Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když je lodní svářeč a amatérský boxer Jake Huard přijat na námořní akademii v Annapolis, věří, že se mu splnil jeho sen. Jakea čeká náročné studium i řada obtížných zkoušek, přesto věří, že uspěje. Večer před odjezdem se seznámí v baru s půvabnou Ali, po nástupu na akademii s překvapením zjišťuje, že dívka je jeho velící důstojnicí. Jake je zvyklý na fyzickou zátěž, tvrdé kondiční tréninky mu problémy nedělají. Má ale potíže s matematikou, navigací, a především s respektováním autorit. Často pak doplácí na svou zbrklost a svéhlavost, a když se rozhodne utkat v boxerském ringu s velícím důstojníkem Colem, dostane pořádný výprask. Díky Coleovi se jeho studium na akademii mění v těžký boj. Jake by nejraději s akademií sekl a vrátil se k práci v loděnici, zároveň ale chce svému otci dokázat, že je schopný dosáhnout svých cílů. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

panMartin 

všechny recenze uživatele

Americké námořnictvo, to je elita. Ano, jasně, je to celé jedno veliké klišé. Annapolis nabízí solidní a místy předvídatelný příběh, slušný soundtrack. Za krásnou Jordanu Brewster sympatického James Franco a tvrďáka Tyrese Gibson dávám body navíc. Přesto film stojí za podívání už jen kvůli tomu závěrečnému zápasu. Taková tuctovka, co vám udělá radost. A mě dvojnásobně protože mám rád to prostředí ringu. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Nenarocny snimok z prostredia Namornej akademie, boxerskych zapasov a rodinnych a inych problemov. Mozno to nie je film, ktory by si zasluzil 4 hviezdicky, kedze je tam aj mnoho dialogov, ktore by hlavne fanusikov boxu mohli vyrusovat, ale aspon kvoli nadhernej hudbe Briana Tylera, ktory dokazal vystihnut ci uz boxerske chvile alebo problemy medzi otcom a synom si tento film zasluzi o hviezdicku navyse. Taktiez vedlajsiu ulohu si tu zahral aj Donnie Wahlberg, ktory (pamätnici si mozno pamätaju) zacinal koncom 80-tych rokov ako spevak a tanecnik v jednej z prvych chlapcenskych skupin New Kids on the Block. Nadhernu Jordanu Brewster si mozeme pamätat z Rodriguezovej Fakulty v ulohe Delilah alebo aj z akcaku Rychlo a zbesilo...... 17.05.2008 ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Hele, kámo, já mám taky sny !!" - "Jo ??" - "Jo !! Třeba jít dneska k Frankiemu a pořádně se zrubat.." ;) Tak každý máme nějakýho koníčka, že ?! ;) G.I. Jake aneb Jak James Franco vyhrál válku nad svojí nadutostí !! ;) Justin Lin se po nepříliš vydařené Tokijské jízdě ze série Rychle a zběsile tímto milým a překvapivě dík dialogu vtipným snímkem, který ho, ač napěchován spoustou klišé, s plnou parádou vrací na hollywoodské výsluní, kde mu to soudě podle ohlasů na poslední režisérovy filmové příspěvky již zmiňované adrenalinové série opravdu moc sluší.. Annapolis sice nijak nevybočuje z Linovy tvorby, která povětšinou postrádá nějaká hlubokomyslná poselství a zakládá si především na jednoduché a vizuálně precizní stránce s líbivým popovým hudebním motivem, v tomto smyslu Brian Tyler patří k těm nejlepším, nicméně se však tentokrát nevyhneme jistému moralizování, ani až reklamnímu agitování za námořnictvo USA..;) James Franco mě stejně jako Tyres Gibson a zejména nádherná, ač zřetelně prkenná, Jordan Brewster hodně bavil, když především Franco dokazuje, že hrát skutečně umí, ačkoliv se prvním ročníkem akademie i celým filmem tak trochu spíš prorve, příběh okořeněný o linku turnaje v boxu nenudí, vše spolehlivě svižně šlape jako hodinky, a když připočtu i třešničku na dortu v podobě Donnieho Wahlberga coby nadporučíka Burtona, opravdu nemám co vytknout.. Já si tuhle teenagerovskou agitku opravdu užil.. ()

KarKulA 

všechny recenze uživatele

Nic hodnotného jsem nečekala, ale začátek nebyl zas tak špatnej a tak jsem se těšila, že si užiju nenáročnej oddychovej snímeček z těžkého života studentů námořní akademie - ještě před polovinou se to ale stačilo zvrtnout v tuctovou klišovitou slepeninu z prostředí boxu, ve které se jediným pojítkem s námořnictvem stala prohlídka rozdělané lodi v docích. ()

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

Moc přijemný a pohodový film. Dlouho jsem se do něho neměl, myslel jsem, že to bude trochu nuda, ale nakonec jsem jen litoval, proč jsem si ho nepustil dřív, protože byl fakt moc moc pěkný. Jediné negativum, které se netýká filmu bylo, že byl špatně načasovaný dabing, kde slova byly dřív, než postavy přímo mluvili. Nejhorší to bylo,jak byli v ringu. Ani ještě neboxli a už jsem slyšel rány... Jinak super. Ale i přesto mi to pohodu s filmu nepřebilo... 75% ()

Galerie (49)

Zajímavosti (5)

  • V magazínu „Muscle & Fitness“ byl snímek označen jako film s osmým nejlepším sportovním tréninkem. Prvenství drží Rocky (1976). (Sufferer)
  • Annapolis je hlavným mestom amerického štátu Maryland a tiež sídlom okresu Anne Arundel. Námorná akadémia bola založená v roku 1845 vtedajším ministrom námorníctva Georgeom Bancroftom. (MikaelSVK)
  • Hoci sa dej filmu odohráva v prostredí americkej Námornej akadémie, vznikol bez podpory amerického Ministerstva námorníctva a Ministerstva obrany. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama