Reklama

Reklama

Bestián: Kupředu, zpátky jen krok!

  • Velká Británie Blackadder Back and Forth

Obsahy(1)

Lord Edmund Bestián (Rowan Atkinson) a Baldrick (Tony Robinson) testují svůj stroj času. Vydávají se do minulosti pro pár suvenýrů a nakonec se jim podaří změnit minulost. Ocitnou se tak např. v Sherwoodském lese, kde se setkají s Robinem Hoodem nebo u Bitvy u Waterloo. (Nancy)

Recenze (123)

Antonius 

všechny recenze uživatele

Skvělý silvestrovský speciál, v němž se setkáte se všemi postavami seriálu a navíc je tam Kate Moss (Lady Marian) a Colin Firth (William Shakespeare). Doporučuji sehnat si v originálním znění s titulky, protože dabing ČT je tragický - jiné hlasy bych ještě zkousnul, ale jiná jména postav už ne. Kam se poděl Baldrick a Edmud Černá Zmije? Přeložit Blackadder jako Bestián je zvěrstvo a mnoho fanoušků si pořadu kvůli tomu ani nevšimlo. ()

Gibson35 

všechny recenze uživatele

Narazil jsem na to úplnou náhodou,podle recenzí to má asi vic dílů a já tohle po minutě chtěl vypnout jako hroznej odpad,jednak nemusím tenhle britský humor a taky nemusím Beana když mluví.Když ale člověk přečká ten začátek,tak je to cestování v čase vlastně zajímavý(i když ne úplně originální).Taky mě zaujal dr.House za mlada,takže s odřenýma ušima to asi na 3* je. ()

Reklama

Honzua 

všechny recenze uživatele

Geniální (jako vždycky) už od začáteční ikonografie, kde Blackadder zastřelí posledního anglosaského krále, až přes nakládačku Shakespearovi k rozpuštění parlamentu. Neuvěřitelný políček Brannaghovi aneb jak jednou větou můžete nenásilně dopálit člověka, který jistému tématu oddal svůj tvůrčí život. Mazané plánování, kuličkové pero a Blackadderovo "Hello Darling" Darlingovému potomkovi v bitvě u Waterloo. Přesně jako bych se vracel v čase celou jednou érou britského humoru. Na konci způsobuje sakra těžkou ale krásnou nostalgii. ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Dabing je fakt příšerný, ale za to snímek bohudík nemůže, proto ho ani nehodnotím. Bohužel mi zde britský humor místy nesedl tolik, jak bych si přál. Přitom ho mám docela rád. Takže pro mě bylo fajn vidět pospolu Rowana Atkinsona, Hugha Laurieho, proklatě sexy Kate Moss a Colina Firtha. Ale to je asi tak všechno. 65% ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Když se něco vrací zpět ke svým počátkům, většinou to za moc nestojí. Ani v tomto případě to nedopadlo nejlíp. Už samotnej nápad se strojem času není dobrej. Jinak většinou to nějak neřeším, ale tak nějak mi tady chybí ten smích diváků, jak bývá v sitcomech. Ale na druhou stranu, ono tady toho vtipného zas tak moc nebylo, bohužel. I Černá zmije a Baldrick vypadají v současnosti tak nějak divně a úplně zabité je to na konci tím, kam to spolu dopracovali (to bylo snad nejtrapnější z celé ságy). Nevidět předchozí série, dopadlo by mé hodnocení ještě hůř, ale z nostalgie dávám aspoň 3. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

  • Na večeři na začátku filmu vidíme na zdi portrét kapitána Černázmije ze čtvrté série. (Kulmon)
  • Film byl promítán osmkrát denně v London's Millenium Dome po celý rok 2000. (Kulmon)
  • Na konci závěrečných titulků tvůrci slibují, že pokračování bude v létě roku 3000. (Reyak)

Reklama

Reklama