Bryan GordonScénář:
John HughesKamera:
Donald McAlpineHudba:
Thomas NewmanHrají:
Frank Whaley, Jennifer Connelly, Dermot Mulroney, Kieran Mulroney, John M. Jackson, Jenny O'Hara, Noble Willingham, Barry Corbin, RonReaco Lee (více)VOD (2)
Noc v obchodním domě s půvabným děvčetem a dvěma lupiči. Někteří mladí lidé sní o tom, že jednoho dne opustí rodný dům a začnou žít na vlastní pěst. Jenže Jim Dodge je doma spokojený. Ale přišel den, kdy si musí i on najít zaměstnání - stane se uklízečem ve velkém obchodním domě. Ale hned při své první pracovní směně se jeho život zkomplikuje - v budově je s ním totiž zamčeno půvabné děvče a dva zloději - amatéři, kteří plánují ďábelskou loupež. (Guild Home Video)
Někdy se člověk podivuje nad hodnocením filmu.Tak jasně jasně,tenhle film snad každý pustil kvůli Jennifer.Já viděl nějaký videoklip k filmu a říkal jsem si,že to byla sakra kočka a je to až nelidský jaká je to kost.Inu to máme.Ale ten film je fakt romantika s hlavním postavou kluka,který mě až moc připomínal.Možná právě proto to hodnocení.Tak jako tak je to další z tisícíh romantickcýh komedií.Dokonce jsem se i zasmál a český dabing byl super.Sice příběh to bral horkou jehlou a nelogičností jak může se někdo dostat do obchoďáku,když je zavřený a nemá alarm,ale v podstatě ta romantická jehla na kolečkových bruslích byla dobrá.Ke konci už docházel dech a lupiči bohužel byly zbytečný a určitě to šlo udělat lépe.65% ()
Celou dobu jsem si pochvaloval 80´ feeling a až teď zjišťuji, že ho tam vepsal rutinér Hughes, protože film byl natočen později. Hlavní hrdina zažívá klasické tápání po překročení prahu dospělosti. Není moc sympatický a myšlenkami taky neohromí, ale vše bohatě vyvažuje účast Jennifer Connelly, která je přímo k sežrání. ()
9/10. Velice příjemný film. Taková jednohubka, co si dáte když nevíte, na co kouknout. I stopáž co činí 79 min je dostačující. Hlavní dva protagonisté Jim a Josie, tedy Frank Whaley a Jennifer Connelly, jsou sympatičtí a mají mezi sebou dobrý vztah. Stojí za zhlédnutí, i když vás můžou % tady odrazovat. ()
...KDYŽ UŽ S TEBOU TRÁVÍM NOC, JAK SE TI ODVDĚČÍM ZA TO, JAK CHLADNÁ JSEM K TOBĚ BYLA NA STŘEDNÍ?" Už kvůli Jennifer jsem si hodně přál, aby to bylo dobré :-) Nebylo... Než přijdou na řadu lupiči, ještě to jakž takž jde (je potřeba trochu odfiltrovat to, že hlavní postava je nesympatický debil), Hughes tam tak, jak je s oblibou citovaný, opravdu v replikách chvílemi probleskne, ale jakmile se to překlopí do fáze loupeže, je všechno špatně (ještě scénka Jennifer na houpacím koníkovi celkem ujde :-)). 40% ()
V niektorom komentári som postrehol referenciu na video k Mr.Kitty - After Dark. Moja cesta k filmu tiež viedla tadiaľ a preto som musel byť sklamaný. Pre tých, čo ste zvedaví na film a aj song, radím postup 1. film a 2. pieseň. Pri piesni si následne môžete predstaviť, že postavy zažívajú ozajstné romantické pnutie a že ten chalanisko nie je debil. Ak však uvidíte ako prvý videoklip, prostoduchý film vám roztrhá ilúziu o nečakanej romantike mladej dvojice v jedinečnej situácii. Každá scéna mi rozporovala všetko, čo som si vďaka videoklipu o postavách vymyslel a predstavoval :D ....No a potom je tu vlastne možnosť tretia - ten film ani nepozerajte - no ale potom je otázka, prečo dávam až 2 hviezdičky? No proste preto :)) ()
- Limuzína, ktorou sa Jim (Frank Whaley) vydáva do práce na konci filmu, bola v skutočnosti limuzína z miestneho pohrebného ústavu. (Arsenal83)
- Natáčalo sa vo vidieckej oblasti Monroe v štáte Georgia od 13. novembra 1989 po dobu 7 týždňov, skončilo sa 12. januára 1990. (Arsenal83)
- Dermot Mulroney a Kieran Mulroney, ktorí v tomto filme hrajú hľadaných zločincov, sú v skutočnom živote bratia. (Arsenal83)