror Festival a Ryan Simpkins získala ocenění "Nejlepší herečka". (TomikZlesa)
  • Snímek získal cenu pro nejlepší film na Sitges - Catalonian International Film Festival 2008. (klo11bouk)
  • Podle Jennifer Chambers Lynch měl být film původně o čarodějkách. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama