Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Xavierovi je neuvěřitelných třicet let. Co se to s ním děje? Není ani student, ale ani opravdu dospělý člověk, který ví, jak se věci mají. Kariéra opravdu nic moc, sny o renomovaném novelistovi se rozplývají. Jeho zaměstnáním je pak psaní reportáží a projevů a vrcholem jeho skvělé kariéry je spolupráce na scénáři pro TV seriál. Jeho sentimentální povaha ho vede v rytmu dobrodružství života ze dne na den, z noci na noc. Zdá se, že i když svede každou ženu, není s nimi schopen vydržet - i když jde o tak krásné a ušlechtilé bytosti, jako jsou Kassia nebo Wendy. Je schopen se už konečně srovnat a zaměřit svůj život na nějaký cíl?

Film Erasmus 2 navazuje na první díl, Erasmus a spol. (2002), který si získal v evropském kontextu velmi dobrý zvuk. Svěží romantická komedie s velmi kvalitním mezinárodním obsazením dává najevo svůj velký potenciál. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

dzej dzej 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina neustále řeší mučivou profesní otázku: jak napsat dobrý a originální scénář? Nutno řící, že Erasmus 2 má scénář vpravdě otřesný a kouká se na něj příjemně pouze díky zajímavým scénám které se tu a tam na plátně objeví a díky slušnému hereckému obsazení. Sleduje se to hezky, ale už 5 minut po skončení filmu si člověk nepamatuje prakticky nic... Příjemný výplach mozku srovnatelný s třemi caipirinhami (které člověka přijdou daleko dráž...). ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Herce i jejich postavy jsem si oblíbil už v první části, navíc Kelly Reilly od té doby výrazně zkrásněla; a děj, byť opět poněkud natahovaný, má začátek, směr i cíl, přestože to v jeho průběhu tak nevypadá; ale aspoň není tak čitelný. Je to, jak říkám, koukatelný „příběh ze žiivota“. Navíc mě fakt bavil ten jazykový mix, to člověk často v jednom filmu neslyší. # [viděno: monitor, 5.1] # příběh 6 | hudba 6 | humor 1 | akce 1 | napětí 1 | pustil bych si znovu 6 ()

Reklama

Timak 

všechny recenze uživatele

už to neni ten Erasmus, který byl skvělý svým pojednáním. Toto je film o někom a o něčem jiném. V podstatě se nejedná o dvojku, ale je to zcela nový film s herci z prvního dílu, který se snaží o jakousi provázanost mezi oběma filmy. Dávám 4* stejně jako prvnímu dílu, ale tyto * jsou naprosto rozdílné a rozhodně nejsou za vyvedené pokračování ... ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu dílu o něco slabší, ale pořád na vysoké úrovni. Zatímco první díl se věnoval bezstarostnému studentskému životu vysokoškoláků, díl druhý se věnuji boji proti stárnutí, stereotypu a nudě. Xavier střídá holky jako ponožky a evidentně se bojí usadit se, a z toho pramení i dějová linie tohoto filmu. Nakonec se všichni staří známí setkávají v Rusku. Děj je opět neotřelý a velmi zajímavý, herecké výkony kvalitní a i režie je dokonalá. Tak proč dávám jen tři hvězdičky? Jednoduše proto, že první díl se mi líbil více a více mne oslovil, tohle byl naprostý odklon od koncepce prvního dílu a zdá se, jako by první díl byl zacílen na jinou skupinu lidí než díl druhý. Zatímco první díl je zacílen na studentský život a tím logicky více oslovuje studenty, druhý díl je zacílen na lidi, kteří nejsou spokojeni s tím, jak rychle roky ubíhají. V tom vidím rozdíl, a protože na mne byl zacílen první díl, tak nyní jednu hvězdičku ubírám. Ale jinak jsem s filmem vcelku spokojen. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Inteligentní, zábavné, stylově natočené, ale hlavně PŘESNÉ. Už dlouho jsem neodcházel z kina s tak dobrým pocitem. Jak vidno, občas lze záživně popsat velké životní pravdy a netopit se přitom v tunách podlézavých klišé. Parádní film s netuctovým feelingem pro všechny ty, kteří zoufale poposedávají někde na prahu třicítky a neví, co se životem. A taky pro všechny, co mají dojem, že fekálních amerických komedií už bylo vážně dost. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Erasmus je mezinárodní výměnný studentský program. (imro)
  • Režisér a scénárista Cédric Klapisch povolal na natáčení pokračování svého snímku z roku 2002, který získal Cenu diváků na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech, téměř kompletní osazenstvo prvního dílu. (imro)
  • Pro porovnání, první Erasmus měl přibližně poloviční rozpočet, ale jen ve Francii vydělal 17,3 mil. dolarů. (imro)

Reklama

Reklama