Reklama

Reklama

Klíč

  • USA The Skeleton Key (více)
Trailer

Obsahy(1)

Caroline si užívala bouřlivé roky mládí a nebyla se svým otcem, když umíral. Stala se ošetřovatelkou, která pečuje o přestárlé a umírající. Je odlišná od svých cynických kolegyň z domova důchodců, protože každou smrt prožívá a bere ji jako prohru. Nakonec už to tam nevydrží a přijme práci jako ošetřovatelka ochrnutého starce Bena v osamělém domě uprostřed bažin, kde on žije se svou manželkou Violet. Dům je velký, ponurý a má spoustu místností. Caroline dostane od Violet univerzální klíč, ten odemyká všechny místnosti v domě. Jen do jediné Violet nesmí. Zvídavá mladá dívka použije univerzální klíč a vstoupí do dveří, které by raději nikdy otevírat neměla. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (497)

Falko 

všechny recenze uživatele

Prva hodinka bola trosku zdlhava, aj ked ma teda zaujimalo, co sa s tym domom vlastne deje a preco ma Ben v podani Johna Hurta vecne strach, dej sa len pomaly hybal dopredu az kym neprisiel prekvapivy, ale zvlastny zaver filmu. Ja osobne mam radsej trosku viac akcie, alebo este viac napätia, preto davam take slabsie 3 hviezdicky. Reziser Iain Softley natocil napriklad tieto filmy: BACKBEAT (1994), NEBEZPECNA SIT (1995), KRIDLA VASNE (1997), SVET PODLE PROTA (2001) alebo INKOUSTOVE SRDCE (2008). __________ Kate Hudson - (Caroline Ellis) +++ Gena Rowlands - (Violet Devereaux) +++ John Hurt - (Ben Devereaux) +++ Peter Sarsgaard - (Luke Marshall) +++ Joy Bryant - (Jill) +++ Maxine Barnett - (Mama Cynthia) +++ Produkcia: Iain Softley +++ ()

oje 

všechny recenze uživatele

Skeleton Key na milimetr přesně zapadá do šuplíku ryze atmosférických horrorů bez kapky krve s haldou napětí navrch. Na celkovém výjevu filmu a jeho perfektní strašidelné atmosféře pracuje každičký detail – od cvrkotu kobylek a vrzající podlahy, až po interiér domu. Vedle zpracování na jedničku je tu klasicky vypadající příběh staršího bubudomu s bohatou historií, se kterým bych se velmi plně spokojil. Kazy na kráse, a to mírný odklon od horrorové linie a marnění divákova rozpololožení v trochu zbytečně překombinovaném námětu, ale kompenzuje Hudsonka svým fitnessoidním tělem. Atmosférickou alternativou je duchařina Ti druzí. Alternativa: The Others, Orfanato, Darkness, House of the Devil. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Problém Kľúča je ten, že sa v ňom celý čas relatívne nič poriadneho nedeje a potom naraz bum prásk, príde finále ako víno​​. A hneď po ňom sakramentsky pôsobivá pointa (aj keď ak pozeráte na horory často, jednoduchou kombinatorikou sa na ňu dá prísť už niekde za polovicou). Práve tento dravý prerod ilustruje, o koľko mohol byť prvý polčas lepší. Režisér si dáva až príliš načas, na to, že má v skutočnosti k dispozícii niečo málo pod deväťdesiat minút a ešte v polovici vlastne neviete, čo sa bude diať. Chýba tu nejaký spínač, ktorý by uviedol vaše nervy do pohybu a držal v takej tej (ne) príjemnej neistote, nahlodával, naznačoval. Takto zostal Softleyho počin medzi vydeseným a spokojným divákom len niekde na pol ceste. Čo je ale v tomto kvalitnom remesle stále dosť na to, aby ste si ho pozreli, pretože šanca, že vás dostane, je oveľa väčšia, než že sa na poli hororov urodí ešte niečo šťavnatejšieho. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem sledoval dost vydařený film, ale konec mě totálně znechutil. Atmosféra filmu byla od začátku jednou parádní mysteriózní jízdou okořeněnou vynikajícím výkonem Kate Hudson a slušným hudebním doprovodem. Po celou dobu jsem s napětím očekával jak to dopadne, ale následně jsem byl hodně zdrcen naprsto dementním koncem. Příběh samotný nemá žádné výrazné trhliny, kromě několika nudných pasaží, ale těch zde bylo minimum. ()

Hellblazer 

všechny recenze uživatele

No hororový fanúšik nebude spokojný na 100% ale pokiaľ máte radi atmosferické thrilleri tak je to niečo pre vás a svojich fanúšikov určite nesklame ani Kate Hudson. Žiadne lakačky sa nekonajú ale príjemná mrazivá atmosféra sa tu z časti nachádza takže film dokáže upútať, ale to platí až o druhej polovici do ktorej sa dostanete až po prekonaní neskutočnej nudy pri ktorej sa vám môže ľahko stať že zaspíte. Inak čo sa týka formálnej stránky je to v súčasnosti štandard podobne ako priemerní herci. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (6)

  • Ronald McCall si kvůli postavě Papa Justify musel ostříhat dredy. (figgo jr.)
  • Kniha, kterou čte Caroline Panu Talcottovi při první scéně, je "Ostrov pokladů" od Roberta Louise Stevensona. (Valsadora)
  • V závěru filmu má Caroline (Kate Hudson) na půdě rozmazané oči. Po probuzení jsou však v pořádku a poté opět rozmazané. (Terva)

Související novinky

Zemřela herečka Gena Rowlands

Zemřela herečka Gena Rowlands

15.08.2024

Ve věku čtyřiadevadesáti let odešla obdivovaná americká herečka oceněná čestnou Cenou Akademie a dvěma Zlatými glóby, Gena Rowlands. Zemřela ve středu 14. srpna ve svém domě v Indian Wells v… (více)

Reklama

Reklama