Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdesi v dávnověku se vejce z rozbitého dinosauřího hnízda dostalo díky náhodě na malý ostrov, kde žijí lemuři. Ti vejce objevili zrovna ve chvíli, kdy se z něho vyklubal malý dinosaurus. Lemuři se ho ujali a pojmenovali ho Aladar. Jednoho dne ale na planetu Zemi dopadly meteority a způsobily děsivý požár na ostrově, kde žili. Jen díky Aladarově velikosti se lemuří rodina, která ho vychovala, zachránila. Aladar s nimi na zádech přeplaval na blízkou pevninu. Tam se přidali ke skupině mírumilovných dinosaurů. Díky následkům vesmírné katastrofy a krvelačnosti hladových predátorů se ale často ocitnou ve velmi nebezpečných situacích... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Krásný film, na svoji dobu vzniku jsou animace na špičkové technické úrovni ve všech detailech ! Zase jedna pořádná Dysneyovka, tentokráte z druhohor :-), která udala tón. Veverky Srat přišly se svými žaludy až pak .-). Nad chlupatými lemury či co to bylo se v době ještěrek nepozastavuji. Není to Putování s dinosaury, je to animák pro děti něco jako kačer Donald. Tohle je za čtyři vajíčka. * * * * ()

DHDV 

všechny recenze uživatele

I když hodně starý „animák“, tak je jeden z těch lepších. Zajímavá animace a krásný příběh (jednoduchý). Tento film je zaměřen na dětské publikum, ale i dospělí s dětmi se na to vydrží dívat. Proti tomuto filmu nic nemám, je to prostě film na který sice rychle zapomenete ale při sledování rozhodně trpět nebudete… ()

Reklama

Gediman 

všechny recenze uživatele

Poněkud slabé. Disneyovky dokáží nabídnout určitě víc, než tohle. Chyběl tomu humor a emoce obecně - klidně i nějaké dojemné. Příležitosti na to byly, ale vůbec nebyly využity. Dinosauři vypadají pořád pěkně, ale ty opice už dost graficky zestárly - ta srst nevypadá moc dobře. Čekal jsem, že to skončí pádem asteroidu, který mohl za jejich vyhynutí... ale asteroid spadne hned na začátku. To měl být jako on? Nebo nějaký jiný? Je mi jasné, že trvalo ještě nějakou dobu, než dinosauři vyhynuli, ale obloha na konci byla docela v pohodě. Měla být spíš zahlcená prachem a popelem. Iguanodon, velociraptor, styracosaurus, ankylosaurus a carnotaurus odpovídají křídě - určitě ale nežili všichni ve stejnou dobu a určitě se ne všichni dožili pádu, to se mi ale nechce teď dohledávat. Brachiosaurus je z jury, takže ten tam byl docela mimo. ()

obivan568 

všechny recenze uživatele

Každý měl v dětství nějakou lásku. Někdo měl osobu jiného pohlaví, někdo osobu stejného pohlaví, někdo bačkoru, zvíře, sklenici, plyšáka, polštář, autíčko... Moje láska by film Dinosaurus. Nevím proč, ale skoro každý týden, když jsem si v půjčovně nemohl (nechtěl) nic vybrat, šáhl jsem po Dinosaurovi. On celý ten svět je jako stvořený pro děcka a trocha akce a napětí tomu jen prospívá. K tomu naprosto parádní animace, která (pro děcka) dělá naprosto uvěřitelný reálný svět, ve kterém by, už jako lemur, býložravec, masožravec, "dlouhokrk", žlutý lemur, chtělo (děcko) prostě být. Teď už to samozřejmě není taková senzace jako v dětství, ale vzpomínky mi zůstaly. Za své dětství 100% :) ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ak by sa film natočil pôvodne tak ako sa mal - bez dialógov a bez Disneyovského pozlátka ( celý film by pravdepodobne vyzeral ako jeho strhujúci, niekoľkominútový úvod, v ktorom sledujeme putovanie dinosaurieho vajcia ), bola by to neprekonateľná filmová pecka nového tisícročia. Takto je to len síce vizuálne vybrúsená a efektná, ale predsa len malinovka. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (25)

  • Tvůrci začali na filmu pracovat už v roce 1994. (HappySmile)
  • Aby sa Dinosaurus dostal na plátna kín, bolo potrebných 3,2 milióna počítačových hodín a všetky zložky filmu zabrali 45 terabytov na pevnom disku (ekvivalent 45 miliónov megabytov) alebo 70 000 CD-ROMov s informáciami v 100 miliónoch samostatných súborov. Pracovalo sa na 250 prepojených a 300 samostatných počítačoch. (pravo)
  • Tým sa presťahoval do štúdia v Burbanku v januári 1997 a o osem mesiacov neskôr sa oficiálne naplno rozbehli všetky práce. Celkový počet animátorov, tvorivých umelcov a technických expertov sa vyšplhal až na 350. (pravo)

Reklama

Reklama