Reklama

Reklama

Fimfárum 2

Trailer

Čtyři zbrusu nové pohádky pro chytré děti a chytré dospělé z oblíbené knihy Jana Wericha. Klasik animovaného filmu Břetislav Pojar natočil slavný příběh maličkého Palečka, plný zvratů a dobrodružství o jeho cestě do světa a zase domů. Pod vedením Aurela Klimta ožijí tři navzájem si podobní hrbatí bratři. Hrbáči z Damašku přinášejí atmosféru exotického Blízkého východu s pestrostí orientálního vypravěčstvím, ale přitom o věcech nám všech dobře známých. Vlasta Pospíšilová ve Třech sestrách a prstenu vypráví vesnický dekameronský návod o tom, jak pro sázku o prstýnek zblbnout tři milující chotě. A Jan Balej dovolí bratrům Markovi a Koubovi prožít prastarý pohádkový příběh o kouzelném mlýnku, závisti, čertech s originálním vysvětlením jednoho přírodního úkazu v pohádce Moře, strýčku, proč je slané? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (180)

Marvin* 

všechny recenze uživatele

Českou animovanou školu tu já můžu, navíc každý příběh je zde jiný a to nejen výtvarně. A velké plátno mu sluší, je tu krásně vidět ta živá, hrubá materiálnost oproti stále chladné digitální dokonalosti. Pro tuzemsko je i typický shovívavý pohled na nadměrnou konzumaci alkoholu (z toho si děti příklad neberte :-) ()

bouchy 

všechny recenze uživatele

Více jsem se bavil u prvního Fimfára. [Hrbáči z Damašku] a [Tři sestry a jeden prsten] byly moc fajn, ve zbylých povídkách jsem se bohužel nějak nenašel (Paleček byl přitom v dětství jednou z mých nejoblíbenějších pohádek). Přesto se pořád jedná o příjemnou a pěkně zpracovanou záležitost. Budu se těšit i Do třetice všeho dobrého... ()

Reklama

Belsazar 

všechny recenze uživatele

Paleček, Tři sestry a jeden prsten a Moře, strýčku, proč je slané? jsou tři pohádky, které nejsou zajímavé. Nemyslím si, že by byly vysloveně špatné, jen mi zkrátka vůbec neoslovily. Ale Hrbáči z Damašku, to je extra třída. To je to nejlepší, co Werich kdy vymyslel. Klobouk dolů. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Síce poviedkové príbehy nemajú na prvý Fimfárum, ale aj tak je sa na čo pozerať. Naproti tomu je tu aj viac vtipu, čo je len dobré. Najviac zaujme poviedka o Palečkovi - príbeh porozprávaný trochu inak. Poviedka Marek a Kouba je ešte celom znesiteľná, starý známy príbeh o slanom mori a mlyjúcom mlynčeku prerozprávaný inak. Hrbáči z Damašku a Tři sestry sú už ale akési rýchlokvasky. Hodnotenie: 75% ()

killjezor 

všechny recenze uživatele

Jednička byla trošku zajímavější, tady mi to přišlo poněkud jednolité. Hudba na mne místy působila jako Youngův Mrvý muž, nicméně to pro mne stále znamená, že české loutkářství stále žije a je na vysoké úrovni. U DVD potěší množství bonusů, film o filmu se povedl. Prostě dobře udělaný film a hodně povedené DVD. (+ si dejte hvězdičku za Velíška v bonusech) ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • V pohádce „Hrbáči z Damašku“ hodí nosič do řeky dva pytle, u sultána jsou však pytle 3. (Pepy)
  • Snímek byl natočen na motivy knihy „Fimfárum“ Jana Wericha. (Ded@M@tes)
  • Jednotlivé povídky se natáčely ve studiích Anima, Hafan film, Krátký film a studio Zvon. (Ded@M@tes)

Reklama

Reklama