Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Scott Calvin je otcem desetiletého syna Charlieho. Neustále má málo času, skoro nikdy nedokáže vyzvednout syna včas od bývalé manželky. Celý jeho život se změní v okamžiku, kdy za něj nečekaná událost vyřeší otázku, jestli má Charliemu říct, že Santa Claus neexistuje. Když se synem vyběhne před dům, uvidí na zemi ležet Santa Clause, který právě spadl ze střechy. Ten má u sebe kartičku, podle níž ho má nálezce zastoupit. A než se překvapená dvojice vzpamatuje, Santa zmizí. Zůstane jen jeho kostým, kouzelné sáně se sobím spřežením a nerozdané dárky. Scott a Charlie do nich nastoupí a zbylé dárky rozvezou. Najednou se na krátký čas ocitnou na severním pólu v Santově sídle. Tam jim Bernard, který má na starosti přípravu a rozdělování dárků, vysvětlí, že ten, kdo si obleče kostým skutečného Santa Clause, musí převzít i jeho povinnosti. A pak jsou tu zase Vánoce a před Scottovým domem zastaví Bernard s kouzelnými saněmi. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Ukázka z filmu 2

Recenze (158)

borec999 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá zápletka, jeden fantasy prvok umiestnený do reality s ktorým všetky postavy neúspešne bojujú rozumom a zdravým úsudkom, vianočná atmosféra, dostatok funkčného humoru, vykradnutý soundtrack zo Sám Doma a výborný Tim Allen + jeho filmový syn a vzájomná chémia medzi nimi. Prvá polhodina je vyložene výborná, potom tempo mierne opadne a sladký,detský záver mi výsledný dojem trochu pokazil, aj tak je ale Santa Claus v kategórii vianočných filmov u mňa nadpriemerný a viem si predstaviť, že o rok sa k nemu v sviatočnom období vrátim. 70% ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Dvě zajímavosti...za prvé, je možné spatřit elfy (skřítky) i v lidském světě, kterak dohlížejí na Scotta a Charlieho...jeden kluk ve třídě má špičaté uši a vůbec se nesměje, když Charlie oznámí, že jeho otec je Santa. A pak je možné spatřit jednu dívčinu, která prochází za lavičkou, na níž Scott naslouchá dětským přáním. Za druhé...v zavěrečných titulcích je možné slyšet dvě různé písničky podle kopie filmu...buď Christmas will return  nebo Jingle Bells od Yello...ta druhá verze byla určena pro Británii, ale odvysílána i u nás. ()

Reklama

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Santa Claus je vianocna komedia mojho detstva s uzasnym soundtrackom,ktory sa fakt vydaril,k tomu sympaticky Tim Allen,ktoremu tato rola sadla ako uliata a je z toho super zabava pre celu rodinu,no a pokracovanie v podobe dvojky a trojky potesilo,aj ked uz to nebolo az take fajn ako prvy diel,ale aj tak som spokojny...:-) ()

Petr.Kocfeld 

všechny recenze uživatele

Santa jaky tu nebyl!Tim Allen je komedialni talent.Zde jako Santa Clause musi svemu synovi sdelit,ze Santa neexistuje.Allen je zde dobry i komicky.Filmove efekty a scenar dobry.Tento snimek je zabavny a ma sve osobite kouzlo...3 hvezdy si zaslouzi.Videl jsem jej vicekrat.Santa v podani Tim Allena je originalni.Snih,kouzla a tlusty Santa Clause vas ohromi... ()

PALINO 

všechny recenze uživatele

Urobiť z TIMA ALLENA Santa Clausa je sám o sebe vynikajúci nápad, podobne ako celý tento film a tak je trošku škoda, že nemali tvorcovia filmu k dispozícií vyšší rozpočet a možno aj lepšieho režiséra. Vizuálne efekty nie sú veľmi kvalitné, podobne ako animatronickí sobovia (ale sú celkom zlatí) a najviac zamrzí zobrazenie severného pólu, na ktorom je najlepšie vidno, že tvorcovia nemali buď dostatok talentu alebo peňazí. Ale aj keď zo SANTA CLAUSA nevznikla taká klasika akou sú Columbusoví Sám Domovia, stále je to veľmi milý a príjemný vianočný film. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (11)

  • Scott Calvin po tom, čo si oblečie kostým, dá v druhom dome dievčatku bábiku Annabelle - skutočnú bábiku, ktorá bola predlohou hororu Annabelle. (Budisovie)

Související novinky

Tim Allen opäť Santom

Tim Allen opäť Santom

16.09.2005

Rodinná komédia Santa Clause, v ktorej sa Tim Allen nedobrovoľne stal Santom, aby objavil a pochopil "ducha Vianoc" a našiel si cestičku k svojmu synovi, sa dočká ďalšieho pokračovania. Predstaviteľ… (více)

Reklama

Reklama