Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvacetiletá Laura, redaktorka bulvárního ženského týdeníku Vyrovnaná žena, si v metru všimne na reklamních tabulích milostného dopisu, který je podepsán Oliverem. O stejném dopisu se baví ženy v kadeřnictví, kam má namířeno. Je mezi nimi i její matka, rozvedená překladatelka Jana, která nesnáší české muže. Její první láskou byl egoista Pažout, kterému nikdy neodpustila, že přišel do divadla pozdě, a navíc ve svetru. Neuspokojil ji ani první manžel, který sice sehnal byt, ale jinak byl stejný buran jako Pažout. Naštěstí onemocněl rakovinou a zemřel. Od té doby Jana hledá toho pravého. Hledá ho i Laura, která vypráví, jak se před dvěma lety seznámila v Tatrách s Oliverem, osamělým starším mužem. Po jedné schůzce skončí s Oliverem doma, překvapí je matka a dostane hysterický záchvat, protože v Oliverovi pozná Pažouta. Okamžitě ho vyhodí. Laura přistihne na vánočním večírku Olivera v objetí s bývalou přítelkyní, ale on si ji usmíří poukazy na Kanárské ostrovy. Po roce se však v jejich vztahu objeví první trhliny a hádky... (TV Nova)

(více)

Recenze (760)

ajuska 

všechny recenze uživatele

Mnohem lepší než jsem čekala. Film, který má vtip i nadhled (ačkoli knize se v tomto směru nevyrovná) a jehož jediným cílem je pobavit diváka, na nic jiného si nehraje, nesnaží se mermomocí přinášet nějaké zásadní sdělení či poselství. A taky první film, kde mě neiritovala už pouhá přítomnost Marka Vašuta. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Průměrné drama o lidských vztazích, které možná 2x vyvolá pozvednutí koutků (komedie?) a na někoho třeba i zapůsobí natolik, aby se zamyslel nad svým životem a lidmi okolo sebe. Já do téhle kategorie nepatřím, bez většího zájmu jsem dokoukala, užila si obstojné herecké výkony (zvláště S. Stašovou) a to je asi tak všechno... V podstatě nemám na co plivat, ale ani nevím, co chválit. Neuchvátilo mě to, snad je na vině Vieweghova předloha (není to můj oblíbený spisovatel, ani jako člověk mi není sympatický); každopádně tenhle typ filmů není můj šálek kávy. 50% ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

No ze by to bylo nejak uzasne abych si kuli tomu precet knizku tak to ne, ale dobre jsem se u toho bavil. Hlavni trojice to zahrala velmi dobre, ale nejlepsi mi prisla Simona Stasova. Skoda, ze nedostal vic prostoru Miroslav Donutil, protoze dat tak dobremu komikovi jen par minut ve filmu behem nichz jenom stoji na balkone mi pride malo. Podle me to je jedna z nejlepsich komedii co u nas posledni dobou vznikly hlavne diky mnozstvi vtipku, u kterejch sem se fakt dost nasmal. Skoda, ze ma film nekolik hluchych mist - uvod kdy vypravi s kym chodila atd. je fakt dost dobrej a plnej vtipu, ale potom uz je to spis romanticke, ale porad hodne zabavne. A nektery vtipy jsou fakt nezapomenutelne. Me se to libilo hodne, takze 4*. ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

69% - Tak nevím... Je mi upřímně líto, že dávám Románu pro ženy nízké hodnocení. To proto, že jsem po velmi dlouhé době viděl český film ze současnosti, který mě něčím oslovil, který se mi fakt líbil, a ve kterém zazní pár zajímavých moudrostí. Kamera, hudba, nápady, vše na technicky špičkové úrovni. ALE... -a teď se asi pouštím na tenký led- příšerné herectví mě rušilo již od samotného začátku. Výborní herci předvedli výborné individuální výkony, jež mi ale těžce neladily s tím, co se zrovna děje všude kolem. Kromě Zázvorkové a Donutila téměř všichni hráli, jakoby na svůj talent chtěli křečovitě upozorňovat v každém záběru, což udělalo z celku nepřirozenou a kostrbatou estrádu. V průběhu filmu jsem si uvědomil, že mezi hlavními postavami se nevyskytuje jediná kladná, ale jeho naprosto předvídatelný závěr všechny v kladné promění (WTF???). Žánrově těžko zařaditelný Román pro ženy si mě nezískal, i když k tomu měl hodně blízko... ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Ne že bych se párkrát nezasmál, ale téma filmu mi bylo velice vzdálené. Od Viewegha jsem nikdy nic nečetl a nehodlám s tím začít. Oproti Rebelům Renč značně polevil. Herci vesměs ujdou (s výjimkou Laďky "Mončičáka" Něrgešové, kterou si tam zřejmě dosadila N@va a jejíž herecký výkon je asi stejně "kvalitní" jako její moderování SuperStar). Až to N@va bude na Nový Rok 2006 s velkou pompou vysílat, tak se už dívat nebudu. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (36)

  • Snímek je věnován tragicky zesnulému zpěvákovi Patriku Stoklasovi, který se v něm mihne jako messenger. (Taninaca)
  • Pro Zuzanu Kanóczovou je to první velká zkušenost s filmem, jinak jí můžete vidět v představeních nitranského Divadla Andreje Bagara. (imro)
  • Ve scéně, kdy Jana (Simona Stašová) leží v posteli s milencem, který za ní chodí místo squashe, on se probudí, sundá z ní ruku a je vidět na jejích zádech otlak od čestvě sundané podprsenky, přitom jistě delší dobu spali. (peiton)

Související novinky

Český lev 2005

Český lev 2005

27.02.2006

V sobotu 25. února 2006 proběhlo v paláci Lucerna předávání 13. ročníku výročních filmových cen České filmové a televizní akademie, Český lev. Podle všech očekávání si pro nejvíce sošek přišli lidé,… (více)

Reklama

Reklama